ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013, финал / (тема 15)

• 22 916
  • 725
  •   1
Отговори
# 525

Бе момичета не ме подкачайте, че оплетох темите тотално  #Crazy
Aз не разбрах много за какво си говорите? Има тема за Х фактор или азиатската тема? newsm78

nelka. nelka, за разлика от норвежкия , френския форум си е много жив. Играят на поразия. И аз искам да играя, но ми се струва много сложно. Регламента е огромен, освен това специална комисия разглежда кандидатурите за участие и допуска членове, показали постоянен интерес през годината.
А моите постове са малко над 700. Тази година участват 35 региона/не държави// ще има полуфинали и финал. Играта продължава до септември. Сега има пуснати анкети за някои от регионите и се чудя в тези предварителни селекции/които отговарят на националните селекции в Евровизия/ дали мога и аз да гласувам. Вечер се събират по 15тина човека онлайн.

# 526
Иначе в норвежкия форум съм престанала да влизам.......
Меко казано "изумена съм"!
Скрит текст:
По телевизията съобщиха, че в Норвегия е приет закон за задължителна военна служба за жените - от 2015 г.! Накъде върви светът???!
В английския форум гласуват за английските евровизионни песни - по две: сега е битката между UK 1981  и UK 2002 и в момента е равенство: 19 на 19 гласа. Аз гласувах за UK 2002.

# 527
Победител за Ирландия е Niamh Kavanagh - "It`s for you".

Исландия: http://en.wikipedia.org/wiki/Iceland_in_the_Eurovision_Song_Contest

2009 - Yohanna - Is It True http://www.youtube.com/watch?v=qqE69feyEOU
2010 - Hera Björk-Je ne Sais Quoi http://www.youtube.com/watch?v=iFrGSAKB5bo
2011 - Sjonni's Friends - Coming Home http://www.youtube.com/watch?v=8fK-VkfJBUg
2012 - Greta Salóme & Jónsi - Never Forget http://www.youtube.com/watch?v=BPkSz2-gu9M
2013 - Eythor Ingi - Ég Á Líf http://www.youtube.com/watch?v=GzE88IYzXLI

Тук почти нямам колебания - най-мелодичната песен, най-топлия глас и най-красивия певец  - Eythor Ingi - Ég Á Líf[/ да ме извинява Joanna с нейното второ място/. Mr. Green

# 528
Мен няма нужда да ме питате.  Mr. Green 2012, естествено.  Peace
Макар че бих дала глас и за 2013.

# 529
Глас за 2012 - Greta Salóme & Jónsi - песента звучи величествено и завладяващо.     Много харесвам и  2011 Sjonni's Friends - песента им е от типа "“Feelgood”"

# 530
  • MJF
Исландия също пример за добри селекции, реално няма дразнеща ме песен. Yohanna - Is It True е в личната ми фонотека.
Greta Salóme & Jónsi - Never Forget и Eythor Ingi - Ég Á Líf ми харесваха на записите но малко фалшименто ми звучаха на живо.
Глас за Yohanna - Is It True

# 531
Аз съм склонна да прощавам фалшовете, когато песента е хубава, а и когато изпълнителят е красавец от класа - като Jónsi ("Heaven"(Iceland) 2004 ESC  Определено, той визуално неутрализира недостатъците в изпълнението си. А и доброто владеене на гласа не винаги се получава.

# 532
Исландия също пример за добри селекции, реално няма дразнеща ме песен. Yohanna - Is It True е в личната ми фонотека.
Greta Salóme & Jónsi - Never Forget и Eythor Ingi - Ég Á Líf ми харесваха на записите но малко фалшименто ми звучаха на живо.
Глас за Yohanna - Is It True

Greta имаше малко колебания в изпълненията на живо, но от Eythor няма как да си чул такова нещо.  Peace

Иначе така прехвалената песен на Yohanna не ме кефи изобщо. Но като цяло Исландия прави наистина хубави песни, които влизат на финал, но остават назад в класацията (с някои изключения).

Isis, особено като се усмихне.  Flutter

# 533
  • DE
На Исландия ми харесват всички песни. Много добри изпълнители, класна музика. Обаче песента която като чух си казах, това ще е в челната 3ка е на Йохана(тази година се случи същото с Фарид)
Гласувам за Йохана

Jónsi има страхотен глас, сега ще го проуча.

# 534
Държа да отбележа, че през 2009 и на мен Йохана ми беше на 3то място след Рибак и Саша Сон. Но тя пя по-добре от Саша Сон.  Просто в сравнение с Eg А Lif някак ми се губи нейната песен.

# 535
  • в сърцето на един мъж...
От исландските песни и моя глас отива за 2012 - Greta Salóme & Jónsi, определено много ме впечатлиха. Помня, че я слушах поне месец след това непрекъснато. Embarassed

# 536
Geia, аз и до днес си я слушам. Даже на живо май повече ми харесва исландският вариант. А клипът си остава Heart Eyes .

Питам се ако не я бяха карали да сменя езика на кое място щеше да е... предполагам доста по-напред.

# 537
  • в сърцето на един мъж...
Аз от време на време се сещам, но си спомням, че тогава бях като хипнотизирана и много ме беше яд, че промениха варианта. И аз предполагам, че щеше да е доста по-напред. Много магнетичен клип беше Heart Eyes

# 538
  • Norge
О, а аз съм в културен шок от първата песен. Не бях я чувала досега, възприех я като нещо ...не точно, но запътило се към съвършенството. Безкрайно много вкус и премереност, очарована съм!

2009 - Yohanna - Is It True

Много качествен избор и през петте години, бих могла да си избера и 2013, и 2011. За втората с много уговорки, защото ми звучи твърде нестройно в това си изпълнение, но пък брасовата секция отзад е  Heart Eyes Heart Eyes. Онази, която е на последно място в класацията ми, е тази от 2010.
Знам обаче кой ще спечели Wink Hug На мен, не знам защо, тя не ми е сред любимите.  Blush

-----------------

Морфи, 700 поста си е огромна бройка! Пак да кажа, че ти се възхищавам.  bouquet Завиждам за поддържания живот в тамошния форум. Сред норвежците има хора с невероятни познания по темата, бях останала с впечатление, че дискусията върви целогодишно, но явно не е така. Но е възможно да има някоя друга среда, в която да се обсъжда и на която да не съм попаднала.

Исис, изпращам един задочен глас за британската 1981. Имам слабост към песни с едни такива гениални решения - дребни елементи, навързани един за друг, където единият влече подир себе си другия и се влива в него в нещо непрекъсващо и непрестанно изненадващо.

За останалото ( offtopic) не ме питай! В яда си дори не отворих да прочета, само регистрирах заглавията във вестниците.
Норвегия е нещо като наръчник по еманципация  Tired, практически не е чудно подобно решение. Sad Но така и не знам как точно ще функционират нещата: дори от момчетата едва 1/3 биват привиквани на служба, а какво остава за момичетата? Повече от това не знам, би било погрешно да давам коментар. Мнението ми е негативно относно тоталното унифициране на половете.

# 539

Знам обаче кой ще спечели Wink Hug На мен, не знам защо, тя не ми е сред любимите.  Blush

Отде да знаеш кой ще спечели, като Йохана и Грета Саломе и Джонси имат по 3 гласа? Трябва още някой да гласува и да избере точно едната от двете.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт