БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 577
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 22 867
Вмъквам се само, за са попитам дали го напрявих правилно:........

True Blue, правилно си действала, дано си съобразила само количеството желатин с това на млякото. Поизчакай, ще стегне. Peace

# 661
  • Мнения: 2 363
Ауу, това не съобразих  Tired едно пакетче 10 гр желатин в 100 гр вода, а млякото ми е към повече половин литър . Иначе едно пакетче за колко гр течност е ,за да стегне хубаво?

# 662
  • Мнения: 22 867
Ауу, това не съобразих  Tired едно пакетче 10 гр желатин в 100 гр вода, а млякото ми е към повече половин литър . Иначе едно пакетче за колко гр течност е ,за да стегне хубаво?

На пакетчето трябва да пише за какво количество течност е. Като в количеството течност  включваш и водата в която, го разтваряш. Ако си остане течна сместа, просто изсипваш чашите в купа и добавяш поне още едно пакетче желатин, разтворено по същия начин. Ако сместа ти е много студена, има опасност да се пресече желатина, така че можеш леко да я загрееш, съвсем леко, просто да не е много студена. На кофичка кисело мляко с плодове слагам 1 пакетче желатин, когато е като крем в чаши, а когато правя желирана торта от кисело мляко с плодове, слагам по две пакетчета на кофичка, по-добре се реже на парчета. Peace

# 663
  • Мнения: 2 363
Много ти благодаря! Значи 1 пакетче ще ми е малко. Ще сложа още едно , както ти каза.   bouquet

# 664
  • Мнения: 22 867
Много ти благодаря! Значи 1 пакетче ще ми е малко. Ще сложа още едно , както ти каза.   bouquet

Малко е на 600 мл течност, обикновено са за 500 мл, но все пак зависи и от желатина, погледни дали не пише на опаковката.

# 665
  • Мнения: 21
Ааа аз пак за сметаната.. Не е ли от кисело мляко? Киселото мляко се загрява и се оставя да вкисне, след това се отцежда? Правилно ли съм разбрала?

# 666
  • Мнения: 2 363
А може ли да пропусна водната баня на желатина?  Rolling Eyes

# 667
  • Мнения: 22 867
Ааа аз пак за сметаната.. Не е ли от кисело мляко? Киселото мляко се загрява и се оставя да вкисне, след това се отцежда? Правилно ли съм разбрала?


Рецептата, по която съм правила, е с пресно мляко. Peace

А може ли да пропусна водната баня на желатина?  Rolling Eyes

Винаги го правя така - набухва в студена вода и след това на газта слагам купичка с вода и вътре чашата с желатина, само като заври водата, свалям от огъня, лекичко разбърквам с лъжичка или го оставям за малко да се разтопят зрънцата и използвам. Не съм го правила по друг начин. Peace

# 668
  • София
  • Мнения: 31 402
labrex, снощи направих кекса на Селма, стана чудесен  Peace

# 669
  • Мнения: 22 867
labrex, снощи направих кекса на Селма, стана чудесен  Peace

Наистина е чудесен, радвам се, че е харесан!  bouquet

# 670
  • София
  • Мнения: 31 402
момичета,

аз пак с въпрос: трябва ми рецепта за винен кебап (със свинско месо)  Praynig

# 671
  • Мнения: 902
Аз пак с моите носталгични въпроси...помните ли навремето в тоталитарните времена имаше един течен шоколад в сладкарниците, гъстичък и мноооого вкусен...да има някой подобна рецепта за таз греховно изкусителна напитка? Simple Smile

# 672
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 893
А да ми дадете рецепта за лесна и вкусна бишкотена торта?

# 673
  • Мнения: 7 779
А да ми дадете рецепта за лесна и вкусна бишкотена торта?
даваме  Laughing  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208279

# 674
  • Мнения: 7 779
момичета, и момчета   #Cussing out

аз пак с въпрос: трябва ми рецепта за винен кебап (със свинско месо)  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9734.0

Общи условия

Активация на акаунт