Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
мен ме обвиниха, че си гледам детето "прекалено по книга" hahaha hahaha hahaha
Въпросната майка захрани бебето си на 2 месеца с млечна салата, защото било момченце и "гледало"

# 121
Тиквички запичам на грил тиган и много се харесват.
Днес правих крокетките и бяха много вкусни, но тя спеше и после като се събуди вече бяха меки и изсъхнали и не ги хареса много, трудно ги преглъщаше. Опитах се да направя палачинките от брашно и елда,кърма и ябълка, но нищо не се получи. Някой, който ги е правил би ли ми казал точни пропорции.... Аз като сложих сместа на тигана и почнаха да стават едни балончета и въобще не се изпече newsm78

# 122
deiza трябва да сложиш и една част бяло брашно иначе се разкашкват.Аз така се мъчих с едни палачинки с лимец и нищо не се получаваше.

# 123
  • София
палачинките от брашно и елда,кърма и ябълка, но нищо не се получи.

Възможно ли е да е от кърмата  newsm78 Може би по-скоро с вода?

Елда у дома се приема най-охотно във варианта "пиле с елда". Все едно готвя пиле с ориз, но вместо ориз - слагам елда. Останалото е абсолютно същото (задушавам ориз/елда с лук и мокрови, пилето препенвам, после смесвам и пека на фурна). Някак си специфичният й аромат намалява  Peace

# 124
Благодаря зелено човече ще пробвам обезателно.
И това реших па пробвам: http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/10967-salata-ot-elda-s-chushki/.

# 125
Благодаря за отговорите Simple SmileА как бих могла да комбинирам освен под формата на крокети ? Тези крокети не успях да ги намеря назад.... пробвах едни бисквити с оризово брашно и ябълка ,много трудно стана. Силвана как ги яде твоята госпожица варивата сама ли ? Аз днес му направих киноа за обяд , и като алтернатива печен картоф и морков, нищо не пожела и като се върнах от разходка реших да го пробвам пак с киноата, ще да не отиде зян и той такава уста отвори, беше уморен и явно гладен че дори не понечи за лъжичката и само зяпаше да му давам,.... в такива случай както правите / той беше в мен , не посмях да го ядосвам със стола/ мисля си понякога че го мързи да яде .......много искам да го захраня така, ама възможно ли е той да не иска така ?

# 126
Зелено човече, елда с пиле много ми хареса, в понеделник това ще ни сготвя за обяд.

Charlene, детенцето ти още е мъничко, не очаквай кой знае какво. Надето на неговата възраст дори не близваше още храна, камо ли сама да посяга.

# 127
Ето го Джаксън с втората половина банан от днес  Flutter

Скрит текст:

# 128
ColdAsIce малкия е голям сладур!И как само се сърди,че му взимаш банана  Joy.Браво,поздравявам ви  Hug.
Charlene дай му малко време на мъника,знам че от начало може да е много обезкуражаващо, но се зареди с търпение и не спирай да му предлагаш и ще видиш,че нещата ще потръгнат  Hug
За варивата-аз ги давам с надробен хляб или месо и лъжица,която тя моментално хвърля на земята и си взима с ръце  ooooh!.
Кюфтета от тиквички или някакъв друг зеленчук пак не е лоша идея.
И аз се пробвах да правя бисквити и тем подобни ама нямах голям успех сега гледам да готвя за всички.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 22:34 от Sylvana

# 129
Скоро говорих с двама педиатри, и двамата потвърдиха, че проблема с ядките основно в задавянето и разрешиха да давам смлени или тахан. Днес например и приготвих едно сосче от броколи и малко тахан от слънчоглед.

# 130
  • София
Момичета, май ще се нанасям трайно при вас Simple Smile

Малкият младеж отказва пюрета и каши категорично. Днес обаче добре си поигра със задушен морков, а преди малко с огромен кеф яде тиквичка. Беше много мека и се разкашка, затова му давах с лъжичка, която той сам хващаше и си слагаше в устата  Flutter

Имам и въпроси - как приготвяте картофи и тиквички, така че хем да не са твърди, хем да могат да се хващат в ръчичка? Днес му дадох и картоф, но само го гони из таблата, толкова беше хлъзгав.

# 131
  • София
Хлъзгави неща предлагам на кубченца и набодени на виличка  Mr. Green

Оризът много се тачи, ако го сготвя по-лепкавичък. Яде го и с лъжицата, и с ръка  Peace

Мойта госпожица миналата седмица голям зор да ми изяде супата. Ми изяде я. Т.е. изпи я. Сипах й в една ниска чашка с широко гърло (като малка купичка), седя и я гледам, па тихичко си се хиля. Мъчи се с лъжицата - не й се получава с чак толкова течно, полива се. Пробва с вилицата - не се забожда добре. Накрая надигна чашката, изпи течното и после с ръчичка хам-хам - изяде останалото  Joy На всичко намират цаката, само търпение да имаме  Peace

# 132
  • София
благодаря ти, зелено човече  Simple Smile

# 133
Знам ,аз съм малко по-нетърпелива и все се притеснявам че не яде, нещо да не му стане. Laughing Пък и днес сестра ми каза че когато въведеш глутена/ аз вече му предлагах домашен хляб/ трябва да даваш всеки ден, за да се разбере дали има непоносимост след време .... а моето човека много не яде хляб ...странно но факт.....нещо твърд ли му е ??? Как предлагате глутен по друг начин, а маслото от кога ? Благодарско за примерното меню ,давайте още че съм още зелена в тая работа  chef

# 134
Да, наистина, все се каня да питам, как се разбира дали има непоносимост към глутен. Четох някакви неща, но не ми се сториха много убедителни.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт