БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 606
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
marche14, mama Tin, благодаря много за рецептите   bouquet

# 616
  • София
Момичета,мисля да направя млечната баница или както се казва...с юфка и сместа за крем-карамел.Та запичате ли отделно юфката с масълце или... Rolling Eyes
Две шепи юфка запичам с масло до розовко. Заливам с  литър прясно мляко + 10 яйца + ванилия + 8 с. л. захар. Изпичам. Наричам го юфко-крем карамел.  Simple Smile

Аха...без да карамелизираш захар,нали?И печеш нормално,не на водна баня...или?
Не, не . Никакъв карамел и без водна баня. Направо, то нали все пак си е някаква баница, нищо че е сладка.

# 617
Със сварен нахут какво освен хумус мога да направя? Накиснах по- голямо количество / 500гр/ и сега ако го направя цялото на хумус, бая ще се озоря докато го изям.
Кюфтета от нахут, нахут с патладжан,супа  Peace

# 618
След отваряне кондензираното мляко колко време може да изкара.  bouquet

# 619
След отваряне кондензираното мляко колко време може да изкара.  bouquet

При мене такъв въпрос изобщо не възниква, защото изчезва в рамките на седмица най-много. Не вярвам да се развали, може да се сгъсти, вследствие изпарение на водата в него. Ако стои месец, може и да му се променят вкусовите качества, но не съм пробвала. По вкуса ще се ориентираш дали е годно.

# 620
След отваряне кондензираното мляко колко време може да изкара.  bouquet

При мене такъв въпрос изобщо не възниква, защото изчезва в рамките на седмица най-много. Не вярвам да се развали, може да се сгъсти, вследствие изпарение на водата в него. Ако стои месец, може и да му се променят вкусовите качества, но не съм пробвала. По вкуса ще се ориентираш дали е годно.
Благодаря ти  Hug и моето е от 1седмица и затова питам но ще го и опитам  bouquet

# 621
Момичета, дайте ми ако може една рецепта за хубава домашна лютеница?   bouquet

# 622
http://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_9.html тя е хубава, но дозата е големичка.

# 623
  • София
момичета,

предложете ми нещо вкусно с банан Praynig Имам 3 големи банана в хладилника. Като престоят 2 дена и малкият не ги иска. Все нови и нови купуваме, а старите не ми се хвърлят  Rolling Eyes

# 624
момичета,

предложете ми нещо вкусно с банан Praynig Имам 3 големи банана в хладилника. Като престоят 2 дена и малкият не ги иска. Все нови и нови купуваме, а старите не ми се хвърлят  Rolling Eyes

Вкусният кекс на Селма

Тортата на Лео

Сладолед от банан

, страхотна комбинация съм му спретнала - с печена тиква и мед! Grinning

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 13:57 от labrex

# 625
някакви интересни идеи с тиквички, освен пържени и пълнени?

Аз обожавам тиквички и много често готвя.. можеш да ги грилнеш леко, да ги намажеш с филаделфия и да ги увиеш в сьомга, става много вкусно и супер бързо:
http://bg.vessysday.com/?p=562

# 626
момичета,

предложете ми нещо вкусно с банан Praynig Имам 3 големи банана в хладилника. Като престоят 2 дена и малкият не ги иска. Все нови и нови купуваме, а старите не ми се хвърлят  Rolling Eyes

Защо не ги карамелизираш... http://bg.vessysday.com/?p=1348
карамелизираните банаи са супер подходяща добавка за палачинки.
освен това бананите се развалят по-бързо в хладилника, затова не препоръчвам да ги държиш там.

# 627
  • София
Момичета, дайте ми ако може една рецепта за хубава домашна лютеница?   bouquet

Лютеница по македонски

момичета,

Бананов пай с шоколад

# 628

момичета,

Сетих се още за Домашни бонбони - банан в шоколад на pina и с шоколад и орехи, в рецептата са с фастъци, но и с орехи са чудесни! Peace

# 629
  • София
Благодаря на всички за бързата реакция   bouquet Сега ще чета и избирам  Peace

п.с. май се спрях на кекса на Селма, защото имам всички необходими продукти у дома и мога да го забъркам още днес   bouquet

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 15:03 от missence

Общи условия

Активация на акаунт