Майчинството счетоводно-55

• 30 109
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Може, няма да се притесняваш. Да впишат в БЛ в графата "Бележки" долу в ляво - БЛ се издава за минало време   bouquet
Много ти благодаря
Питам,защото е края на месеца и все по това време ходя,ама сега се оказа,че ги няма
пък знам,че не е добре да имаш прекъсване по време на бременността
Значи няма проблем да ми го издадат от 29.06 до края на юли  newsm78 - нали е 30 дена,там докъдето се паднат

дА, ДА НЯМА ПРОБЛЕМ, МОГАТ ДА ГО ИЗДАДАТ СЪС ЗАДНА ДАТА. нА МЕН МНОГО ПЪТИ ТАКА СА МИ ИЗДАВАЛИ.

# 511
  • Стара Загора
Искам да задам един въпрос: Алекс трябваше да тръгне на ясла март 2014 г., но поради нова заповед на кмета и въвеждане на електронно кандидатстване се налага да тръгне от 7.10. Тъй като трябва да подам документи за прекъсване на майчинството в 3- дневен срок, от кога трябва да се върна на работа, още на 7-ми ли? Казаха ми, че може да работя една седмица и да си пусна всички платени отпуски. А след това мисля да пусна 6- мес. неплатена и да си сменя работата. Та питането ми е- искам, ако има вариант да ме съкратят и да отида на борсата за 9 мес, тъй като имам 14 г. стаж, а не да са само 4 мес. ако е по взаимно съгласие- по кой член може да стане. И може ли въобще да ме съкратят, тъй като детето е под 3 год. и трябва да искат разрешение от инспекцията по труда за съкращението ми или е само взаимното съгласие като вариант. Нашата личен състав не е много на ти с тези неща, та искам да отида подготвена.

# 512
  • София-Младост
Искам да задам един въпрос: Алекс трябваше да тръгне на ясла март 2014 г., но поради нова заповед на кмета и въвеждане на електронно кандидатстване се налага да тръгне от 7.10. Тъй като трябва да подам документи за прекъсване на майчинството в 3- дневен срок, от кога трябва да се върна на работа, още на 7-ми ли? Казаха ми, че може да работя една седмица и да си пусна всички платени отпуски. А след това мисля да пусна 6- мес. неплатена и да си сменя работата. Та питането ми е- искам, ако има вариант да ме съкратят и да отида на борсата за 9 мес, тъй като имам 14 г. стаж, а не да са само 4 мес. ако е по взаимно съгласие- по кой член може да стане. И може ли въобще да ме съкратят, тъй като детето е под 3 год. и трябва да искат разрешение от инспекцията по труда за съкращението ми или е само взаимното съгласие като вариант. Нашата личен състав не е много на ти с тези неща, та искам да отида подготвена.
ВРъщаш се на 07.10. и подаваш прил.12 в тридневен срок.
С дете под 3г. трудно се съкращава, задължително трябва разрешение от ИТ. 

# 513
  • Стара Загора
ВРъщаш се на 07.10. и подаваш прил.12 в тридневен срок.
С дете под 3г. трудно се съкращава, задължително трябва разрешение от ИТ. 
А ако след прекратяване на майчинството съм 2 мес. в платена и 6 мес. в неплатен отпуск, след това на каква база ще ми се изчислят 4-те мес. на борсата, ако напусна по взаимно съгласие. И докато съм в неплатена ми се счита за стаж, но вървят ли ми здравните осигуровки и за тези месеци има ли платен отпуск, който да мога да ползвам по- нататък.

# 514
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
По взаимно съгласие няма значение предходния доход - получава се минимално обезщетение за 4 месеца.Здравното осигуряване също си тече и не се прекъсва.Може да ползваш и 5 месеца неплатен от бащата.

# 515
  • Стара Загора
Благодаря много за бързите отговори.  bouquet

# 516
А къде се подава това приложение 12, в нои ли, и кой го подава, счетоводството ли?И какво се подава за получаване на 1/2 майчинство, и къде?

# 517
  • София-Младост
А къде се подава това приложение 12, в нои ли, и кой го подава, счетоводството ли?И какво се подава за получаване на 1/2 майчинство, и къде?
В счетоводството и двете приложения 12 и 4

# 518
Благодаря ти!

# 519
Звезден^Прах  Hug много ти благодаря и аз ги смятах така ама викам нещо да не съм омотала ще изчакам другата седмица да мине и ги почвам Simple Smile

# 520
Lady Brinne - благодаря много за бързия отговор!   Hug

# 521
# 522
Ееенай после....честито на всички Simple Smile))))

# 523
Здравейте, имам въпрос за майчинските добавки- аз в Бг не съм работила,но до миналата година живях в Англия и там съм работила пет години и респективно съм осигурявана.
Според вас ще имам ли право на майчински тук при положение, че не съм се осигурявала от една година в България? В момента съм в началото на бременността ми, мога ли тепърва нещо да направя, да започна да заплащам осигуровки със задна дата и занапред докато родя?
Благодаря предварително!

# 524
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, имам въпрос за майчинските добавки- аз в Бг не съм работила,но до миналата година живях в Англия и там съм работила пет години и респективно съм осигурявана.
Според вас ще имам ли право на майчински тук при положение, че не съм се осигурявала от една година в България? В момента съм в началото на бременността ми, мога ли тепърва нещо да направя, да започна да заплащам осигуровки със задна дата и занапред докато родя?
Благодаря предварително!

Заинтересувай се какви документи се изискват в НОИ, за да ти признаят стажа в чужбина.Доколкото имам спомен стажа ще се признае, но не и сумите, върху които си осигурявана там.Осигуровки със задна дата  няма как да плащаш.

Общи условия

Активация на акаунт