БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 653
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Лабрексе, май беше твоя една салата с тиквички, сурови, нарязани на тънко. Моля те за рецептата, че нещо не я намерам.

# 511
Лабрексе, май беше твоя една салата с тиквички, сурови, нарязани на тънко. Моля те за рецептата, че нещо не я намерам.

Първа е в съдържанието на авторската и тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

# 512
2 въпроса:
- С какво  да си натроша кубчета лед? Нямам блендер, с чук за пържоли не съм убедена, че ще стане?  Mr. Green
- Пили ли сте коктейл мохито със спрайт? Хубаво ли се получава? Мързи ме да сляза да си взема сода.  Blush

# 513
  • София-Младост
2 въпроса:
- С какво  да си натроша кубчета лед? Нямам блендер, с чук за пържоли не съм убедена, че ще стане?  Mr. Green
- Пили ли сте коктейл мохито със спрайт? Хубаво ли се получава? Мързи ме да сляза да си взема сода.  Blush

- става идеално, сложи ги в един плик и сложи една кърпа, да не се пробие плика...
- може малко ад се промени вкуса, ама спрайта е леко лимонов, така че наливай смело...еййй направо ми се допи и на мен Simple Smile
А мохитото съм си правила и с кубчета лед, ако размислиш за натрошаването...за по-бързо.

# 514
Аз влезнах друто да попитам. Имам сгущенка, заквасена сметана, маскарпоне, сметана за разбиване. Мисля си за медени блатове и крем, но първо никога не съм разбивала сметана и второ няма ли да е доста тежък крема със сгущенката и маскарпонето, него трябва непременно да го вложа, че му изтича срока, а заквасената сметана ми е само една голяма кофичка. Захар май не е нужно да добавям, нали newsm78
Самоцитирам се, защото страхотна торта се получи, направих я с готови Лидл-ски блатове, кафяви, кремът беше от 1 сметана голяма, но от 12 %, т.е. и цедено кисело мляко ще свърши работа,  едно малко маскарпоне /250 гр./, 1 сгущенка/370 гр./ и една малка готварска  сметана/200 мл/, разбита. Сложих и 3 препълнени с.л.захар, но беше абсолютно излишно, пресладка е за моя вкус. Оставих я да си кисне 24 часа, а преди консумация е добре да престои няколко часа извън хладилник.

# 515
Мерси за отговорите, момичета  Simple Smile

Всъщност и аз знаех, че в Метро има агар-агар и няколко пъти гледах, търсих, питах персонала-свиват ръце и това е  Confused Не знаят.

Затова, въпросът ми е за точна марка, пакетче визуално  Peace

Снощи повторих сладкиша и този път бакпулверът си го сложих в брашното и резултатът беше супер  Grinning Явно хич добре не му действа на бакпулвера предварително да се разтвори в кисело мляко  Wink

# 516
аз за пръв път чувам бакпулувер да се разтваря в кисело мляко, сода може, но бакпулувер винаги и само в брашно....
като казахте мохито, предложете други интересни коктейли за лятото, че идват горещини
аз правя само домашна лимонада и спрайт с мента.....

# 517
  • Sofia
Аз чакам само да ми порасне ментата, че е още на пет хилави листенца, и почвам...  smile3508

# 518
  • София-Младост
Аз чакам само да ми порасне ментата, че е още на пет хилави листенца, и почвам...  smile3508
Аз мохито и с джоджен съм си правила...при липса на мента  Sunglasses

# 519
  • Sofia
Така де - като няма риба, и ракът е риба, нали...  Peace

# 520
джоджен и мента е едно също, просто има различни сортове, нашата мента бие по-на....боб....а има една с едри листа, която има силен ментов вкус....

# 521
Аз мохито и с джоджен съм си правила...при липса на мента  Sunglasses

Сетих се......Вярвам, че ще го приемете с чувство за хумор......

Проблемът на модерния българин е, че като му замирише на джоджен се обърква - боб ли му се яде, мохито ли му се пие....

# 522
# 523
Аз като една типична българка бих избрала бобеца  Mr. Green Обожавам го и мога да го ям непрекъснато, а и държи сито за разлика от мохитото  Wink

# 524
охоо, виждам, че говорите точно за въпроса ми. Къде в София мога да намеря мента? Че пазара до нас го събориха и сега се чудя къде да търся. Та имате ли някаква идея?

Общи условия

Активация на акаунт