БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 541
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 453
Дайте ми някаква идея за вратни пържолки ...  Flutter

ей тук има цели парчета врат - много е крехко http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82
после виж тук - има няколко вида пържоли - всичките ги правя с бут, врат, рибица, каквото има. http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%81%D0%BA%D0%BE
Ако имаш скара с жар под ръка, просто ги мариновай и изпечете там.

# 31
  • Мнения: 788
пеп-4о, правя твоя заек в гювеч, обаче не намерих глава целина. Мога ли да сложа листа и клонки от целината, вместо глава? И ако да, какво количество?

# 32
  • Мнения: 222
благодаря Лабрекс, ще се пробват тия тиквички
аз днес направих тиквени пръчки на фурна, идеални са с със студена биричка  Sunglasses
тиквичките се нарязват на пръчици, посоляват и се оставят, приготвя се мокра смес - кисело мляко, горчица, чесън и копър и суха смес (готова панировка) - аз си я направих от брашно, сусам, сухи подправки, куркума. Топят се пръчките в мократа, после в сухата смес и се пекат в тава.

# 33
  • Мнения: 492
някакви интересни идеи с тиквички, освен пържени и пълнени?

Мариновай ги в соев сос, чесън на прах и олио, после ги метни на скарата, още по-добре на барбекю - за това нещо вкъщи се избиваме  Simple Smile Впрочем рецептата знам от този форум, благодаря на човека, който я е публикувал  Peace

И аз имам нужда от помощ, изчерпах се откъм идеи. Предложете ми гарнитура за панирана риба, която да не е картофи или задушени зеленчуци. Благодаря!

# 34
  • Варна
  • Мнения: 2 443
някакви интересни идеи с тиквички, освен пържени и пълнени?
Още една идея http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%A2&id=5581

separate, аз най-много обичам рибата със зелена салата. Добра комбинация е и ризото с гъби +риба.

# 35
  • София
  • Мнения: 12 681
някакви интересни идеи с тиквички, освен пържени и пълнени?

Мариновай ги в соев сос, чесън на прах и олио, после ги метни на скарата, още по-добре на барбекю - за това нещо вкъщи се избиваме  Simple Smile Впрочем рецептата знам от този форум, благодаря на човека, който я е публикувал  Peace

И аз имам нужда от помощ, изчерпах се откъм идеи. Предложете ми гарнитура за панирана риба, която да не е картофи или задушени зеленчуци. Благодаря!

Лимоново ризото

# 36
  • Мнения: 9 453
пеп-4о, правя твоя заек в гювеч, обаче не намерих глава целина. Мога ли да сложа листа и клонки от целината, вместо глава? И ако да, какво количество?

1000% е късно, но може, да  Blush

# 37
  • Мнения: 22 867
Ще правя тортата с моркови на Лабрекс, но мисля че няма да успея да разрежа блата както трябва.
Да, ще стане....Аз също не умея да режа блат и заради това пека отделни блатове....Правих тази торта на Лабрекс - скоро пак ще я повторя - точно 2 отделни блата направих....Което ме подсеща, че не съм благодарила на Лабрекс! Благодаря ти  bouquet, много се хареса у нас!

Момичета, реже се чудесно, аз използвам едно приспособление за тая работа, само в началото зарязвам малко с нож, поне при мен има нещо като коричка, и нататък карам с лъкчето, съвсем равно се разрязва.
Ето го:



Маме, радвам се, че ви е харесала тортичката!  bouquet

някакви интересни идеи с тиквички, освен пържени и пълнени?

пчелица, не знам дали ще ти се стори интересно, но е много бързо и вкусно:

ОМЛЕТ „ВЕТРИЛО” ОТ ПАТЛАДЖАН ИЛИ ТИКВИЧКА

# 38
  • в тристайна гарсониера :)
  • Мнения: 208
В крайна сметка го изпекох наведнъж. Разряза се добре, направо се учудих от себе си  Grinning Имам две еднакви продълговати тави, които се събират на един ред във фурната, мислех тях да ползвам. Тортичката е в хладилника, не знам дали ще и устоим до утре  newsm78 Лабрекс   bouquet

# 39
  • Мнения: 0
Здравейте   bouquet

Имам един доста глупав въпрос, ама айде...  Grinning Купих си леща и реших да я накисна за час .. но накрая заспах и я забравих. Вече е стояла накисната малко над 24ч. Според вас, може ли да си я сготвя или и има нещо след като е стояла толкова време във вода?

# 40
  • София
  • Мнения: 12 219
Здравейте   bouquet

Имам един доста глупав въпрос, ама айде...  Grinning Купих си леща и реших да я накисна за час .. но накрая заспах и я забравих. Вече е стояла накисната малко над 24ч. Според вас, може ли да си я сготвя или и има нещо след като е стояла толкова време във вода?
Леща никога не накисвам предварително, няма нужда. Това не е боб. Но, няма  значение, давай, сварявай, просто ще бъде малко.....като пасирана. Разварена повече.  Нищо и няма.  Simple Smile

# 41
  • Мнения: 0
Благодаря за отговора, marche14   bouquet

Все още се мъча с готвенето  Grinning Млада готвачка съм  Laughing

# 42
  • София
  • Мнения: 12 219
Благодаря за отговора, marche14   bouquet

Все още се мъча с готвенето  Grinning Млада готвачка съм  Laughing
[/quote

Няма млади, няма стари. Всички се учим, тъй да знаеш. / май... цял живот/  Hug Grinning

# 43
  • DE
  • Мнения: 971
С тиквички, предлагам ето това

# 44
  • Мнения: 788
пеп-4о, правя твоя заек в гювеч, обаче не намерих глава целина. Мога ли да сложа листа и клонки от целината, вместо глава? И ако да, какво количество?

1000% е късно, но може, да  Blush

Ами аз се чудих, но накрая реших, че по-добре това да сложа, отколкото изобщо да не сложа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт