Майчинството счетоводно-55

• 30 090
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте бъдещи и  настоящи мами,
Моля, ако можете да помогнете и на мен.От месец Октомври съм на работа по един Европейски проект, който изтича на 30.06 вкл.От месец Февруари  съм в болнични, поради проблемнна бременност.Последния ми болничен изтича на 29.06 вкл. т.е на 30-ти трябва да съм работа ,но това се пада неделя.От 01.07 имам опция да бъда назначена на друго работно място.И тука идва питането:два болнични ли трябва да взема или да прекъсна за 2-3 дни болничните докато ме назначат на новото раб. място и това прекъсване дали ще ми се отрази кофти,в предвид на това, че се касае за проблемна браменност.Ако има значение от 25-ти юли излизам в 45 дневния болничен преди раждане.Благодаря предварително на всички и  хубав ден Simple Smile

# 286
Здравейте, опитвам се да проверя дали са ми внесени болничните, на линка от първа страница, но непрекъснато от няколко дни ми изписва "Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код ". Въвеждам ЕГН и ПИК, аз ли греша някъде или има проблем със страницата?

# 287
  • Пловдив
Здравейте, опитвам се да проверя дали са ми внесени болничните, на линка от първа страница, но непрекъснато от няколко дни ми изписва "Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код ". Въвеждам ЕГН и ПИК, аз ли греша някъде или има проблем със страницата?

Вкарваш грешен пик или ЕГН.Провери си пик кода дали го въвеждаш правилно

# 288
  • В полите на Пирин планина
Здравейте бъдещи и  настоящи мами,
Моля, ако можете да помогнете и на мен.От месец Октомври съм на работа по един Европейски проект, който изтича на 30.06 вкл.От месец Февруари  съм в болнични, поради проблемнна бременност.Последния ми болничен изтича на 29.06 вкл. т.е на 30-ти трябва да съм работа ,но това се пада неделя.От 01.07 имам опция да бъда назначена на друго работно място.И тука идва питането:два болнични ли трябва да взема или да прекъсна за 2-3 дни болничните докато ме назначат на новото раб. място - поне един отработен ден трябва + един ден, за да ти декларират договора в НАП, да кажем най-много 2 дни и това прекъсване дали ще ми се отрази кофти,в предвид на това, че се касае за проблемна браменност - не мисля; два дни няма да окажат значително влияние; но новият болничен лист ще е първичен и няма да получиш плащане от НОИ за първите 3 дни, защото те се плащат от работодателя..Ако има значение от 25-ти юли излизам в 45 дневния болничен преди раждане.Благодаря предварително на всички и  хубав ден Simple Smile

# 289
=нали имаше един такъв момент, че в едномесечен срок (изобщо не съм сигурна за периода) след като си освободена от даден осигурител можеш да му представяш болнични листи (дали пък това не беше само за безработни  newsm78 )
=а 45-дневния така или иначе е като първичните - първите три дни са за сметка на работодателя
=така, че ако е вярно първото можеш да си вземеш още един болничен при стария работодател - от 30.06 до към 22.07, после поработваш ден-два при новия и излизаш 45-дневния

само предложения са това, не съм сигурна дали са приложими, вещите момичета ще кажат  Hug

# 290
  • В полите на Пирин планина
=нали имаше един такъв момент, че в едномесечен срок (изобщо не съм сигурна за периода) след като си освободена от даден осигурител можеш да му представяш болнични листи (дали пък това не беше само за безработни  newsm78 ) - за безработните е, но този период от 30 календарни дни не важи за срочните договори
=а 45-дневния така или иначе е като първичните - първите три дни са за сметка на работодателя - той наистина е първичен, но се изплаща целия от НОИ
=така, че ако е вярно първото можеш да си вземеш още един болничен при стария работодател - от 30.06 до към 22.07, после поработваш ден-два при новия и излизаш 45-дневния

само предложения са това, не съм сигурна дали са приложими, вещите момичета ще кажат  Hug

# 291
Lady Brinne, благодаря за корекциите  Hug
малко чула-недочула, разбрала-недоразбрала се оказах, но добре, че има кой да ме поправи да не подведа някого.  Wink

# 292
Здравейте! Аз съм бременна в 18 г.с., термина ми е 11.11.2013 г.
Безработна съм от 24 месеца, а преди това имам общ трудов стаж 7 години и 3 месеца. Въпроса ми е какво трябва да направя за да получавам майчинство ? Трябва ли да се регистрирам в бюрото по труда и какво майчинство ще получавам ? Имам ли право на болничен при положение, че съм безработна и си плащам сама здравните осигуровки ? А има ли вариант, ако ме назначат някъде на работа да ползвам обезщетение повече от 12 месеца по 100 лева ?

# 293
Здравейте,
не съм бременна, но не знам къде да попитам. За това ще задам въпроса си тук, т.к. няколко пъти сте ми помагали при нужда, за което Благодаря Simple Smile Задавам въпроса от името на моя близка на която не знам как да помогна освен да попитам тук за помощ Simple Smile
 Осигурявам се на 2 места, от основната ми работа и от ЕООД в което съм на договор за управление за 2 часа.
Средата на Януари ми се наложи да изляза в 1 месечен болничен, поради операция. Всичко беше наред с плащанията за м Януари,  от основната ми работа бяха изчислили за ден че обезщетението трябва да е 55 лв, а от самоосигуряването към другия договор по 27. Февруари от втория договор всичко си изплатиха както трябва, но от основния незнайно защо вместо 55 лв ставката ми стана пак 27 и дефакто със задна дата си удържаха част от изплатеното обезщетение за Януари и ми доплатиха около 55р лв?!
Подадох оплакване в НОИ и ми отговориха, че за тях всичко е коректно изплатено, НО аз не мисля така
Осигурителната сума от основния ми договор е над 1400 лв, няма как да стигнат до 27 лв на ден, при условие, че от 10 години за първи път излизам в болничен и работодателят ми е коректен.
Ще ви помоля ако някой е запознат да ми обясни имат ли основание за това, което са направили и съответно какво да предприема от тук нататък. Защото ако е за 50 лв ок но разликата е огромнаи няма така да оставя нещата.

# 294
Благодаря ви майчета  !Както винаги сте супер Simple Smile

# 295
  • Пловдив
Здравейте! Аз съм бременна в 18 г.с., термина ми е 11.11.2013 г.
Безработна съм от 24 месеца, а преди това имам общ трудов стаж 7 години и 3 месеца. Въпроса ми е какво трябва да направя за да получавам майчинство ? Трябва ли да се регистрирам в бюрото по труда и какво майчинство ще получавам ? не,трябва да се обърнеш към социалните,ако останеш безработна Имам ли право на болничен при положение, че съм безработна и си плащам сама здравните осигуровки ? не  А има ли вариант, ако ме назначат някъде на работа да ползвам обезщетение повече от 12 месеца по 100 лева ? да,това ти е най-добрия вариант.да те назначат и ще взимаш 2 г майчинство.ако не успееш,оставаш на социалните

Mpulle,едва ли са ти отговорили само,че за тях е коректно и точка.Пусни целия отговор.Ако пък не си пуснала писмено запитване,го направи и пусни да коментираме отговора.Пиши до мейла на съответното НОИ.
Ползваш ли втората година от майчинството?Ако да,тези месеци ти ги взимат на МРЗ

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 09:49 от ♥Elfita♥

# 296
Благодаря за информацията. Имам още един въпрос - има ли значение колко време преди термина трябва да бъда назначена ? Примерно, ако ме назначат на работа 2 месеца преди термина, ОК ли е?

# 297
  • София-Младост
Благодаря за информацията. Имам още един въпрос - има ли значение колко време преди термина трябва да бъда назначена ? Примерно, ако ме назначат на работа 2 месеца преди термина, ОК ли е?
2 месеца е добре. Принципно трябва да си поне 1-2 дни преди излизане в 45-дневния болничен.

# 298
2 месеца е добре. Принципно трябва да си поне 1-2 дни преди излизане в 45-дневния болничен.

Благодаря за бързия отговор! Hug Много ми помогнахте, до скоро!

# 299

София-град   по случая е започнало плащане   21-999-18-......../06.06.2013   БЛ .......15.05.2013-14.06.2013   5/2013   13-р.д.   12-06-2013   изплатен
Това е ред от справката ми в нои, бих искала да попитам защо са изплатени само парички за май месец? По различно време ли ще ми изплатят тези за юни при положение, че са на един болничен лист или има грешка. Благодаря ви за отговора и отделеното време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт