Майчинството счетоводно-55

• 30 034
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
момичета какви документи се носят в социалното и кога (за 2г. майчинските говоря). щом си работеща социалното нямат отношение към майчинството ти .в социалното ще подаваш документи за помощта за раждане,помощта за студенти и детски евентуалноСега като си взема 45 дневния болничен преди термин, нося го при счетоводителя на фирмата, в която се водя на работа и какво следва? да,там го носиш.какво следва ще прочетеш на първа страница.линковете в червено Много ми е объркващо. И друго щях да питам....ще се водя редовна студентка и би трябвало да взема тия 2880лв, та ще вземем ли и 2 години майчинство паралелно? да

# 331
Здравейте!
Разбрах, че има възможност да се закупи стаж, в случай че лицето е завършило висше образование, редовно обучение. Интересуваме този стаж е само здравноосигурителен и за пенсия или има възможност да бъде зачетен и като трудов стаж, като идеята е въз основа на него да се получава майчинство (към момента нямам трудов стаж, а ми предстои раждане)?

Благодаря ви за отговора предварително!

# 332
Здравейте!
Разбрах, че има възможност да се закупи стаж, в случай че лицето е завършило висше образование, редовно обучение. Интересуваме този стаж е само здравноосигурителен и за пенсия или има възможност да бъде зачетен и като трудов стаж, като идеята е въз основа на него да се получава майчинство (към момента нямам трудов стаж, а ми предстои раждане)?

Привет,
закупеният по този начин стаж е единствено осигурителен за пенсия. Не може да се използва като база за получаване на обезщетения за временна неработоспособност (болнични), бременност и раждане, майчинство и безработица.
Поздрави!

# 333
Здравейте!

Привет,
закупеният по този начин стаж е единствено осигурителен за пенсия. Не може да се използва като база за получаване на обезщетения за временна неработоспособност (болнични), бременност и раждане, майчинство и безработица.
Поздрави!

Благодаря от сърце за отговора!!! Hug

# 334
  • Пловдив
chrussales ,Започни да се водиш на работа,за да трупаш стаж.Дотогава разчиташ на социалното

# 335
chrussales ,Започни да се водиш на работа,за да трупаш стаж.Дотогава разчиташ на социалното

Смятахме го този вариант. Но аз ще раждам скоро и на практика ще вложа горе долу това, дето и ще взема в последствие. Rolling Eyes

# 336
  • Пловдив
на практика ще вложа горе долу това, дето и ще взема в последствие. Rolling Eyes

Не знам кой и как е смятал,но абсолютно не е така.Ще вложиш малко,а ще вземеш повече.
Започваш работа,отработваш няколко дни /за които трябва да си платиш пълните осигуровки/,след това излизаш в болничен.За месеците в болничен ще плащаш само здравна 20,16 лв.

# 337
А има ли вариант АГ-то да откаже болничен?Че съм чела и такива истории...

# 338
  • Пловдив
А има ли вариант АГ-то да откаже болничен?

Да
Търсиш друг АГ

# 339
на практика ще вложа горе долу това, дето и ще взема в последствие. Rolling Eyes

Не знам кой и как е смятал,но абсолютно не е така.Ще вложиш малко,а ще вземеш повече.
Започваш работа,отработваш няколко дни /за които трябва да си платиш пълните осигуровки/,след това излизаш в болничен.За месеците в болничен ще плащаш само здравна 20,16 лв.

Аз нямам нито един ден трудов стаж. С което, разбира се не се особено гордея, но това е положението. Тоест не трябва ли да внасям осигуровки 12 месеца, като тогава бебенцето ми ще бъде на 10 месеца, примерно? И според изчисленията ни, ще получавам в най-добрия случай 2 месеца 90% от заплатата и след това една година минималкото възнаграждение? Thinking

# 340
  • Пловдив
И според изчисленията ни, ще получавам в най-добрия случай 2 месеца 90% от заплатата и след това една година минималкото възнаграждение? Thinking

Да,така ще се получи,защото нямаш стаж.По-изгодно е от това втората година да не получаваш нищо
Докато направиш стажа имаш право на социал 100 лв на месец,ако отговаряте на изискването за доход

# 341
И аз нямам стаж (може би към 2 месеца само) и уж щях да се водя в някаква фирма, обаче ми казаха, че нямало смисъл понеже вече гледали 24 месеца назад не 12...и аз за това се отказах. А и как ще взимам социално майчинство ако се водя на работа. Савсем ми се оплете главата, май съм се прецакала сега като ви чета коментарите...  ooooh! А и това социално майчинство не се ли води трудов стаж или? Днес съм точно 45-тия ден преди термина и си взех от лекаря направлението за хоспитализиране, но нали не се водя никъде на работа и не съм си взимала болничен...   newsm78

# 342
  • Пловдив
но нали не се водя никъде на работа и не съм си взимала болничен...   newsm78

Да,нямаш нужда от болничен.Кандидатствай за помощта от социалните 45 дни преди термин 150 лв,социално майчинство,детски.Тези трите са с изискване на доход-350 лв бруто на човек.Да,за съжаление си се прецакала като не си се завела на работа в началото

# 343
А какви са ми вариантите ако сега се заведа на работа?  Thinking

# 344
 Здравейте! Терминът ми е септември месец. От август 2011г. до януари 2012г. съм осигурявана на осем часа, след това до сега на четири. Според калкулатора на първа страница ще взимам 310лв. първата година. Възможно ли е ако сега внесем по-голяма осигуровка да се увеличи майчинството?

Общи условия

Активация на акаунт