БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 606
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте
искам да попитам за пудинговите мъфини на labrex дали могат да се направят с някакъв вид пълнеж (примерно крем от нишесте или конфитюр и т.н.) и как точно да се приготвят : преди да ги изпека да им сложа по 1 лъжичка пълнеж в средата или след като ги изпека да ги издълбая леко и да ги напълня с пълнеж?

# 586
Моля за идеи с Ягоди,течна сметана за разбиване,кондензирано мляко,агар агар.. newsm78

# 587
Здравейте
искам да попитам за пудинговите мъфини на labrex дали могат да се направят с някакъв вид пълнеж (примерно крем от нишесте или конфитюр и т.н.) и как точно да се приготвят : преди да ги изпека да им сложа по 1 лъжичка пълнеж в средата или след като ги изпека да ги издълбая леко и да ги напълня с пълнеж?

sh0k0o, дано някой, който ги е правил по тоя начин, се включи. Доколкото си спомням (отдавна не съм ги правила), слагала съм орехи, стафиди и настърган шоколад. Тестото не е гъсто по принцип и е възможно пълнежът да потъне, ако го сложиш преди печенето. По-добре ми се струва след това, или пък пробвай - на някой и друг сложи в тестото, няколко остави за след печенето да им сложиш плънка. И, моля те, сподели, като ги направиш.  bouquet

# 588
  • При децата ми
Хриспа, аз бих пробвала сврарената соя на кюфтенца да я направя  Simple Smile

На принципа на нахута и фалафелите действай  Peace

Кливия, благодаря за идеята, ама на кофтенца едва ли ще има кой да ги яде. Simple Smile
Приемам и други предложения?

# 589
  • София
Здравейте

sh0k0o, дано някой, който ги е правил по тоя начин, се включи. Доколкото си спомням (отдавна не съм ги правила), слагала съм орехи, стафиди и настърган шоколад. Тестото не е гъсто по принцип и е възможно пълнежът да потъне, ако го сложиш преди печенето. По-добре ми се струва след това, или пък пробвай - на някой и друг сложи в тестото, няколко остави за след печенето да им сложиш плънка. И, моля те, сподели, като ги направиш.  bouquet
Ей веднъж и аз да мога да помогна-ти сигурно вече си ги направила де, но на мен така ми стават идеални: слагам лъжичка сладко или малко парче шоколад отгоре на мъфина, непосредствено преди да сложа във фурната. По време на печенето пълнежа пада до средата и си стои там.

# 590
Здравейте

Ей веднъж и аз да мога да помогна-ти сигурно вече си ги направила де, но на мен така ми стават идеални: слагам лъжичка сладко или малко парче шоколад отгоре на мъфина, непосредствено преди да сложа във фурната. По време на печенето пълнежа пада до средата и си стои там.

Вчера ги направих, но понеже се страхувах да не падне на дъното кремчето, изпекох си ги и след това ги напълних ии не съжалявам за това ,страхотни станаха  Peace

# 591
  • Пловдив
Момичета,мисля да направя млечната баница или както се казва...с юфка и сместа за крем-карамел.Та запичате ли отделно юфката с масълце или... Rolling Eyes

# 592
  • София
Момичета,мисля да направя млечната баница или както се казва...с юфка и сместа за крем-карамел.Та запичате ли отделно юфката с масълце или... Rolling Eyes
Две шепи юфка запичам с масло до розовко. Заливам с  литър прясно мляко + 10 яйца + ванилия + 8 с. л. захар. Изпичам. Наричам го юфко-крем карамел.  Simple Smile

# 593
  • София
ShOkOo, ама обясни ми моля те как ги пълниш след като са изпечени. Това винаги ми е звучало като висш пилотаж  Mr. Green

# 594
  • София
здравейте момичета,

да ми предложите ястие със зелен лук? Имам доста зелен лук в хладилника и ми се иска да направя някаква манджа  newsm78

# 595
Момичета,как мога да съхраня сварени макарони до утре?И още един въпрос,имам ужасно много яйца,дайте идеи в какво да ги оползотворя,приемам всякакви рецепти и сладки и солени:)

# 596
  • София
здравейте момичета,

да ми предложите ястие със зелен лук? Имам доста зелен лук в хладилника и ми се иска да направя някаква манджа  newsm78
Пиле + зелен лук. Яхнийка.
Пържени яйца + зелен лук.
Друго....  newsm78

# 597
Нарежи си го и в една торба във фризера - ще си вземаш от там и за салата с картофи, и за манджа, и за пълнени пипери.
Ако обичате агнешко - агнешко със зелен лук е моето предложение.

# 598
  • София
здравейте момичета,

Пиле + зелен лук. Яхнийка.
Пържени яйца + зелен лук.
Друго....  newsm78

А, някаква по-точна  рецепта  Praynig

mama Tin, и това е вариант  newsm78

# 599
Ами аз агнешото със зелен лук го правя така - нарязвам си месото на парчета, задушавам го в мазнина и намалявам котлона на ниска степен до полуготовност на месото. През това време си нарязвам лука на парчета с дължина около  2 см. Добавям към месото, леко задушавам, добавям сол, червен пипер, доматено пюре или малък домат и доварявам докато ястието остане на мазнина, Може да се добавят 3-4 гъбки, Накрая подправям с пресен гюзум.

Общи условия

Активация на акаунт