Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

• 389 544
  • 2 962
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Здравейте,
Да напиша продължението на моя случай.
Проявих алергия към козметиката. Извадих си констатация от алерголог-дерматолог, което изискват от Дешели за да върнете "чудодейния" продукт.
Представих  констатацията в Дешели. Подписахме споразумение за връшане на продукта. Спряха ми кредита от Ти Би Ай, за което от банката ми се обадиха за потвърждение, и издават документ  за това. От Дешели ми изплатиха разходите по изследването.
В книгата за рекламации, която ми предоставиха не сме много, но не сме и малко, за период от 11 месеца, откакто са на БГ пазар.
Възстанових себеуважението си, и отчасти върнах доверието си към хората, което цялата тая гадост със  сектата успя да наруши.
Пазете се, и не изпадайте в подобни сутиации. Те търсят сдържани, възпитани и лесни за манипулиране хора и успяват. На мен подобно изпитание ми се случва за първи път в живота.
Направи ми впечатление че вратата в офиса им е на малки парченца...  И офис мениджърката е друга и видимо притеснена. Някой ги обича страстно.

# 1 126
  • най-шареното място
Много хубаво! Поне е приключило добре!

Четох какво е писала юристката им и знам какво искат да декларираш преди демонстрация.
Определено изпозлват възмосжности и подписи както им е угодно и докъдето може, връзват каквото могат /събират писметни съгласия/ и това е защитата им, но тя не е безкрайна.
Разчитат на доверрие, на култура и т.н.

# 1 127
Искам да благодаря на Кафе с мед и на всички, писали в темата.

Вече почти една седмица съм подложена на натиск от различни телефони и няма събота и неделя. И няма рано или късно- телефонен терор!!!

Не искам да измислям заболяване, от суеверие, но го обмислям вече съвсем сериозно. Така и не разбрах от къде имат данните ми. Така бяха нахални и с една прахосмукачка, дето чисти сама и само вода. Та нищо чудно да си прехвърлят данните.от фирма на фирма.

У мен предизвикаха съмнение с това, че любезното момиче по телефона още първият път няколко пъти ме предупреди да нося лична карта. ooooh! И да не я забравя, че на входа нямало да ме пуснат ShockedОтиваш на СПА процедури и без лична карта няма да ми ги направят ли? Аз веднага  в Гугъл и разбира се, тази тема.

Много жени  обаче не пишат във форуми, а по- възрастни, познавам, които не боравят добре с компа. Как да предупредим и тях? Мисля, си дали да не пиша до някоя ТВ?

ПП Излезе ми много инфо и от руски форуми, и това най - компактно, понеже не изчетох цялата тема ако е пускано се извинявам:
http://youtu.be/1d3G3PdzHLs
http://youtu.be/JY44gxCY8tA, а тук към края една пострадала казва, че е била дрогирана за да купи.
Внимавайте!

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 10:55 от Билян@

# 1 128
Е как ще те накарат да отидеш насила?  Май леко драматизирате...

# 1 129
Момичета, изчетох всички коментари по темата и реших да споделя своя опит и впечатления. Ако го бях направила преди седмица, щях да си спестя два часа тъпотии.

Та преди месец някъде моя приятелка ми каза, че ще ходи на някаква процедура. Обади ми се по едно време съгласна ли съм да им даде моя номер. Било много приятно. Съгласих се. След това се видяхме и приятелката ми беше доволна от процедурата. Каза, че са я крънкали да си купи кремове за 2400, но тя ги е отрязала. Даже иска пак да отиде и като ида да им дам номера им, пък ако се усетят, няма да й звъннат.
Звъннаха ми след два дни, но бях заета, та така го отлагахме до онзи ден. Не ми казаха нищо освен адреса. Аз често минавам от там и знам сградата, даже се чудех какво има там. Построиха я преди няколко години и стоеше празна, а от известно време постоянно има жени отвън. Не знаех нищо за козметиката им, но приятелката ми е доволна. Не са ме питали за болести, само бяха прекалено настоятелни, докато се съглася и ме предупредиха да си нося лична карта, че една жена само веднъж можела да ползва безплатната козметика.

Та отидох там и гледам вътре десетина жени, обути в калцуни чакат. Поискаха ми ЛК, не са записвали нищо, даже ми се струва, че и име не видяха, а само дали имам карта. Мисля си, и на тия не им се работи, само един бегъл поглед и не особено любезно отношение. Казаха да изчакам. Една по една дойдоха десетина момичета и всяка се "зачисли" към някоя от така наречените клиентки.
Дойде и моята "козметоложка" и почна да ми говори за козмецевтиката  Grinning. Знам ли какво е, колко е прекрасно, стволови клетки, малки молекули, бла-бла-бла... Аз предполагах каква е ситуацията и кимах утвърдително. Разпита ме какво работя, какво ми е семейното положение..... Реших, че девойката е простовата за възрастта си и не се впечатлих.
Нахлупи ми зелена шапчица и ме изправи пред огледалото на срама. Какво искам да променя, какво не харесвам... Аз казах две-три неща, защото си ги знам, проблем са ми. Да ама още какво имало... Клепачите ми са тръгнали да падат, след някоя година няма да виждам, че ще са покрили очите ми. Бръчките ми били като на възрастна жена, пък аз само на 33 г. и на какво приличам. На кожата ми пък и действа гравитацията и провиснала, затова имам двойна гуша. Аз й казвам, че е просто, защото съм дебела  Mr. Green, но не, можело да съм си дебела и със стегната кожа, абе валяха комплименти ...... Joy
Последва мазане на половин лице, ахкане и ухкане за резултата. И се започна финансовата част. И дребната и захлупена девойка направо се преобрази. Размята ми листчета с планове, прави ми сметки... Какво са едни 2350 + 300 за святкащата машинка. Аз кимах, слушах любезно, но казах НЕ. И се започна - толкова ли съм зависима от мъжа ми, каква жена съм, че да обсъждам всичко с него, как ако не купя продуктите след две години няма да приличам на нищо, как после ще им се моля, ма няма, как не можело да нямам фонд и аз съм човек и да си го дам за красота, може ли да се оставя мъжа ми да определя цена за собствената ми красота. Стигна да ме пита дали, когато си купувам превръзки, пак искам разрешение. Проста работа. Не знам как на бой ми не скочи. А времето си минава, телефонът ми звъни, а таз малка харпийка ми се блещи насреща. Като видя, че няма да лапна и в общи линии, но не толкова директо ми каза, че нищо не става от мен, ми мазна другата половина на лицето с един мокър тампон и отиде да се отчитала. Просто съм сигурна, че втората ми половина от лицето остана недокосната от умните кристали. То с първата беше сума време мацане, квацане, а на лошата половина една гола вода  hahaha
Идва пак девойката и почва да и се зъби да й дам номера на приятелки. Пък аз ги питах преди това и обясних за какво иде реч и на жените не им се занимава. Само три изявиха желание, като едната беше таз ми приятелка, която даде моя номер. Казвам номерата, не можело, така. Нямало жена, която да откаже безплатна процедура, която иначе струва 200 лв. Ми те другите жени давали по 30-35 номера, аз на каква се правя. Та аз се държа ужасно и щели самата нея да накажат, може ли такова нещо. Като не искам да направя подарък на приятелките си, поне на нея услуга да й направя, че им плащали за взет номер.
Брейй! Все очакваш простотия, ама такова нещо...
Не изкопчи ни пари, ни номера. Тръгнах си, но после много ме беше яд на мене си. Като погледнах бяха минали два часа. Въобще не съм усетила, кога е минало това време, бяха ми казали, че процедурата е около час. Сигурно, ако извадиш пачката може и за половин да мине. Закъснях. Много ме беше яд.
После се свързах с други приятелки и три от тях бяха ходили на това нещо. Две бяха доволни, а третата се изнервила, че се проточва във времето и си тръгнала с половин намазано лице. Та сигурно много зависи от т. нар. козметоложка. За радост моите приятелки не са си купили, а аз ще се погрижа и други да не си купят. Ееее, ужас!

Много дълго стана, но да споделя опита си и да повдигна темата. Нека я прочетат повече жени.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 11:30 от lianka

# 1 130
  • Варна
Не разбрах каква е идеята на това нещо...  ooooh!

Цитат
След това се видяхме и приятелката ми беше доволна от процедурата. Каза, че са я крънкали да си купи кремове за 2400, но тя ги е отрязала. Даже иска пак да отиде и като ида да им дам номера им, пък ако се усетят, няма да й звъннат.

# 1 131
Е как ще те накарат да отидеш насила?  Май леко драматизирате...

Никак не могат да ме накарат!!! Ни-как. Просто това в е тел. терор и ми се ще повече жени да знаят.

Не четете ли?

# 1 132
И аз се чувствам длъжна да ви опиша какво ми се случи и как се развиха нещата при мен с тази фирма.

Обадиха ми се от тази фирма и директно ме излъгаха, че моята сестра ми е КУПИЛА козметична процедура. И понеже тя има такива навици да ми купува масажи, ваучери и други такива глезотии, аз се вързах. После се оказа, че тя е присъствала на тази процедура по познатия ви път и е дала телефона ми, но нищо не ми е купувала.
И се започна звънене... всеки ден или през ден. И всеки път ми беше казвано, че сега ако не се възползвам от вълшебната процедура - после няма да имам тази възможност... А аз все нямах възможност.
И понеже моят ден е нещо като в космическа совалка и така е всеки ден... и аз нямам дори минути да почувствам спокойствие и дори да запаля цигарка, ей така за да отбележа 2 минутки спокойствие, все отказвах.
Мисля, че се обаждаха над 15 пъти. Всеки път възпитано им казвах - да отложим за другата седмица. Но това беше звънене всеки ден - без да знаят че съм помолила да ме потърсят другата седмица.
И в един момент чашата преля. Така не съм викала от три години... Хванаха ме да шофирам, междувременно да уреждам пет неща и да се налага да говоря за козметични процедури... пред колега...
Сега виждам темата и направо ме е яд за всичкото изгубено време на всички ... и най-вече - за психологичния натиск върху дамите - да закупят продуктите им сега и на момента...

На прима виста - действията на тази фирма могат да се квалифицират като нарушения на Закона за защита на потребителите и може да се сезира комисията на четири основания:   за нелоялна търговска практика, за заблуждаваща търговска практика, за агресивна търговска практика, за липса на коректно етикетиране.
Който има време - да пише писма на Комисията за защита на потребителите. Колкото повече хора напишат писма - толкова по-добре.   #2gunfire

# 1 133
Наистина има жени,който не четат форуми и като цяло не се ровят в интернет...трябва да се направи нещо,за да знаят повече хора и да не си хвърлят парите на вятъра и то по такъв начин.Още една позната е ходила и нея много са я убеждавали,особено като са разбрали,че има доста добри доходи и направо 2 часа не са я оставили на мира,но тя разбира се не е някоя хваната от гората и е отказала.И точно както е описано по горе втората половината на лицето и била набързо намазана и толкова,а на първата и било отделено много време с куп обяснения и убеждения колко прекрасно е всичко.
До сега писали ли сте до Господари на ефира или някое друго подобно предаване?Трябва това да се разпространи по ТВ,за да може да няма толкова много опарени!

# 1 134
Предлагам да се организираме момичета и да си пием кафето на смени пред вратата на т.нар. козметично студио. Нека информираме всяка дама запътила се за "безплатна козметична процедура" какво я очаква вътре.

# 1 135
  • най-шареното място
Много дами с удоволствие ги посещават. Simple Smile

Получават си процедурата. Пропускат обясненията от какво са болни - рак, вид на мумия, розацея, лишеи, каквото се сетите... и си тръгват доволни от продуктите, които са чудесни, но не им е сега точно времето за тях.

Другата причина да отидеш с удоволствие е да се забавляваш с реакциите им. И с практиките.

Една зряла и спокойна жена няма да им се върже. Проблемите се появяват ако се притесни. И ако далият номерът ѝ хич нищо не ѝ каже!

# 1 136
Те хубаво си питат дали хората имат проблеми с щитовидната, рак, розация и други заболявания, но аз не съм запозната с билки, които вредят на хора с такива заболявания Joy
То нали първо май им бяха билкови, па после умни кристали newsm78

# 1 137
  • най-шареното място
Цялата работа е, че карат  "дамите"да подпишат, че не страдат от тях.
Иначе обяснение, ако не бъркам, са давали, че е заради апарат, който не се използва.

Не знам защо само за "дами" говорят като нищо от чутото и видяното не показва да се държат с посетителките си като с дами...

# 1 138
Цялата работа е, че карат  "дамите"да подпишат, че не страдат от тях.
Иначе обяснение, ако не бъркам, са давали, че е заради апарат, който не се използва.

Това са врели некипели. Laughing Ако този апарат не се използва, подписаният документ е невалиден. Същото се отнася и за кремовете. Ако са високо качество и няма никакви странични реакции - пак нищо не трябва да се подписва.

# 1 139
Аз ще ви кажа за какво ви искат личните карти, а само пускат бегъл поглед, поне го четох в руски сайт където описваха как жени минали през Дешели се сдобиват с кредити. Имало е камери зад въпросните рецепции и при вземане на личната карта от служителките, се записват личните ви данни, не знам дали ще се появи като практика и тук в България, но си имайте едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт