Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

• 391 458
  • 2 962
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не може да се позове точно на този член, но когато аз преди 2 години работех с МЛМ компания, предлагаща опцията покупките да се платят на кредит, съвсем ясно ни беше обяснено, че клиентът има правото да се откаже от кредита в 14-дневен срок. Сега може и да е 7. Но при всички случаи няма опция, в която да не можеш да върнеш стоката, ако тя е в състоянието, в което е взета.
По принцип в договора, който се сключва, трябва да фигурира възможност за отказване и връщане на стоката. Но обикновено има неустойки. Трябва хубаво да се прочете самия договор, защото в ЗЗП няма даден задължителен срок, в който да можеш да се откажеш от покупка без никакви последици.
Чл. 55 се отнася за сделки сключени от разстояние и при покупка от интернет. В нейния случай не може да се позове на този член.

Да, права си.  Peace Моя грешка за члена.
Знам го, защото и аз преди си мислех, че важи за всякакви покупки.  Peace

# 196
Отиването ми при тях беше едно доста неприятно изживяване. Посрешнаха ме като някой супер не желан гост. Качиха ме по сто етажа и кабинети и не спряха да ме питат ама защо така???? Накрая след като видяха, че няма да се дам ми дадоха да подпиша една молба с която искам да прекратя договора с кредитната институция, а не с тях. Молбата отивала до юридическия им отдел и ще чакам отговор от тях другата седмица. Надявам се да успея да се преборя и да върна нещата. Имала съм право да го сторя в 14 дневен срок. Благодаря Ви за подкрепата. Внимавайте, кой къде Ви дава телефона и на какво се съгласявате. Една необмислена постъпка ми докара доста нерви и главоболия. Успех на всички. Ще пиша пак като имам резултат.

# 197
  • София - Рим и обратно
Дано успееш да се измъкнеш.

# 198
Записвам се да следя.

# 199
Здравейте, момичета. Чак сега се регистрирах въпреки, че съм чела теми от форума, които са ми били от полза. Но не ви чета редовно Simple Smile
Вчера бях на демонстрацията на Дешели. Обадиха ми се предния ден. Аз не бях подготвена от колежката, която е дала телефона ми. Казаха, че ме канят на една презентация. И аз си мисля презентация с брошури, мостри ... нещо такова. Отивам. На място разбирам, че това което следва е всъщност демонстрация на продуктите им за час - час и половина. Почти веднага ме "пое" едно момиче и ме води в едно стайче 2 на 2, отделено с гипскартон от съседното такова. Всичко се чува и това създава доста неуютна обстановка. Както и да е. Изправям се пред огледалото и що да видя - жена на 43, изглеждаща доста добре. Пита ме - ако можете да промените 1 нещо в лицето си, кое ще е то. Отговарям - да имам повече подкожна мазнина. Да, ама не може да ми го дадете, нали?  Лягам на кушетката, и се започва свалянето на грима ми и нанасянето на кремовете. Те се нанасят с вода - слагаш на 3-4 места по малко крем, намокряш си пръстите с вода и разнасяш крема. Хм... питам дали водата трябва да е минерелна, преварена ... Ми не, нямало значение ..... И така нататък, че се отнесох. Поне половината неща, което каза момичето бяха пълни глупости. Ама пълни. Явно са и дали да наизусти отпределен текст.
Искам да кажа на tinty и другите работещи там - хора, не подценявайте потенциалните си клиенти. Повечето от тях са образовани и вашия подход няма да сработи. Направете си труда да разпечатате малко повече нформация за фирмата, съставките, д-р Политкин (или както там му беше името). И тая "козмецевтика" - каква е тази дума? За пръв път я чувам ....
Другите дето се опитвате да ни убедите, че козметика ползвана само 1 седмица може да оправи  гореспоменати проблеми - ай моля ви се, не на нас. Те пластика и инвазивни процедури не дават резултат за толкова кратко време, пък било и крем.
Бъдете здрави и си отваряйте очите

# 200
Аз нещо не разбрах. За тези 2000 лева колко крема ти дават? Защото на мен един дневен и един нощен крем ми стигат за месец. Ако ми дадат само по един....то аз една година ще изплащам кремчета за един месец. А тези за следващия  newsm78

(Не че съм се засилила да купувам странни кремчета. С моята кожа, която от всичко се обрива...през ум не би ми минало. Но ми е интересно...какво получава човек за тези пари. Защото ако е едногодишна доставка - те са си направо далавера  Mr. Green )

# 201
Аз нещо не разбрах. За тези 2000 лева колко крема ти дават? Защото на мен един дневен и един нощен крем ми стигат за месец. Ако ми дадат само по един....то аз една година ще изплащам кремчета за един месец. А тези за следващия  newsm78
Ще ги икономисваш, като ги разреждаш с водичка от чешмата:):
Те се нанасят с вода - слагаш на 3-4 места по малко крем, намокряш си пръстите с вода и разнасяш крема. Хм... питам дали водата трябва да е минерелна, преварена ... Ми не, нямало значени

# 202
В комплекта има 10 продукта (ако не се лъжа). Не ти обесняват всичките какви са. Но понеже се слагало много малко от всеки (и разнасяш с вода) затова ти стигали за година и половина. Също така като ползваш техните продукти, нямало нужда да се ходи на козметик, защото те замествали всичко

# 203
Година и половина! Тази козметика явно и срок на годност след отваряне няма....Желязна е  Mr. Green

# 204
Отиването ми при тях беше едно доста неприятно изживяване. Посрешнаха ме като някой супер не желан гост. Качиха ме по сто етажа и кабинети и не спряха да ме питат ама защо така???? Накрая след като видяха, че няма да се дам ми дадоха да подпиша една молба с която искам да прекратя договора с кредитната институция, а не с тях. Молбата отивала до юридическия им отдел и ще чакам отговор от тях другата седмица. Надявам се да успея да се преборя и да върна нещата. Имала съм право да го сторя в 14 дневен срок. Благодаря Ви за подкрепата. Внимавайте, кой къде Ви дава телефона и на какво се съгласявате. Една необмислена постъпка ми докара доста нерви и главоболия. Успех на всички. Ще пиша пак като имам резултат.
Мисля, че те баламосват с тази "молба", за да мине срока за отказ. Най-много да се изгуби при прехвърляне от отдел в отдел. Нещо входящ № или копие да се сети да искаш?

# 205
Да взех си копие на молбата исках и входящ номер, но нямали такава практика. На копието има техен печат и се надявам всичко да се развие добре за мен. Ще чакам и ще пиша.

# 206
moca08, а кремовете обратно взеха ли си? Защото това, че си отказала кредита не значи, че си се отказала от покупката.

А молбата до коя крединта фирма (или банка) е? (Ако искаш да споделиш, разбира се).

# 207
Ако трябва да съдя от своя опит, тя не би трябвало още да е получила кремовете Thinking Където бях аз, първо се изчакваше 14-дневният срок, банката превеждаха парите, това се правеше точно от гледна точка на това, че клиентът може да се откаже от кредита. След като са преведени парите по сметката, тогава се получаваше и продуктът.
Мока, такава ли е ситуацията и при теб?

# 208
Молбата е до фирмата, която продава кремовете, защото само тя може да даде разрешение да се прекрати кредита и да се съгласи да си ги вземе обратно, те още днес щяха да ги вземат, но се появи някакъв шеф(говорещ полу-български, полу-руски) и той категорично отказа да ги вземат преди да дадат становище от юридическия отдел. Аз говорих с кредитната компания и те много любезно ми обясниха, че от тяхна страна няма проблем да се прекрати кредита стига продавача на стоката да ги уведоми за това. Като ми казаха за този 14 дневен срок, в който имам право да се откажа.

# 209
Тук откровено са те излъгали. Щом ти взимаш кредита, само и единствено ти можеш да се откажеш от него. Кредита не го взима фирмата, та да ти дава тя разрешение да се откажеш. Ти, като длъжник, можеш да откажеш да се задължиш. Фирмата ти продава стока и ти имаш право да я заплатиш както си искаш. Ако решиш да се възползваш от кредит, това си е твое решение.

Един съвет към всички. Ако теглите кредит, никога не се съгласявайте парите да отиват по чужда сметка. Така нямате контрол над усвояването. По ваша сметка, а вие после ги превеждате на когото дължите.  

moca, питах за кремовете, защото обикновено козметика и лекарства могат да се рекламират, но не и да се върнат. Затова ми стана интересно ти получи ли тези кремове и ако да - успя ли да ги върнеш?

Общи условия

Активация на акаунт