БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 639
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 516
Извинете, че не съм се уточнила. Намалени бяха с 50%.

# 571
  • Мнения: 99
Здравейте,мога ли да използвам готварска сметана (като и добавя захар)в крем за торта?

# 572
  • Мнения: 11 607
Здравейте,мога ли да използвам готварска сметана (като и добавя захар)в крем за торта?

Да! Правя така...слагам предимно пудра захар....

# 573
  • София
  • Мнения: 12 221
Здравейте,мога ли да използвам готварска сметана (като и добавя захар)в крем за торта?
Когато нямам сладкарска, ползвам заквасена + захар. На мен ми харесва. Но недей да я разбиваш с миксер, а с лъжица, защото може и да се втечни.

# 574
  • Мнения: 99
Много благодаря.  bouquet

# 575
  • Мнения: 720
[
Здравейте момичета и момче!
Купих си силиконови формички за сладолед, защото искам да правя на малките.
Мислех, че лесно ще намеря рецепта, но засега попадам само на такива дето не съм сигурна, че стават за сладолед на клечка.
Някой дали ще сподели, ако има такъв опит Hug

Аз на мойте им правя плодови сладоледи. Бързо ,лесо и вкусно. Пасирам плодовете и ако има нужда подслаждам. Малините след като ги пасирам ги прецеждам да им махна семките. Правила съм от ягоди, малини, праскови, кайсии. Даже и трицветни ако ми се занимава.
а формичките мажеш ли ги с нещо , или намокряш ли ги , или друг трик някакъв ?
 Понеже днес се опитах за пръв път да направя сладолед на клечка - преди няколко дни си купих едни формички от Лидъл...
Сладоледа на прах си го приготвих с прясно мляко - както обикновенно - и сложих нарязани черешки също... цял ден седя във фризера , обаче не се изважда цял сладолед на клечката , а седи леко по-мек , и не се изважда цял... измъква се само шишчето  hahaha
или може би трябва да го правя само с вода , а не с мляко  newsm78 та да стане като камък твърд както кубчетата лед във формичкага за лед ...
Скрит текст:

# 576
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Мимито & Светла вероятно е от това,че е твърде кремаво и меко,но аз ги вадя лесно,като самата форма,след като я извадя от фризера облея със вода,или в купа налея и я подържа за малко,после излизат цели и лесно.

# 577
  • Мнения: 759
Препоръчайте ми салам пеперони?

# 578
  • Мнения: 1 803
Здравейте, от къде мога да купя семена за кълнове? Освен в биомагазините, в Кауфланд дали ще има? Знам, че в ДМ продават био храна..  newsm78 newsm78

# 579
  • София
  • Мнения: 188
Ох, изпуснах желатина и то се желира, докато добавя сметаната в крема, че го бях забравила.... После наново на водна баня и го сложих ... Ще се желира ли въобще или да не се надявам  Sad

# 580
  • Мнения: 1 884
[
Здравейте момичета и момче!
Купих си силиконови формички за сладолед, защото искам да правя на малките.
Мислех, че лесно ще намеря рецепта, но засега попадам само на такива дето не съм сигурна, че стават за сладолед на клечка.
Някой дали ще сподели, ако има такъв опит Hug

Аз на мойте им правя плодови сладоледи. Бързо ,лесо и вкусно. Пасирам плодовете и ако има нужда подслаждам. Малините след като ги пасирам ги прецеждам да им махна семките. Правила съм от ягоди, малини, праскови, кайсии. Даже и трицветни ако ми се занимава.
а формичките мажеш ли ги с нещо , или намокряш ли ги , или друг трик някакъв ?
 Понеже днес се опитах за пръв път да направя сладолед на клечка - преди няколко дни си купих едни формички от Лидъл...
Сладоледа на прах си го приготвих с прясно мляко - както обикновенно - и сложих нарязани черешки също... цял ден седя във фризера , обаче не се изважда цял сладолед на клечката , а седи леко по-мек , и не се изважда цял... измъква се само шишчето  hahaha
или може би трябва да го правя само с вода , а не с мляко  newsm78 та да стане като камък твърд както кубчетата лед във формичкага за лед ...
Скрит текст:

С нищо не мажа формите. Моите са силиконови и всичко си излиза лесно.
Или както е писала никид ,обливам със студена вода и излизат цели.

# 581
  • Мнения: 720
Мимито & Светла вероятно е от това,че е твърде кремаво и меко,но аз ги вадя лесно,като самата форма,след като я извадя от фризера облея със вода,или в купа налея и я подържа за малко,после излизат цели и лесно.
да , права си , беше просто като втвъден крем ...
сладоледените ги изядохме с лъжичка от формичките снощи....
Но днес си направихме ледени -от сок "степ" размесен със замразени ягоди (нарязах ги на ситно)

п.п. върховете им са така безформени , понеже сипах и малко сироп от едно сладко от смокини (с цел да станат по-сладки на вкус), но сладкото се беше утаило на дъното на формичките , и не беше замръзнало , остана излишно .. за друг път ще знам да не слагам (още експериментирам)
Следващият път съм решила да пробвам пак със сладолед на прах , но ще го направя с вода ( вместо прясното мляко)
И моите формички са силиконови , като стиснах връхчето , само се изплъзва от формичката - когато е така втвърдено на лед  Simple Smile
Ще слагам и аз за момент във вода , благодаря за съвета  Hug

# 582
  • Мнения: 2 656
Как се разтопява шоколад? Разрежда ли се с нещо за да се използва за украса на сладки?
Става въпрос за бял шоколад, който искам да разтопя и после да сложа във фунийка и да направя най обикновени чертички върху сладките.
За колко време изсъхва и ще мога да ги прибера в кутия?

# 583
  • Мнения: 11 607
Как се разтопява шоколад? Разрежда ли се с нещо за да се използва за украса на сладки?
Става въпрос за бял шоколад, който искам да разтопя и после да сложа във фунийка и да направя най обикновени чертички върху сладките.
За колко време изсъхва и ще мога да ги прибера в кутия?


Аз си го разтопявам на най-слабото на котлона, като разбърквам от време, с малко олио го разреждам......Белия шоколад е малко по-капризен, бъркай го повече....

# 584
  • Мнения: 2 656
Благодаря, Мама Цоцоланка!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт