Коеот двете училища е по-добро? / Пловдив/

• 6 733
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Докато си сформирате окончателно мнение, нищо не пречи да си пуснете молби в две, че и в три училища. През април-май, ще ви се обадят заради дублаж на ЕГН-то  и тогава трябва вече окончателно да се избере само едно училище. Аз лично така направих, защото имеше вероятност да сменяме квартала. Ще си удължите времето за събиране на мнения и размисъл с повече от половин година.

# 16
Здравейте на всички! Виждам, че поставения въпрос е от пролетта и сигурно вече сте намерили училище за детето си, но моето мнение:
Детето ми в момента е в 4 клас в "Св. К. К. Философ" (А. Страшимиров). Проблем че сме в "Голямото" училище за сега няма. Е, в първите дни на уч. година се оплакваше от по-големите, но не мисля, че е нещо сериозно. Не бих гласувала в класацията за нашето училище. Разочарована съм. За Талев нямам никакви впечатления. Тъй като учителките на нашия випуск ще хванат от есента първокласници мога да дам мнение за някои от тях. Не ми се иска да споменавам пред всички името на нашата учителка, но на лични ще го спомена. Ако беше за хубаво, естествено не бих се двуумила да го публикувам. Това което всеки родител трябва да направи е да избере добър учител за детето си, а не училище. Славата и големият интерес към А. Страшимиров не е оправдана според мен. Предимство - има безплатна занималня до 4 клас, включително, но трябва и да случиш на учител в занималнята. Ако ти трябва просто детето ти да е прибрано, става. Иначе недостатъците (според мен): В малката сграда (от 1-3 клас) отоплението е с акумулиращи печки - по 2 на стая. Дограмата е сменена само в 2-3 класни стаи, където пари за това са дали родителите. Изолация - няма. През зимата от прозорците подухва, госпожата нарежда якетата на децата на перваза на прозореца. В една от класните стаи родител забелязал на родителската среща, че контакта на стената е опасен за децата - няма кой да го поправи и на другата сутрин отишъл с инструменти, за да го обезопаси. Такива дребнички неща говорят за организацията. Събирахме пари в нашия клас за да измажем стаята. Когато съпругът ми, възмутен попита в кметството на "Южен" в отдела по образование защо ние трябва да плащаме, след като училището е на издръжка от данъците ни, нашата класна ме извика и ме смъмри. Директорката й направила проблем, че сме питали такива неща. Отпред, на фасадата на сградата стои замазана с боя паметна плоча на партизаните, които са учили в това училище. Споменавам това не по някакво друга причина, а поради факта, че откакто партизаните са учили там не са се променили много неща! Мога да спомена две имена на учителки, от които имам прекрасни впечатления, но за съжаление те няма да са с първокласници.   А да не ви казвам мои близки какви проблеми имаха докато преместят детето си след 4 клас - 3 дни разхождане между едната и другата сграда, кандърми, фасони, "ама защо го местите" и т.н. Бих препоръчала в квартала Яне Сандански. Работят с децато по оперативни програми или други, за които нямам точна информация, но правят обучението на децата забавно.

# 17
Desert' Rose,
сега видях, че чак догодина сте в първи клас. Провери за г-жа Параскова в А. Страшимиров, дали няма да е на първокласници за учебната 2014-2015 (нали така се пада). При нея записвай детето си без да се замисляш! В Ст. Михайловски имам позната учителка от 5-ти клас нагоре. Ще я питам за колегите й. Само ми потвърди кога тръгвате на училище.

# 18
 на моя приятелка детето е там втори клас.тл единствено ми се е оплакала от учителката по английски.била прекалено нервна и крещяла непрекъснато на децата.и по никакъв начин не може да им привлече вниманието.името не го знам, но била млада и току що завършила.

# 19
забравих да спомена , че става дума за училището на ул.г.кондолов.предполагам, че това е второто училище за което говорите.

# 20
  • plovdiv
И аз съм изправена пред същата дилема.Подадох молба първо в Талев,че ни е по-близо,но директорката ми каза,че е по-добре да подам и в други училища.Днес подадох в ККФилософ.Там пък ми казаха,че мога да съм спокойна,защото ще приемат детето ми.Въпреки всичко не знам кое от двете да избера/ако и в Талев ни приемат,макар да имаме голям шанс,според директорката/Знам ,че имам още време,но отсега се притеснявам и се страхувам да не сгреша при избора си.Направо ще се побъркам. newsm78

# 21

Общи условия

Активация на акаунт