ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013, финал / (тема 15)

• 23 002
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Kоя държава е Тyskland?
А линка за Марко Менгони съм го пропуснала. Виждам че това е албум. Ще си го пусна сега.

# 316
  • Norge
Тyskland е Германия. (Без време ще ви науча норвежки... Embarassed)

Ако има още нещо несигурно, питай/-те.  Blush

# 317
Албума е много приятен. Прочетох, че Марко Менгони е победител в третото издание на Х фактор и има и други награди. Става първия италианец, който печели награда на МТВ през 2010 "Best European Act" и още една награда "най-добър италиански артист". Много съм впечатлена от шеметната му кариера. Пфуу, същата награда за най-добър европейски артист през 2011 печели Лена, бях забравила.

# 318
Нелка, благодаря за албума на Марко - прослушах го и вече имам топ 5:
1. Avessi un altro modo (№10)
2. Spari nel deserto (№13)
3. I got the fear (№ 9)
4  Una parola (№ 14)
5. La vita non ascolta (№5)

В Х фактор  MARCO MENGONI "MAN IN THE MIRROR" - X FACTOR 3 (1aPuntata)

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 20:06 от Isis

# 319
  • София
Чух петте песни на Албания. Избирам песента от 2010  - Juliana Pasha - It's All About You . Не бих пуснала SMS за нея, обаче. Simple Smile

Като цяло, албанците - и те като нас, пробват, опитват се да налучкат вярната песен, верният стил, но не им се получава.

# 320
  • Norge
Ама че интересно, я да си подредя и аз моите любими от плочата на Марко? newsm78

Голям проблем коя от двете да е първа, решаваме, че и двете са.  Flutter:

15. Natale senza regali
10. Avessi un altro modo
14. Una parola
5. La vita non ascolta
4. Un'altra botta
+ L'essenziale
и останалите. Grinning

Ето един вариант на Avessi un altro modo.
Записът е ужасен, но той не е за ушите  Wink, а за очите!  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=kqAA01jL0kM&feature=share

-----

И аз си харесах Juliana Pasha от албанските участия, бих гласувала за нея ако я нямаше Рона.

# 321
Момичета, обявени са резултатите от вота на журитата и на публиката. Не знам дали писахме тук, че тази година се подреждат всички песни от полуфиналите и финала, а не само първите 10. Много разочароващ резултат за България. Според журитата тя е поставена на 17то, последно място, а според публиката на 6то. Не съм вярвала, че може така да бъдем порязани от журитата. Все си мислех, че Елица се справя добре с живото пеене.

Швейцарците също са пострадали от журито - пето място от публика и 16то от жури. И Хърватска - била е десета според телевота. Според мен и журитата не са обективни и са подвластни на някакви пристрастия. Иначе би трябвало журитата от всички държави да гласуват почти еднакво, но не и при тях има огромни разлики.
Слагам линк за статията във френския форум, табличките са по-хубави от тези на esctoday. В средната колонка е мястото определено от жури/в първата табличка/ и от телевот/втората табличка/. В най-дясната колонка е реалното класиране след комбинирания вот.
http://www.eurovision-fr.net/news/lire.php?id=2602

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 08:59 от Morphea

# 322
Полуфиналът                                                                           Финалът   При Швеция разликата е 15 места                                                                                            (песента получи и наградата на композиторите),                                                                                                                  а при  Румъния -17 места!                                                                                      

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 21:22 от Isis

# 323
Далеч съм от мисълта за преднамереност. Просто разликата жури - публика е цели 11 места. Признавам си, и аз написах, че песента ни е какафония, обаче 17 място чак. Shocked
Жулиана Паша води с 3 гласа, срещу 2 за Рона.

Слагам Австрия.Песните са само 3, защото не е участвала през 2009 и 2010 година.
2011 - Nadine Beiler - The Secret Is Love (Austria) http://www.youtube.com/watch?v=UsBC5AB1tFo
2012 - Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo  http://www.youtube.com/watch?v=BKQf8Z5uWQ8
2013 - Natália Kelly - Shine http://www.youtube.com/watch?v=NFvJ4UKmb-Y

Давам гласа си за Австрия 2011, невероятно изпълнение, макар съвсем да го бях забравила.

# 324
Глас за Австрия: 2013 - Natália Kelly - Shine      Харесвам и 2011-Nadine Beiler, но от висотата на времето сега ми е много бавна, а също и Nadine има едни кресливи места.

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 21:18 от Isis

# 325
  • Norge
В норвежкия форум има много писано след изнасянето на резултатите. Твърде много е за превод.  Confused

Според мен няма как журитата в различните страни да мислят еднакво, хората в тях все пак са продукт на дадена култура, колкото и вкусът им да е минал през дългогодишна школа. Ние можем само да гадаем как се степенуват отделните критерии и кой от тях има превес когато всичките те не са еднакво тежащи (примерно добър певец, слаба песен). Силен и красив глас у изпълнителя е един важен фактор, който бива оценяван, но доколкото тук конкурсът е за песен, а не за вокалист, честно, за мен е по-важно да мога да се почувствам добре с дадена песен. Пред това да се възхитя от нечий диапазон.
В този смисъл предполагам, че различните критерии, по които се оценява едно участие, имат и различна стойност за крайния резултат у журито? Това е само догадка.

За българското участие просто не ми се търси енергия да пиша каквото и да било. Стоян може да е добър инструменталист, да; оттам нататък всичко беше пошлост, без концепция, без каквото и да било. И без вокалист. То...като си помисли човек, за какво им е вокалист като няма вокал, но здраве да е.  Whistling
Лошото е, че страната (и не само тя единствена) изпраща не продукт, който тя харесва, а който предполага, че може да се хареса на Европа. И тъй като няма сили да създаде нещо качествено, залага повече на това да шокира, отколкото на това да създаде добро впечатление.
Несъответствието в гласуването...ето, дори сред нас има хора, които гласуваха за българската песен, макар да не я харесваха ни най-малко. Просто от някакво чувство за дълг, с множество нюанси, съчетани в него.  Понякога, странно, човек гласува тъкмо защото едно нещо не е добро.
Трябва да отбележа обаче, че имаше норвежци, които харесаха българското участие .

# 326
За българското участие просто не ми се търси енергия да пиша каквото и да било.
Нелка, трупай енергия, че след буквата А, ще дойде ред да гласуваме тук и за Б  Grinning   : Красимир Аврамов (2009), Миро(2010), Поли Генова(2011),Софи Маринова(2012), Елица и Стоян (2013).  Аз отсега се замислям коя от песните мога да запея?

# 327
Австрия - Nadine Beiler - The Secret Is Love

Дори не помня песента на Краси,само ужасът от нея.

# 328
  • София
Австрия - 2011 - Nadine Beiler - The Secret Is Love  Peace

Tuon, развесели ме.  Laughing

# 329
  • Norge

Нелка, трупай енергия, че след буквата А, ще дойде ред да гласуваме тук и за Б  Grinning  .......
Joy Joy
Цитат
Дори не помня песента на Краси,само ужасът от нея.
smile3511

Разсмяхте ме и двечките.  Hug

------------

За Австрия гласувам за 2013 - Natália Kelly - Shine
Писах, писах коментар по въпроса,  Laughing но  се отказах да ги постна.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт