Майчинството счетоводно-55

• 30 126
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
При изчисляване на обзещетението за бременност и раждане (до 410дни) за времето, през което си била в болничен за задържане, ще се вземе за база доходът, от който е било изчислено обезщетението. Повече инфо можеш да намериш на стр.1.
Леко раждане!

Това и на мен ми беше полезно, защото и аз лежа заради отлепяне  Cry и скоро няма изгледи да се върна на работа. Много се чудех какво ще вземат при изчисление на майчинството докато съм в болничен  Thinking

Благодаря още веднъж   bouquet

# 466
Здравейте момичета имам нужда от малко отговори. Работила съм повече от 2 години, но смених работата си и сега 2 месеца стоях без работа и без право на обезщетение в НОИ. Днес ще подписвам 6-месечен ТД и съответно съм бременна. Въпросът е, че прочетох, че ако договорът е срочен, законът не ме защитава и може да го прекратят. Когато ме прекратят /защото съм сигурна, че ще го направят, било то сега или на 6-тия месец/- Какво мога да направя до края на бременността за да взимам след това майчинство?

# 467
момичета,моля за отговор днес ми изплатиха първите два дни от 05.2013,а кога ще ми изплатят за месец 06.2013

за месец 5, 2013 година от 30 до 31 - 2 раб. дни;
за месец 6, 2013 година от 1 до 28 - 20 раб. дни;

Благодаря Ви предварително!!
Лек и успешен ден!!!

# 468
  • София-Младост
момичета,моля за отговор днес ми изплатиха първите два дни от 05.2013,а кога ще ми изплатят за месец 06.2013

за месец 5, 2013 година от 30 до 31 - 2 раб. дни;
за месец 6, 2013 година от 1 до 28 - 20 раб. дни;

Благодаря Ви предварително!!
Лек и успешен ден!!!
Началото на юли.

# 469
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета имам нужда от малко отговори. Работила съм повече от 2 години, но смених работата си и сега 2 месеца стоях без работа и без право на обезщетение в НОИ. Днес ще подписвам 6-месечен ТД и съответно съм бременна. Въпросът е, че прочетох, че ако договорът е срочен, законът не ме защитава и може да го прекратят. Когато ме прекратят /защото съм сигурна, че ще го направят, било то сега или на 6-тия месец/- Какво мога да направя до края на бременността за да взимам след това майчинство?

Да потърсиш някой познат да те назначи при него фиктивно и да излизаш в болнични до момента, в който излизаш в отпуск за бременност и раждане 45 дни преди термин.

# 470
Аз пък бях в болничен до 3-ти юни и тъй като на 5-ти същия месец трябваше да ми се издаде този 45-дневния, моето АГ реши, че няма да ми издаде отделен болничен само за два дни. Но тъй като аз още като разбрах, че съм бременна си използвах платената отпуска за тази година, се оказа, че нямам друг вариант освен да си пусна неплатена, защото в противен случай колежката, която ме заместваше трябваше да излезе в неплатена. Това някак си ще повлияе ли на изплащането на болничните от 45-дневния или по принцип на майчинството след това?

# 471
  • Пловдив
Това някак си ще повлияе ли на изплащането на болничните от 45-дневния или по принцип на майчинството след това?

Не,никак няма да ти повлияе,защото юни месец не ти влиза в базата  Wink

# 472
Добре де, а на самото майчинство-да няма опасност да ми го спрат или нещо такова? Или да окаже влияние на болничния за юни? И по принцип как се изплаща 45-дневния-наведнъж или по месеци пак? newsm78

# 473
Здравейте , искам да попитам какви са възможностите ми , след като от днес не се водя на трудов договор ?
Какво е положението с бюрото по труда - какво ще получавам от там (от 05.12.2011-10.04.2013 съм била в болничен за отглеждане на дете , а след това до момента на трудов договор с минимални осигуровки ) , по-добре ли е да търся вариант да ме наема някъде докъто съм още в ранна бременност или трябва да се самоосигурявам?
МОга ли някак да ползвам остатъка от майчинството с първото дете , докато започне второто майчинство (термин края на февруари)? 

# 474
  • Пловдив
Добре де, а на самото майчинство-да няма опасност да ми го спрат или нещо такова? не Или да окаже влияние на болничния за юни? не И по принцип как се изплаща 45-дневния-наведнъж или по месеци пак? месец за месец
[/color]

# 475
  • В полите на Пирин планина
Здравейте , искам да попитам какви са възможностите ми , след като от днес не се водя на трудов договор ?
Какво е положението с бюрото по труда - какво ще получавам от там (от 05.12.2011-10.04.2013 съм била в болничен за отглеждане на дете , а след това до момента на трудов договор с минимални осигуровки ) , по-добре ли е да търся вариант да ме наема някъде докъто съм още в ранна бременност или трябва да се самоосигурявам?
МОга ли някак да ползвам остатъка от майчинството с първото дете , докато започне второто майчинство (термин края на февруари)? 

Имаш дете, което не е навършило 2 години ли? И отново си бременна? Ако имаш някой познат да те заведе на договор е достатъчен един отработен ден и можеш или да ползваш остатъка от отпуска за гледане на дете до 2 годишна възраст или да излезеш в болничен, ако гинекологът е склонен да ти дава продължително време.
Ако се регистрираш като безработна се гледа на какво основание си освободена.

# 476
Здравейте, желая да се самоосигурявам, но без да регистрирам фирма, има ли такъв вариант?!
Редактирам: имам педагогическа диплома + завършено средно образование /Техникум по облекло/

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 11:43 от Фръц

# 477
Здравейте, искам да попитам какъв е срока, в който работодателя трябва да представи болничния ми в НОИ? Имам издаден болничен и сега с ПИК кода проверих и се оказа, че още не е регистриран в НОИ Sad

# 478
  • София-Младост
Здравейте, искам да попитам какъв е срока, в който работодателя трябва да представи болничния ми в НОИ? Имам издаден болничен и сега с ПИК кода проверих и се оказа, че още не е регистриран в НОИ Sad
До 15-то число на месеца, следващ представянето му пред работодателя. Кога е издаден вашият болничен и кога сте го предали?

# 479
Болничният е издаден на 12.06, предаден на 16.06, явно имат срок до 15-ти юли, т.е. грешката е вярна.  Peace

Благодаря за бързия отговор  Hug

П.П.
Предния болничен, за който също се бях притеснила (издаден на 16-ти май) ми го изплатиха вчера.

Просто ми е странно, защото това е повече от месец след издаването на болничния, но явно така е регламентирано. Peace

Общи условия

Активация на акаунт