Защо роклите по абитуриентските балове стават все по-.... на вид?

• 145 097
  • 2 793
  •   1
Отговори
# 420
  • Луната ни пази
Като чета тук коя кога е имала бал и взех че си сметнах и аз преди колко години беше моя бал. По-добре да не казвам. За моя бал мисля, че не си харесвам прическата и грима. Престарала съм се. Роклята е ОК. Обаче се сетих и за бала на родителите ми и снимките им. Мисля, че са били готини. Харесвам модата на 70-те. Виждали ли сте снимки на родителите ви на техните балове? Какво мислите?
Да, и много харесвам майка си на бала и. Дълга рокля с големи цветя, семпла прическа......Обувките не си спомням.

# 421
Според мен всичко, което се случва е напълно логично. Децата  са объркани и тези крайности са  една проява.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 09:08 от 10 c's

# 422
Ей, всяка година едно и също! Злоба, критикарство, недоволство... Да, повечето абитуриенти са неадекватно облечени, държат се непристойно, скандализират с поведението си, за разлика от всички вас, които със сигурност са били самото съвършенство и като визия, и като поведение на този ден.
Защо се втренчвате толкова в тия рокли, обувки и прически не мога да разбера. Та те утре ще са вече история. Стига с тази злоба и негативизъм към младежите! Не им търсете кусурите, а ги БЛАГОСЛОВЕТЕ. Няма как едно общество да тръгне към някакво положително развитие, ако проклина младите си хора. Поинтересувайте се от постиженията им, вижте и оценете достойнствата им - има толкова умни и талантливи деца!

# 423
  • В Космоса
Ох, с тази злоба вече, направо ми е смешно... Задължително когато някой се възмути от пошлостта на чалгарите или просто от откровената безвкусица и кич е злобен глиган в анцуг, който на бала си е бил страхотно недоразумение.

Ето ме мен '99 г. Със сигурност не съм била самото съвършенство, но имам доста хляб да похапна докато стигна младежите днес.
Горица и който друг желае може да ме пооплюе да му олекне и да сме квит.

И никой не коментира постиженията и достойнствата на абитуриентите. Обсъждаме само рокли, цялостна визия, поведение. Просто за това е темата.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 09:52 от Акаша

# 424
Е, каква злоба и негативизъм. Отчита се очевидното и то не е хубаво, а идиотско, вулгарно и непристойно. Зорлем ние не сме били абитуриенти, ами били сме, на моя "бал" такива чудесии нямаше. Събрахме се там където се събирахме, щракнахме по някоя снимка, отидохме на ресторант, после на дискотека, нямаше ни пияни, ни заляни. Приятел на съученичка ни прибра от дискотеката с колата си, напълно трезвен и това си беше...Днешните оргии не мога да ги окачествя с думичката "бал", а по скоро с вакханалия...Разбира се, има и изключения...

# 425
Акаша, много си елегантна. Сигурно затова съученичката ти на втората снимка си удря главата в масата от яд  Laughing
Прясната абитуриентка с резедавата ефирна рокля и червената коса много ми хареса  Heart Eyes

# 426
  • В Космоса
Акаша, много си елегантна. Сигурно затова съученичката ти на втората снимка си удря главата в масата от яд  Laughing

Хахха, трябваше да я изрежа, че все има коментари, а просто се беше навела за нещо.

# 427
Всяка година има по 2-3 такива аборигенски, пардон, абитуриентски теми. Попреглеждам ги, забавляват ме. От доста време съм извън БГ и тези вълнения са ми далечни някак.
Бях абитуриентка в малко градче в едни минали времена (95 година, ужассс), когато нямането беше баш нямане, избора никакъв, крайностите липсваха. Всички отидохме пеша на бала си, никой не броеше като малоумен, имаше момичета дошли просто с пола и блуза и всичко беше просто нормално, нежно, спокойно, стилно, леко. Вълнувахме се, родителите ни се вълнуваха, учителите ни се вълнуваха. Нямаше камери, нямаше събирания тип сватба, нямаше пияни предварително индивиди. Най-фрапиращюото беше как довчерашната пънкарка се беше превърнала в млада дама в рокля, а вчерашния метъл беше изчеряващ се младеж в стилен костюм. Хубави времена бяха, спомням си за бала си с много добри чувства.

Днешните абитуриенти ми се струват много шумни, много презадоволени, с много объркани представи за живота и слаба ценностна система. Но впечатленията ми са от снимки, клипчета в нета и тв-репортажи, та вероятно не съм права. Вероятно днешните младежи са също като младежите от преди 20 години. Чалга-културата обаче е отвратителен феномен, който ме потриса, побърква и обърква. Няма как да не се види и усети, дори и само за ваканциите ни в БГ.

# 428
Еееех, какви сте лелки! Аз пък, да ви кажа, като гледам сега (не точно сега, но наскоро) снимки от баловете в края на 80-те, почти всички младежи ми изглеждат толкова смотано облечени, че се чудя това ли се е смятало за елегантно тогава. Момичетата все едно са като от витрина на магазин за платове - някакво подобие на разкроени рокли с прав силует с ужасната дължина малко под коляното, едни безформени деколтета, няма талии, няма дори наченки на наличие на бюст, няма нищо. И прическите като изгорени коси,, абсолютно неоформени, обувките твърде ниски, с ток неповече от 3-4 сантиметра. А това светла рокла с черен чорапогащник!
Сега поне момичетата изглеждат доста по-женствени, макар доста да залитат към чалгата.
Ха! Бал през '85. Черен гащеризон с едно рамо, върху него- къс хитон в цвят пепел от рози- и двете от японска коприна. Черен сандал на висок ток, уви не 3-4 см. Къса коса.
Помня и тоалета на София Кузева /"Вчера"/- страхотна черна копринена риза, цялата обшита в българска бродерия.
Айде молА ви сЪ! Имаше си стил, имаше си и селски пръчки. Вчера...

# 429
Тя чалгата е повсеместна, Акаша. Ясно е за всички.

Красива абитуриентка си била, много красива! Но не виждам защо ти е да се сравняваш с днешните. Те живеят в съвсем различни условия. И в много отношения са ощетени спрямо нас. Объркани са и без ценностна система. Но затова сме виновни ние.

Благодаря, че ме осветли затова, че темата е за плюене и подигравки. Аз излизам.

# 430
  • София
Аз пък не успях да видя абитуриенти тази година  Confused Дайте малко снимки на хубави, а и на не чак толкова хубави завършващи да им се порадвам

# 431
  • В Космоса
Тя чалгата е повсеместна, Акаша. Ясно е за всички.

Красива абитуриентка си била, много красива! Но не виждам защо ти е да се сравняваш с днешните. Те живеят в съвсем различни условия. И в много отношения са ощетени спрямо нас. Объркани са и без ценностна система. Но затова сме виновни ние.

Благодаря, че ме осветли, че темата е за плюене и подигравки. Аз излизам.

Благодаря!

Сравних се провокирана от твоите думи. Иначе съм съгласна с новата ти позиция, че условията, модата и времената са леко несъпоставими.

Темата не е за плюене. Има и достатъчно похвали и се надявам да ставт все повече. За съжаление няма снимков материал.

И аз излизам и махам снимките.

# 432
На мен пък ми се струва, че тази година има доста по-малко изцепки и доста по-сполучливи тоалети.

# 433
прекрасната ми братовчедка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Права си ,прекрасна е!

# 434
  • на брега на морето
На мен пък ми се струва, че тази година има доста по-малко изцепки и доста по-сполучливи тоалети.

Снощи беше бала на дъщеря ми. Хубави момичета, хубави прически, грим и рокли. Да  видим след  години абитуриентките, да се живи и здрави децата, на критикарките.

Общи условия

Активация на акаунт