БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 587
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 22 867

Имам питане, забутала съм един буркан с ракия и зелени орехчета, брани миналото лято през юни за орехов ликьор, и сега го намерих. Embarassed  Та могат ли да се използват? Т.е. ракията дали става за нещо или....... newsm78

# 631
  • Мнения: X
Става разбира се, сигурно ликьора е станал супер.

# 632
  • Мнения: 8 582
Привет, кулинари и кулинарки!

Засадила съм си мента на балкона. Чудя се освен като добавка в цитронадата или за чай, за какво друго мога да я ползвам? Има ли как да си направя в домашни условия ментов сироп?

# 633
  • Мнения: 0
Благодаря на всички за бързата реакция   bouquet Сега ще чета и избирам  Peace

п.с. май се спрях на кекса на Селма, защото имам всички необходими продукти у дома и мога да го забъркам още днес   bouquet

Пиша и последни две мои любими рецепти с бананчета:
http://bg.vessysday.com/?p=793
http://bg.vessysday.com/?p=721

# 634
  • София
  • Мнения: 12 687
Привет, кулинари и кулинарки!

Засадила съм си мента на балкона. Чудя се освен като добавка в цитронадата или за чай, за какво друго мога да я ползвам? Има ли как да си направя в домашни условия ментов сироп?


Тези питки са ми любими:
Питки с пармезан и мента

# 635
  • Мнения: 8 582
Vanja77, колко е 1 връзка мента? И как се прави този сос? Само се нарязват ли нещата?

# 636
  • Мнения: 21
Имаше рецепта за домашна сметана. Прави се от вкиснало кисело мляко и се прецежда, но не си спомням всичко...?   А и друго да ви питам- как мога да съхраня малини, без консерванти, единственото за което се сещам е да ги пасирам и в шишенца във фризера? Идеи?

# 637
  • Мнения: X
Малините са много хубави замразени, не е необходимо да ги пасираш. Направо ги слагаш в кутийки и ги замразяваш.

# 638
  • Мнения: 21
Не смея, защото замразените ягоди имат вкус на мухъл, няма ли да е същото и с малините, после как ще ги консумираме?

# 639
  • София
  • Мнения: 12 687
Vanja77, колко е 1 връзка мента? И как се прави този сос? Само се нарязват ли нещата?

Около 10-15 стръкчета. Продуктите за соса се смилат да стане еднородна смес. Аз го правя в кухненския робот. След това само се намазват питките.

# 640
  • София
  • Мнения: 5 733
Не смея, защото замразените ягоди имат вкус на мухъл, няма ли да е същото и с малините, после как ще ги консумираме?
Да не би да не са били хубави ягодите нещо newsm78
Аз обожавам замразени малини, като малинов сладолед са ми. Но трябва да ги сложиш или в кутия или поне в 2 пакетчета, тъй като те /както и ягодите/ много бързо попиват миризми и тогава стават гадни. Иначе за децата както са замразени цели ги вадя и пасирам с прясно мляко.

# 641
  • Мнения: 8 582
значи ще трябва да почакам ... аз имам общо 5 стръкчета мента Simple Smile може да ги обера и прибера във фризера докато се натрупа достатъчно количество

# 642
  • София
  • Мнения: 31 402
Благодаря на всички за бързата реакция   bouquet Сега ще чета и избирам  Peace

п.с. май се спрях на кекса на Селма, защото имам всички необходими продукти у дома и мога да го забъркам още днес   bouquet

Пиша и последни две мои любими рецепти с бананчета:
http://bg.vessysday.com/?p=793
http://bg.vessysday.com/?p=721



изглеждат страхотно   bouquet

# 643
  • Мнения: 22 867
Имаше рецепта за домашна сметана. Прави се от вкиснало кисело мляко и се прецежда, но не си спомням всичко...? 

lolyta, правила съм заквасена сметана по тая рецепта, ето снимка. Мисля, че бях писала и във форума за нея, трябва да потърся, че не я намирам. Peace

missence, не знам ти какво избра за бананите, но аз не можах да устоя на шоколадовото изкушение. Heart Eyes

# 644
  • Мнения: 8 582
labrex, а ако е с домашно мляко трябва ли да се вари предварително или само да се загрее?

Общи условия

Активация на акаунт