Защо роклите по абитуриентските балове стават все по-.... на вид?

• 145 171
  • 2 793
  •   1
Отговори
# 240
  • София
abet, аз лично никъде не видях да си написала нещо обидно. Просто sophiemmaspencer нещо се е объркала.
 Hug

# 241
  • София
Тонка, напротив, точно за да се прекрати спора за лакираните момиченца написах / и ми се искаше да прозвучи смешно/ горния си пост. Може да се е объркала, на друг път да премисля в какво обвинява хората.
Както и да е.

Аз ще се включа, като дойде петък и започнат да свиркат и да броят  Peace

# 242
 Връзката е - не единствено с лака, защото едно лакиране нищо не е, аз като не лакирам моето, то взе, че си изрисува ноктите с фулмастри - а, че когато майката поощрява едно малко момиченце да набляга от рано на атрибутите на женствеността - гримове, процедури и прочие, това, разбира се, е свързано със сексуалността. С какво да е свързано - с полета на пойните птички?
 Няма какво да се ужасявате толкова, детската сексуалност си съществува и без никой да набляга на нея, и ранните междуполови отношения също и нищо толкова паникосващо няма.
 Просто такива момиченца отрано и в семейството са поощрявани да си служат с атрибутите на големи жени, част от които са именно облеклото и грима.
 В гимназията вече знаят как да полагат умело грим, не излизат без очна линия и червило, а на абитуриентския бал са вече съвсем наясно с визията си и как въздейства тя, или как биха искали да въздейства.

Защо трябва да се потрисаме от обиковени житейски неща? Факт е, че преди 20 години абитуриентки с такава визия бяха рядкост, докато сега почти голяма част определено изглеждат като големи, опитни жени.
 Те всъщност са си и големи - на 18-19 години едва ли е останало нещо което да им е неизвестно.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 13:14 от Iris04

# 243
  • София
Ирис, забравяш най-същественото за момиченцата - роклите!  Laughing

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 13:39 от tonkabonka

# 244
Нали щяхме да говорим за абитуриентките. Я дайте да залагаме на кой цвят ще наблегнат тази година. Аз съм за зелено  Laughing

# 245
Ирис, забравяш най-същественото за момиченцата - роклите!  Laughing

Разбира се, роклите мммм Heart Eyes

Проблема е, че тез абитуриентки, дето ни вадят очите са по-скоро без рокли, отколкото със, та в някой момент явно са открили, че най- привлекателното облекло е щедрата плът, гарнирана тук таме с некой пищимал или дантела...

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:09 от Iris04

# 246
Проблемът е в изкривената ценностна система на част от младежите (по-точно липсата на такава). Каква е причината? Може би трябва да започнем с родителите?

А, тук се крие отговорът!
Ама да видиш сега как ще наскача сума народ да ти обяснява как родителите не са виновни за нищо!

Виж сега, има причини човек да смята, че на шестнадесет вече са самостоятелни хора и изборите ги правят сами.
Според мен родителите наистина изиграват много сериозна роля в оформянето на характера, вкуса в началото, обаче всичко по-късно е в резултат от средата. Тя е основен източник на екстремността в поведението на младежите, а не родителското поведение. В началото родителското поведение е модел, но после груповата динамика в младежката среда е факторът, който оформя поведението.

# 247
  • Linz
Не се притеснявам, че дъщерите ми ще се докарат за бала си като евтини магистралки, отсега добре знаят значението на думите "вкус" и "стил".

# 248
  • Somewhere beyond the moon and stars
Подкрепям поста над мен на Мишона.
Веднъж пуснеш ли ги в гимназията, трябва да приемеш, че вече животът им не е в твоите ръце. Авторитетите се отхвърлят. Важна е средата, но ти и на нея няма как да повлияеш. И ако излязат живи и здрави от ада, без склонност към разни неща, получени в лаборатория, благодариш на бога и си готов собственоръчно да им ушиеш онази разголена рокля, да ги изпратиш в света и да си отдъхнеш най-накрая.

# 249
Момиченцата обичат кичилата. Обичат да се червисват с на мама червилцето и да се боядисват с на мама сенките, няма лошо.
Лошото е когато мама ги червисва и боядисва "за да са по-хубави", слага им герданчета и гривнички ", за да са по-интересни" и т.н. Гледам на Тонкабонбонка момиченцето как порастна от снимките, които тя самата публикува. На дванайсет вече ще е "звезда". На четиринайсет майка и въобще няма да може да и повлияе при избора - той ще е тотално личен, но предварително оформен.

Децата са като флуид - заемат обема, които им поставиш.

# 250
  • София
Мишона, стига де... сега и герданчетата, и гривничките ли са нещо проблемно?   Grinning

Представям си тогава колко са вредни пистолетите и пушките при момченцата.

# 251
Не се притеснявам, че дъщерите ми ще се докарат за бала си като евтини магистралки, отсега добре знаят значението на думите "вкус" и "стил".

Това е хубаво, моето например, няма нито вкус, нито стил. Напротив, харесва ярки и шарени неща от тийнейджърската култура.
 Почти е сигурно, че няма да се барне в чалга-стил, но не гарантирам, че няма да прилича на някоя старлетка и полата няма да и е до под дупЕто.
 И предполагам, че ще и бъде много важно да се харесва на отсрещния пол, а не да се гримира "за себе си".

Само предполагам, доста време има дотогава.

# 252
Мишона, стига де... сега и герданчетата, и гривничките ли са нещо проблемно?   Grinning

Представям си тогава колко са вредни пистолетите и пушките при момченцата.

Щом не виждаш проблем - това си е твоя работа.
Кичи си я, червисвай и я гримирай. Детето е твое. Най-вероятно или коренна противоположност или копие на теб самата.
Не ме засяга въобще.

Единственото, което казах е, че влияем на децата при избора само докато станат физически самостоятелни.От там натакък "къде сгрешихме" и тъп въпрос.

# 253
  • София
Аха, ясно!  Grinning

# 254
Не изчетох темата назад.

Въпрос на възпитание е и на култура. За съжаление масовите рокли показват в какъв упадък е обществото ни като цяло...  Горко ни!

Общи условия

Активация на акаунт