БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 691
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 366
Марито ,благодаря !  bouquet

# 451
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


 Имам странно питане!В събота ще празнуваме р.ден на синът ми и цял ден ще има вкъщи гости.През деня детското парти, вечерта възрастните.Няма как да стоя цял ден в кухнята и мисля да направя капама в каленото гърне с гарнитура от лозови сърми за вечерта.Но септември на почти същите гости им сервирах същата храна.Това проблем ли е според вас?Все пак са минали 8 месеца, но пък не знам върви ли да е пак същото?! ThinkingМного моля за мненията ви!!!!

# 452
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам доста плънка за пълнене на чушки - класическа - с кайма и ориз (все не мога да си преценя добре продуктите Blush) имам и издълбана вътрешност на патладжан (и него го пълних с плънката и пак остана още). Мисля да го нарежа на ситно и да го добавя към въпросната плънка и да го изпека със заливка като мусака. Дали ще се получи добре? И нужно ли е да задуша патладжана първо или направо суров да го сложа?


Имам странно питане!.....Много моля за мненията ви!!!!

Мислиш ли, че те помнят какво са яли преди 8 месеца? Аз гарантирам, че аз не бих се сетила, освен ако ястието не ме е впечатлило много, ама наистина много. А пък ако са харесали капамата миналия път, мисля че си е направо задължително да им направиш отново.  Sunglasses


# 453
  • Мнения: 170
Здравейте, може ли да кажете меденките на ванчето в загрята фурна лли трябва да ги сложа и на колко градуса трябва да се пекат? Мерси много

# 454
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Имам странно питане!.....Много моля за мненията ви!!!!

Мислиш ли, че те помнят какво са яли преди 8 месеца? Аз гарантирам, че аз не бих се сетила, освен ако ястието не ме е впечатлило много, ама наистина много. А пък ако са харесали капамата миналия път, мисля че си е направо задължително да им направиш отново.  Sunglasses

 Да, мисля!Не сме в България и все се събираме едни и същи хора (което не ме радва много).Капамата в калено гърне не е често срещано ястие в чужбина и хората го помнят със сигурност.По тази причина питам.

# 455
  • Мнения: 9 464
със сигурност. Направи нещо друго в гърнето  Peace което да се готви бавно  там

# 456
  • Мнения: 516


 Имам странно питане!В събота ще празнуваме р.ден на синът ми и цял ден ще има вкъщи гости.През деня детското парти, вечерта възрастните.Няма как да стоя цял ден в кухнята и мисля да направя капама в каленото гърне с гарнитура от лозови сърми за вечерта.Но септември на почти същите гости им сервирах същата храна.Това проблем ли е според вас?Все пак са минали 8 месеца, но пък не знам върви ли да е пак същото?! ThinkingМного моля за мненията ви!!!!
Аз мисля, че е добре сега да ги изненадаш с нещо друго

# 457
  • Мнения: 21
Аз помня къде какво съм яла. Може да направиш баницата на Надето http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/07/blog-post_06.html  може би подготовката ще ти отнеме същото време. А щом сте в чужбина нещо типично българско като гювеч е добра идея

# 458
  • София
  • Мнения: 5 738
Аз пък бих се зарадвала на такова ядене, много го обичам. А ако на тях им е харесало, мисля, че и те ще се зарадват!

# 459
  • Варна
  • Мнения: 5 993
Имам половин кубче мая и две кутийки локум. Моля ви, кажете някакви кифлички или нещо друго, в което мога да ги съчетая и да ги употребя.   bouquet

# 460
  • София
  • Мнения: 12 222
Имам половин кубче мая и две кутийки локум. Моля ви, кажете някакви кифлички или нещо друго, в което мога да ги съчетая и да ги употребя.   bouquet
Козуначени кифлички.

# 461
  • Мнения: 21
http://tanitaang.blogspot.com/2010/04/blog-post.html  само тези правя, сполучливи са. Аможе да направиш и нещо като джобчета с локум

# 462
  • Мнения: 1 884
Имам рукола. Някакви идеи?

Салата, от зеленилки/ айсберг, зелена салата/, домат, краставица, настърган морков, авокадо и един дресинг от зехтин, захар, сол, лимон и малко горчица. Дресинга се разбърква първо хубаво с вилица и после върху салатата.
 Може да добавиш разни кълнова и ако имаш накиснати белени семки.

# 463
  • София
  • Мнения: 5 738
Имам рукола. Някакви идеи?
Вие сигурно вече я изядохте руколата, ама аз да напиша все пак:
-със суров спанак
-с маруля или айсберг
-с айсберг и краставица
-с чери домати

# 464
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
със сигурност. Направи нещо друго в гърнето  Peace което да се готви бавно  там

 Идея?Капамата я правя с малко кисело зеле, свинско, пилешко и пушени кокали, не знам дали е баш капама.В чинията слагам и лозови сарми и т.н. тукашни сосиджи (сурова наденица).

 Баница за празнична вечеря ми се струва странно. newsm78Гювеч също не ми е празнично, поне аз го имам за вид манджа.Все пак едното семейство е яло капамата, а другото не.Първите преди това бяха казали, че не обичат лозови сарми, но после им харесаха.От много мислене се въртя в кръг.

Общи условия

Активация на акаунт