БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 664
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Вчера направих този вишнев пай и стана страхотен. Направих го със сини сливи/от сладко/. Бърз и икономичен, не мога да го овардя до следобед, докато си дойде малкия от градина да закуси  Laughing. Ето и рецептата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197652.0

Благодаря на Тина- Рина

# 481
  • София
mmtomova, като една видна фенка на руколата много рецепти съм пробвала с нея, но пастета от рукола и сирене е  Sick.
На Ванчето рецептата ще я тествам.
И аз ще я тествам само ако ми кажете в кои вериги магазини продават нахут. Ти като почитател на руколата как я консумираш? Кажи нещо, което си правила с нея или само на салати я приемаш?
Много рецепти с рукола съм пробвала, ама някак като я смелиш става като размита трева и хич не ми харесва. Понеже е със силно изразен вкус си става  Sick. Та след много експерименти и много изхвърлени резултати останах на варианта само салата.   

# 482
Разбирам, и на мен много ми хареса на салата, но ще пробвам хумуса.

# 483
  • София
Разбирам, и на мен много ми хареса на салата, но ще пробвам хумуса.
Да и аз ще го пробвам, така не съм опитвала, а в нас всички обичат хумус.

# 484
Дайми хубава рецепта за хумус, може пък и моите да ги науча да го ядат Laughing

# 485
Искам да попитам откъде мога да купя агар-агар /растителен желатин/. Чета опаковките по магазините, чат-пат пише, че е свински, на другите нищо като съдържание. Някой, ако може да ми каже точна марка и магазин  Peace

Другият ми въпрос е за бакпулвера-снощи правих 2 вишневи сладкиша, подобни на горния-разтварях бакпулвера в киселото мляко да шупне и ... после ужасно миришеше по време на печене. Така ли се процедира с бакпулвер или не?

# 486
Дайми хубава рецепта за хумус, може пък и моите да ги науча да го ядат Laughing
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_21.html

# 487
..........

Другият ми въпрос е за бакпулвера-снощи правих 2 вишневи сладкиша, подобни на горния-разтварях бакпулвера в киселото мляко да шупне и ... после ужасно миришеше по време на печене. Така ли се процедира с бакпулвер или не?
   Да не би да е бил вповече бакпулвера ?
   Иначе аз добавям бакпулвера заедно с брашното или преди него направо към сместа .  Peace

# 488
  • София
..........

Да не би да е бил вповече бакпулвера ?
   Иначе аз добавям бакпулвера заедно с брашното или преди него направо към сместа .  Peace
Бакпулвера се прибавя към брашното, а содата към кис. мляко.  Това е разликата м/у двете.

# 489
Понеже не правя често неща с бакпулвер, затова явно съм се заблудила. Значи грешката е била, че съм го разтворила в киселото мляко. Той шуптеше точно като содата в млякото.

За агара, дано някой знаещ пише  Simple Smile

# 490
  • София-Младост
Понеже не правя често неща с бакпулвер, затова явно съм се заблудила. Значи грешката е била, че съм го разтворила в киселото мляко. Той шуптеше точно като содата в млякото.

За агара, дано някой знаещ пише  Simple Smile
http://www.balevbiomarket.com/agar-agar.html
Няма вариант за свински агар-агар според мен, той винаги  е растителен, нали се извлича от водорасли.  newsm78

# 491
Ала-бала, наистина няма свински агар-агар  Laughing

Аз горе съм писала, че намирам на опаковките описано само за свинския, а търся растителен желатин. Знам, че има в Бг, но не мога да намеря.

Този на Балев ми се вижда доста скъп  newsm78

# 492
Амоняка/амонячната сода/ се разтваря в киселото мляко и шупти, а бакпулвера в брашното.  Сигурно си се заблудила.

# 493
  • София-Младост
Този на Балев ми се вижда доста скъп  newsm78
И на мен, ама нали се води  БИО  Close
http://www.zoya.bg/%D0%90%D0%B3%D0%B0%D1%80-%D0%90%D0%B3%D0%B0%D … 5%D0%BD%D1%82.883

# 494
  • Бургас
Агар-агар съм купувала преди няколко години от Метро. Нямам представа дали сега го има в асортимента. Моя така и не го използвах.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт