БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 618
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 12 220

А, някаква по-точна  рецепта  Praynig

mama Tin, и това е вариант  newsm78
В тенджера с 125 г масло се запържва бялото месо на пилето до зачервяване . Прибавя се пр. лук нарязан + домати + сол + червен пипер + черен пипер на зърна. Водичка.  Вари се до готовност. Поръсва се обилно с магданоз.

# 601
  • Мнения: 0
ShOkOo, ама обясни ми моля те как ги пълниш след като са изпечени. Това винаги ми е звучало като висш пилотаж  Mr. Green

В началото и аз така си мислех, но не се оказа толкова сложно. Взех пример от тази картинка
само дето аз изрязах и конусчето (оставих само капачето) за да имат повече крем мъфините

# 602
  • София
  • Мнения: 5 738
Момичета,как мога да съхраня сварени макарони до утре?И още един въпрос,имам ужасно много яйца,дайте идеи в какво да ги оползотворя,приемам всякакви рецепти и сладки и солени:)
Аз също събирам много яйца и последната седмица вече систематизирах рецептите, които правя, защото иначе всеки път се чудя:
 -баница със сирене /само 6 яйца и бучка сирене, отгоре поливам с една чаша сода, може и без нея/
 - Крем карамел - за 10 купички отиват 10 яйца
 - различни кексове: вчера правих 3 различни: солен кекс-става страхотен, трицветен кекс-също страхотен и кекс с череши. Ако искаш ще ти напиша рецептите. Трицветния го правих за първи път и много ни хареса.
 - миш-маш с много яйца.
shOkOo  Hug

# 603
  • Мнения: 1 884
Със сварен нахут какво освен хумус мога да направя? Накиснах по- голямо количество / 500гр/ и сега ако го направя цялото на хумус, бая ще се озоря докато го изям.

# 604
  • София
  • Мнения: 5 738
Със сварен нахут какво освен хумус мога да направя? Накиснах по- голямо количество / 500гр/ и сега ако го направя цялото на хумус, бая ще се озоря докато го изям.
Това е рецепта на Блонди, която харесваме в нас

Зрял боб с нахут

250гр зрял боб
250гр нахут
1 гл. лук
1 гл. чесън
1 с.л. чубрица
4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер

Накисват се боба и нахута в студена вода за една нощ. След това се варят заедно с мазнината, нарязаните на ситно лук и чесън и черния пипер. При сваляне от огъня поръсваме с червения пипер и чубрицата.

# 605
  • Мнения: 1 884
tzvety26 ще я пробвам. А ако замразя сварен нахут? После ще си размразя ,пасирам и на хумус.

# 606
  • София
  • Мнения: 12 690
Момичета,как мога да съхраня сварени макарони до утре?И още един въпрос,имам ужасно много яйца,дайте идеи в какво да ги оползотворя,приемам всякакви рецепти и сладки и солени:)

Едно предложение за рецепта с много яйца:
Орехови ромбчета

# 607
  • Мнения: 124
tzvety26,ще съм ти много благодарна ако ми напишеш рецептата за трицветния кекс,иначе и солен кекс правих днес и крем карамел също....и още имам мнооого мноого яйца Simple Smile
Vanja77,тези ромбчета нещо като ореховки ли стават,защото до сега не съм правила никога а много обичам Simple Smile

# 608
  • Мнения: 1 884
tzvety26,ще съм ти много благодарна ако ми напишеш рецептата за трицветния кекс,иначе и солен кекс правих днес и крем карамел също....и още имам мнооого мноого яйца Simple Smile
Vanja77,тези ромбчета нещо като ореховки ли стават,защото до сега не съм правила никога а много обичам Simple Smile

Ето една торта с 16 яйца:
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-753/Еклерова+торта/
А за белтъците:
http://mycandykitchen.blogspot.com/2012/12/forgotten-sweet.html

# 609
  • София
  • Мнения: 12 690
tzvety26,ще съм ти много благодарна ако ми напишеш рецептата за трицветния кекс,иначе и солен кекс правих днес и крем карамел също....и още имам мнооого мноого яйца Simple Smile
Vanja77,тези ромбчета нещо като ореховки ли стават,защото до сега не съм правила никога а много обичам Simple Smile


Ореховките се правят само с белтъци, а тези стават мекички.

# 610
  • София
  • Мнения: 5 738
tzvety26,ще съм ти много благодарна ако ми напишеш рецептата за трицветния кекс

Трицветен кекс
/Източник: бг-мамма/
Скрит текст:
Продукти:              

7 яйца                
1, 5 ч.ч.          захар
1, 5 ч.ч.          брашно
1 ч. лъж.        сода
8 суп. лъж.     олио
1-2 суп. лъж. какао

    
1 СМЕС:

Разбиваме 4 жълтъка и 3 цели яйца + 1 ч.ч. захар + 8 суп.лъж. олио + 1 ч.ч. брашно смесено със содата. Разделя се на две части, като едната е малко повече от другата.

                          
2 СМЕС:

Тази, която е по-малко към нея се прибавя какаото.

3 СМЕС:

Разбиват се 4 белтъка на сняг и се прибавят 1/2 ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. брашно.

Приготовление:
Подрежда се в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс от големите. Сместа се насипва с лъжица равномерно навсякъде.Всяка една смес покрива напълно предната. Изсипваме първо кафявата,после бялата-като върху бялото се поръсва с цедка сухо какао да покрие навсякъде. Най-отгоре върху сухото какао се насипва жълтата смес. Пече се в предварително загряна фурна до 160 градуса около 45 мин. Като се изпече се изважда, престоява 5 мин. и се обръща в поднос. Наръсва се с пудра захар докато е топъл за да полепне.

Аз нямах сухо какао, с нескуик реших да не експериментирам, че като се разтвори ще се разтече по кекса и не сложих.

А по-напред в някоя от темите беше пусната торта с пияни вишни с много яйца и страхотни отзиви, но моите не обичат, така че не съм я ползвала, но ако някой се сеща, моля да пусне рецептата.

Намерих я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=78422.0

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 22:37 от tzvety26

# 611
  • Мнения: 124
tzvety26,vela,Vanja77,благодаря ви за вниманието  bouquet  bouquet  bouquet.От утре ги подкарвам по ред на номерата Laughing

# 612
  • София
  • Мнения: 5 738
И само още нещо да ти кажа-тук има момичета, които замразяват яйца, аз пробвах преди няколко дни, първо, че явно не ги бях подготвила както трябва, защото приличаха на пихтиеста маса и второ ми миришеха на... печени чушки  Embarassed
Та с тази задача не се справих. Не мисля и да повтарям. Много висш пилотаж е това за мен  Laughing

# 613
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Ето тук има начините за замразяване на яйца. По принцип спазвам тези указания, те са от една книжка.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19501.0

# 614
  • Пловдив
  • Мнения: 44 303
Момичета,мисля да направя млечната баница или както се казва...с юфка и сместа за крем-карамел.Та запичате ли отделно юфката с масълце или... Rolling Eyes
Две шепи юфка запичам с масло до розовко. Заливам с  литър прясно мляко + 10 яйца + ванилия + 8 с. л. захар. Изпичам. Наричам го юфко-крем карамел.  Simple Smile

Аха...без да карамелизираш захар,нали?И печеш нормално,не на водна баня...или?

Общи условия

Активация на акаунт