Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

• 389 843
  • 2 962
  •   1
Отговори
# 1 860
Кандидатствах в jobs. bg за работна позиция "Работа с изградена база клиенти" при тях и утре ме поканиха на интервю. Едва тази вечер си направих труда да проуча мненията за фирмата и.... не съм много очарована. Все пак ще отида утре на въпросното интервю и после ще ви разказвам. Така както ги описвате звучи все едно са екип от свръхтренирани психолози - малко странно е как си търсят работните кадри. Утре ще разкажа какво е било Wink

# 1 861
Бяха ме забравили за известно време, но преди няколко дни отново ми предложиха процедура. След отказа ми да ги посетя доста нахално попитаха : - Защо? Отговорът ми беше, че не ме интересува. Сега няколко дни е затишие. но до кога?

# 1 862
Колкото повече чета по темата, толкова по-съмнително ми изглежда това да е бизнес. Повече прилича на финансиран от някъде психо експеримент, на проучване. Помислете - поне 90% от сделките им се разтрогват, самите сделки не се случват много често, персоналът се сменя непрекъснато, въпреки че при спецификата на тяхната работа, успехът зависи от това колко опитен и добре обучен е този персонал. Но за тях, явно печалбата не е толкова важна, колкото едно постоянно текучество на подопитни зайчета.
Наемът на сградата, заплатите на служителите, ток, вода, заплащане на кол центъра, кой знае какво още, големите заплати на мениджърите (руснакът не работи за 1000 лв, нали?), та дори самите луксозни куфарчета с кремчета - всичко това струва доста пари, и те едва ли идват от редките и често оспорвани продажби.
От гледна точка на бизнеса, те едно магазинче на Витошка да отворят с една продавачка в него, и да продават кремчетата не в комплект, а по отделно за по 100 лв, ми те ще печелят много повече, отколкото с целия този цирк.
Явно въпросът въобще не е в печалбата... И това е много плашещо!

Това вече е доста конспиративно, но има логика. И аз съм мислила как повечето връщат закупената стока и откъде после пари за заплати, наем и други неща?

# 1 863
  • Варна
Следователно според мен те злоупотребяват и с лични данни!

Само да ти кажа, че телефонният ти номер не е "лични данни"...  Naughty

# 1 864
Бях на интервю днес при тях. Като студентка ми направи впечатление, че прословутите им консултанти буквално бяха на моята възраст /21-22 години/. Докато чаках за интервю се чудех каква ли точно специалност учат, че им разрешават да работят в козметичен център. Стана ми ясно малко по-късно, когато влизайки при HR-ката им, се оказа, че освен за рецепционистка, могат да ме наемат именно като такъв консултант /а аз нямам каквото и да е медицинско образование/.  Обсъждайки въпроси относно работата ми разясниха как "повечето "новобранци" правят между 3-4 продажби в месеца. Средно добрите консултанти правят 8-9, а най-добрите - 12-15." Всеки консултант на ден се среща с по 3 клиентки и работи по 6 дни в седмицата. Само за една година са успели да направят към 2000 продажби в страната, което, предвид цената на продуктите им, е забележително. Има бонуси за всяка обработена клиентка, а като допълнително изкушение се спомена факта, че фирмата като награда за най-добрите си подчинени всяка година организира екскурзия до екзотична дестинация - остров Бали, Малта и т.н.
Не мисля, че в козметиката им има нещо съмнително, но търговските им похвати изглеждат страшни. Дори HR-ката им беше така обучена, че максимално да изкушава за покупката на продукта.

# 1 865
  • Варна
... "повечето "новобранци" правят между 3-4 продажби в месеца. Средно добрите консултанти правят 8-9, а най-добрите - 12-15." Всеки консултант на ден се среща с по 3 клиентки и работи по 6 дни в седмицата. Само за една година са успели да направят към 2000 продажби в страната, което, предвид цената на продуктите им, е забележително.

Мисля, че са те послъгали малко, за да те надъхат да работиш...  Wink

# 1 866
... "повечето "новобранци" правят между 3-4 продажби в месеца. Средно добрите консултанти правят 8-9, а най-добрите - 12-15." Всеки консултант на ден се среща с по 3 клиентки и работи по 6 дни в седмицата. Само за една година са успели да направят към 2000 продажби в страната, което, предвид цената на продуктите им, е забележително.

Мисля, че са те послъгали малко, за да те надъхат да работиш...  Wink

...и аз така мисля! А поне добра заплата ли дават? Или се разчита на комисионни от продажбите?

# 1 867
  • Варна
А поне добра заплата ли дават? Или се разчита на комисионни от продажбите?

Ааа, не знам. Не съм работила там...

# 1 868
А поне добра заплата ли дават? Или се разчита на комисионни от продажбите?

Ааа, не знам. Не съм работила там...

Това беше към Съншайн... Peace

# 1 869
Едно време в било 50 лева от продажба и 5-7 лева за демонстрация.Сега не знам дали все още е така...  Simple Smile

# 1 870
Като за студентка /която живее в Студентски и плаща наеми и сметки общо към 100лв на месец/ дори твърдата им заплата ми се видя добре. За човек, който има семейство или е принуден да се издържа сам,  заплащането е нищо, но се разчита на бонусите за всяка обработена клиентка. В най-най-най добрия случай, който е да продаваш по около 15 комплекта в месеца, се достига до към 1200лв. За броя продадени кремчета /2000/ за миналата година не се наемам да твърдя истина ли е или не, просто описах какво казваше HR-ката.
Като условия на труд фирмата ми се стори коректна - имаше добро съотношение между заплащане, заетост и разрешени почивки и свободно време. Работната среда също изглеждаше приятна, екскурзиите в чужбина бяха доста сериозен стимул... Единственият проблем би бил съвестта, която постоянно ще те гризе за това какво вършиш. Но... ако нямате проблем с това, фирмата все още набира служители - може да пробвате. /това в кръга на шегата Wink /
П.С.
Едно време в било 50 лева от продажба и 5-7 лева за демонстрация.Сега не знам дали все още е така...  Simple Smile
И сега е така, но заплатата е твърда, това с демонстрациите вече го няма.

# 1 871
  • София
Класика - обрщават планини от злато. Да се чудиш защо имат текучество?!

# 1 872
Снощи ми звъняха търсиха ме поименно (с малкото ми име и фамилия) и един женски глас учтиво ме попита:
- Обаждам се от център за красота в Студентски град, желаете ли да разговаряме?
- Не! - отсякох аз и ѝ затворих телефона!

Уфф, тъкмо бях забравила за тях, а те нагли бе! И ме издебнаха в едно такова никакво време около 18:40 часа, мислех, че мъжа ми ми звъни и изобщо не видях, че е някакъв непознат номер, иначе нямаше да вдигна.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 873
Здравейте!
Казвам се Ина и до онзи ден бях оператор в кол център Дешели.Преди месец започнах там с група от около 15-20 човека,но понеже всички видяхме много нередности и почти нищо от приказката,която ни представиха на интервюто,поетапно всички напуснаха.Дойде и моят ред,след поведението на "шефката" на кол центъра,което е типично за Северна Корея или Комунистически Китай,но не и за шеф от държава-членка на ЕС,заявих предизвестието си,че ще напускам.На другия ден след рбота тя ме извика в една стаичка и ми заяви,че щом ще напускам,най-добре да го нправя веднага,защото такива хора с желание да напускат,стават неефективни и компанията губи така!!!!Е,браво!Много резонно искане.Накараха ме насила да подпиша,че аз напускам като в стаята бяха извикали едно яко момче,което да ме сплашва.
Аз следвам журналистика и съм подготвена точно за такива случаи.Почнах да пиша до медии,институции и форуми за това и вярвайте ми-НЯМА ДА ГИ ОСТАВЯ В БЪЛГАРИЯ ДА ВЪРШАТ ТЕЗИ НЕЦИВИЛИЗОВАНИ И ИЗМАМНИ НЕЩА.Щом искат да действат така,да си вървят в Русия.
В понеделник имам среща в Инспекция по труда,от там вече знаят за тях...

# 1 874
Браво за куража! Успех! Ще чакаме развитие.

Общи условия

Активация на акаунт