ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013, финал / (тема 15)

• 22 966
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • MJF
 Laughing
Morphea , бързаш, бързаш с Б. Tuon е познала защо, ей ама и Краси ли се пада в последните 5 години, не ми стига "Само шампиони". От сега си подготвям слуха.
Допада ми това слушане по 5 , интересно е.

# 376
  • Norge
.......Допада ми това слушане по 5 , интересно е.

И на мен ми е много приятно.
На всичко отгоре голяма част ми е непозната - аз съм гледала само спорадично по някое издание и сега всяка следваща петорка ми е малко или много  изненада.  Hug

----------
Туон, закачахме се преди време с  три тайландски думички, които в европейските ни уши звучат еднакво : ма, ма, ма. Но не съм имала достатъчно контакти с тайландци за да науча повече.
Освен следното  Grinning: едно тамошно момиче разбра откъде съм и каза: ахааа, БангалИа!  Joy Никакви корекции не помогнаха.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 14:26 от nelka.nelka

# 377
  • DE
Цитат
Цитат
Ох, а има хора, научаващи примерно тай,

От едно известно време ми е мечта да го знам.
Тук да няма намеса Тик  Grinning

# 378
Тук да няма намеса Тик  Grinning
Tихо,тихо Blush
Ти не бягай сега,а се включи в играта Flutter

Нелка,моите знания по тайски са до "са уат ди ка",което е добър ден,но казвано от жена Grinning
Но мога да ти пусна тайландска реклама на българско кисело мляко на фона на "Черен влак се композира" и стария град на Пловдив.

# 379
А
Следващата държава в играта е България.

А горката Босна и Херцеговина?  
Линк с държавите-членки на EBU http://en.wikipedia.org/wiki/European_Broadcasting_Union

Laughing Taka e като гледах листата с националните финали зa 2013. А там Босна я няма. Харесват ми участията на Босна и битката ще е ожесточена.  Wink Поне аз ще има да се чудя коя песен да избера.

Още изчаквам някой да се престраши да гласува за Белгия.

# 380
По принцип Босна има  силно участие в Евровизия (участва от 1993 г.). Тази година не участваха май заради финансови причини. Те са получили 2 пъти наградата на композиторите  Marcel Bezençon Awards, която се присъжда от 2004 г. Ето наградите на композиторите::
2004    Cyprus
2005    Serbia & Montenegro
2006   Bosnia and Herzegovina - композитор е Željko Joksimović -"Lejla" - 3-то място във финала!
2007    Hungary
2008    Romania
2009   Bosnia & Herzegovina - Regina
2010    Israel -  Harel Skaat
2011    France - Amaury Vassili
2012    Sweden -Loreen
2013    Sweden -Robin Stjernberg
=============================
Много критики отнася германското жури с участието на Лена – зрителите коментират, че явно журито е гледало друго шоу или е било в нетрезво състояние. Grinning   Чудно е как журито е променило съзнанието си за Норвегия - от 12-то място  в полуфинала я праща на 3 място във финала. Също и някои държави, които то е класирало в полуфинала след Армения -във финала ги класира преди Армения. И как така изведнъж е харесало шведа!

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 12:19 от Isis

# 381
  • София
Моите чувства към песните на Белгия Simple Smile:

2009 -  Patrick Ouchene/Copycat/ - Твърде ретро за този конкурс. Няма как да шашне европейската публика.

2010 -  TOM DICE - ME AND MY GUITAR - Приятна песен. Не грабва от първия път, но след второто, третото слушане започнах да я откривам.

2011 -  Witloof Bay - With Love Baby - Интересен избор, но самата песен ми е скучна. Не е сред най-доброто в жанра.

2012 - Iris - Would you? - Не. Много трябва да пиша защо "не", затова просто "не".

2013  - Roberto Bellarosa - Love Kills - Песента с най-"евровизионното" звучене. Динамична ми е по приятен начин.

След известни колебания между 2010 и 2013, все пак - 2013 - Roberto Bellarosa - Love Kills.

# 382
Ето какво се получи с Белгия
3 гласа за With love Baby - Witloof  bay 2011/Isis, Tuon, nelka.nelka/
2 гласа за Roberto Bellarosa - Love kills 2013/6o6ul4o, Vivi/
1 глас зa Tom Dice - Me and ma guitare 2010/aз/

Босна

2009 - Regina - Bistra Voda http://www.youtube.com/watch?v=M_Fz6z3lA0A
2010 - Vukašin Brajić - Thunder And Lightning http://www.youtube.com/watch?v=wgPtHtmSFec
2011 - Dino Merlin - Love In Rewind http://www.youtube.com/watch?v=mBg3coarF_8
2012 - Maya Sar - Korake Ti Znam http://www.youtube.com/watch?v=81hIbZNoFU8

Aз сериозно се колебая за кого да гласувам. Сърцето ме тегли към Регина и "Бистра вода", но имам някакви спомени, че имаше обвинения в плагиатство. Много ми харесва музиката на Thunder And Lightning, тогава в полуфинала съм им дала 4 точки. Обаче Дино Мерлин ми водеше класацията в полуфинала  през 2011. Мисля, да си помисля и да видя вашите вотове. Wink

# 383
Чудех се между 2010 и 2012, все пак избирам 2010г.

# 384
За Босна или за Белгия даваш глас, Смайли?

Ще ви разкажа на какво играят французите. Когато мине някоя селекция на държава, веднага след това се прави вътрешен финал и се избира песен. Играта се казва ESSOR. Сега, след като са избрани се получава една идеална Евровизия, която е по-различна от реалната Евровизия. Утре започват вотовете за полуфиналите.
В първия полуфинал участват 3  различни песни
Литва - Girmantė Vaitkutė - "Time to shine"/тази я бях пратила на финала още като я чух за пръв път/
Беларус - Alyona Lanskaya - "Rythm of love"това е песента, която после смениха
Белгия - Roberto Bellarosa - "Reste toi"
Във втория полуфинал участват 9 различни
Латвия - Samantha Tīna - "I need a hero"
Финландия - Diandra - "Colliding into you"/тя им беше голямата фаворитка/
Малта - Deborah C - "Love-O-Holic"
Гърция - Thomais Apergi - "One last kiss"
Израел - Shani Zamir - "פוראבר (Forever)"
Унгария - Laura Cserpes – " Élj pont úgy"
Албания - Vesa Luma - "S'jam perfekt"
Швейцария - Melissa - "The point of no return"
Румъния - Al Mike feat Renee Santana - "What is love"

Част от песните не ги помня или може би не съм ги чула.

# 385
Босна, Босна.  Laughing

# 386
Мисля, да си помисля и да видя вашите вотове. Wink
Защо ще гледаш нашите вотове? Наистина не е лесно е да се избира 1 от много добри песни, както и обратното - една от много недобри песни, което ни предстои при следващото Б.

Босна 2010 - Vukašin Brajić  Peace

# 387
Добре де, няма да гледам вашите вотове.  Wink
Регина - Бистра вода - 2009

# 388
  • MJF
И аз глас за Регина - Бистра вода - 2009
Hari Mata Hari - Lejla  е в личната ми фонотека.
Реално от последните им 4 песни нито една не ми допада та по метода на изключването избрах.

# 389
Уф,трудна работа.Нещо не съм фен на БиХ. Blush
2010 - Vukašin Brajić - Thunder And Lightning

Общи условия

Активация на акаунт