ЮНКИ стягат си багажа, но за болницата, не за плажа!-

• 26 163
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Ох подхвана ли сте болната ми тема - упойките  Sad Заради тях още не съм решила къде да раждам...
няма какво да се лъжем, че пълната не е вредна и за бебето, но пък с моя лош опит със спиналната...оффффффф...

# 631
За един след обяд ви оставих и пет страници  Hug страшни сте Wink
нормално раждане без каквато и да е упойка и обезболяващо не е болка за умиране,повярвайте.
Аз и двете си деца родих нормално,без никакви екстри.С първото имах и вътрешни и външни шевове.По думите на доктора не трябвало да ме боли докато ме шиел,защото уж било изтръпнало мястото,но уви...болеше си доста.И пак не е нещо фатално. При първото раждане не боли толкова контрахирането на матката,обаче при второто е много болезнено и то точно когато бебето суче,при третото ще ви кажа скоро Laughing

# 632
zornica и на теб честито бебче, да е жив и здрав Simple Smile
Kanari а кой беше анестезиолога- Арабаджиев ли , и оператора и екипа изобщо? Успя ли да си извикаш твоя или който беше дежурен?

# 633
  • София
Не успях-човека точно тогава болен горкия...а 4 негови пациентки родили по спешност Simple Smile оперира ме беликн с още една лекарка,ама и забравих името (за близнаци са двама). Ане стезиолога беше жена-пак не и знам името,иначе трябваше да е игов,ама на...в общи линии само стволовите клетки бяха планирани и така се получиха с момчето,което си познавах.и понеже само на него звъннах като тръгнахме,той вече беше вдигнал на крака кой ли не и ме чакаха с фанфари на рецепция Mr. Green
Инсче белкин е внимателен и казват че ми е направил страхотен шев и след изв време въпбще няма да личи...а беше със скъсано сухожилие на ръката като ме изражда Wink което за момент малко ме притесни като чух...

# 634
Не успях-човека точно тогава болен горкия...а 4 негови пациентки родили по спешност Simple Smile оперира ме беликн с още една лекарка,ама и забравих името (за близнаци са двама). Ане стезиолога беше жена-пак не и знам името,иначе трябваше да е игов,ама на...в общи линии само стволовите клетки бяха планирани и така се получиха с момчето,което си познавах.и понеже само на него звъннах като тръгнахме,той вече беше вдигнал на крака кой ли не и ме чакаха с фанфари на рецепция Mr. Green
Инсче белкин е внимателен и казват че ми е направил страхотен шев и след изв време въпбще няма да личи...а беше със скъсано сухожилие на ръката като ме изражда Wink което за момент малко ме притесни като чух...
Ох милата... важното е че всичко е минало добре Simple Smile Мен това ме притеснява малко, че особено при нормално раждане няма да мога да извикам нито анестезиолога нито моя лекар, ама здраве да е Wink

# 635
Аз ще раждам в болница, където не правят епидурални. Иначе веднага бих искала. Колкото и да е висок прагът на болка, раждането си боли. Но аз пък бях с много шевове (дори не знам колко, но бяха много), е изобщо не усетих докато ме шиеха. Бяха ми дали телефоните да си звъня на този-онзи и само леко чувствах придърпването на конеца (даже си мислех, че майка ми така шие пилето като го пълни  Mr. Green )

И понеже си говорим за тактични акушерки: като раждах едната ме пита "Имаш ли вече болки". Аз казвам да, а тя ми отговаря "Е те сега са още търпими, ще дойде момент, когато ще са непоносими". Успокои ме и си отиде.

Ivvangeline, аз не бих държала бебето наакано. Много им е нежна кожичката все още.
Моето акаше на всяко хранене, но поне го правеше по средата. Така че аз сменях пампата и дохранвах. А крем съм слагала само ако се зачерви (в болницата ми дадоха тестер Судокрем и изкарах само с него).

# 636
  • София
ДрДд,недей-всички са добри и ще се грижат за теб,аз за момент не съм се притеснявала за това. То нямаше и време-ти толкова се вълнуваш ме ти се случва нещо че изобщо няма да сесетиш ако лекарят ти е друг.само ще искаш всичко да мине добре.

# 637
Добро утро момичета   bouquet

Dietka не го мисли толкова нормално или секцио. Дано вземеш най-доброто решение  Hug

bflm отиди да ти видят обрива. Има такива който се появяват към края, но са в повечето случай медикаментозни, пък ти не пиеше май много хапове.

Дейзи- това с пилето ме разби  Mr. Green

# 638
ДрДд,недей-всички са добри и ще се грижат за теб,аз за момент не съм се притеснявала за това. То нямаше и време-ти толкова се вълнуваш ме ти се случва нещо че изобщо няма да сесетиш ако лекарят ти е друг.само ще искаш всичко да мине добре.
Да, и аз така се успокоявам, каквото такова Wink

# 639
Хем ми е второ раждане, но се усещам последните 2-3 дена, че го мисля много повече отколкото първото! Sad Може би, защото знам, какво е. Искам вече всичко да е зад гърба ми и да сме си вкъщи, изписани от болницата! Crossing Arms
Трябва да пера дрешки, чаршафи и т.н, но ме мързи ужааааааааааасно много и то не да ги сложа в пералнята, ами после подреждането. Сега са ми подредени по размери, бодита, блузки и т.н. Само при мисълта да ги разпределям и се изприщвам! Страшни проблеми имам, а?!  Mr. Green

# 640
Здравейте,

аз работих цяла нощ и си легнах едва в 7 сутринта, няма да ви казвам бебето какво ми направи корема. Явно усеща, че трябва да спя, а не го правя и се бунтува, но не ми е ясно как го разбира. Сигурно е нещо химично - я кислород по-малко отива, я нещо друго, защото няма как да знае ден или нощ е Simple Smile

mgamisheva, мерси за съвета. За обрива ще отида да ме видят в понеделник или вторник. Засега не се е появил другаде. Четох за това как на някои жени им се появяват такива пъпчици, ама наистина пише, че е по-вероятно това да се случи, ако приемаш някакви лекарства, а аз нищо не пия, освен витамини и Омега-3, а освен това, че в 70 % от случаите жените, на които им се появявали такива пъпчици, чакали момче. А пък аз за момиченце съм се приготвила. Викам си, би било голям майтап, ако се окаже момче - ще е най-розовия пумпал на света Simple Smile

Аз вчера сложих чаршафчето и одеалцето на креватчето на малката, а отгоре го покрих цялото с покривка, за да не се праши излишно. Не се сдържах и се възползвах от намалението на оня сайт, даже за себе си взех една рокля за бременни, която ще мога да нося, докато ми се регулират размерите след раждането. Само дано съм си уцелила размера. Както peperudka1 беше писала, гледам да си взема някоя и друга свободна дрешка сега, че след като дойде детето, надали ще разполагам с много време за зяпане Simple Smile

Много хубави бебенца са се появили, сега им гледах снимчиците и си мислех какви са малки мишки. Да са живи и здрави и да ви радват много Simple Smile

# 641
Здравейте момичета, 2 дни ме няма и 13 страници изписани...ще се опитам и аз да се включа по актуалните теми, ама нали не помня много много, че ще пропусна нещо 100%  Grinning

Честито на Деметра за малкия мъж, чудесно име сте избрали! Да сте живи и здрави Hug
Зори честито и на теб, дано скоро да успеете да влезете в ритъм и да можеш да поспиш.

Аделина твоя малкия е страшен, много се посмях с неговите разказчета Laughing Дано се оправи скоро детето и да има по малко точки  Hug Гледа ли финала вчера? Аз съм голяма почитателка на немския футбол също и много се накефих.

Ева Бева много хубаво че сте си във вас вече, пиши като ти остане време, че е много интересно всичко което споделяте.

Бфлм, ти вземи си поспи...явно бебо наистина усеща когато мама не се чувста комфортно. И аз като съм изморена почва едно ритане, може да си права че по-малко кислород достига до бебето или усеща напрежението и умората.

Шмокси, стискам палци всичко да е наред при вас.  Hug

Аз вчера имах изненада, бейби шауер...направо си изкарах акъла понеже не очаквах и влизам в нас и срещу мен 15 мацки викат и се хилят. Голям майтап беше, много много ми стана хубаво. Сестра ми и моята кумица бяха спретнали нещата. Стана ми много мило и получих много хубави неща за бебка.

Имахме в петък посещение от сестрата, която ще наблюдава бебето като се роди, докторите са само по спешност тук, а сестрите си правят профилактичните прегледи. Че тази ти ми сестра как ме ядоса, изобщо ме изкара че съм луда и вманиачена в чистенето. Общо взето ако я слушам нея, не трябва да ползвам никаква козметика, не трябва да си къпя бебето, не трябва да дезинфекцирам пъпчето, кучето и бебето могат да спят в една стая...
И мъжа ми после ми вика, видя ли, видя ли....аз като ти казвам че откачаш, ще слушаме сестрата какво казва #2gunfire

Аз пък съм си решила да си гледам бебето както аз намеря за добре, финландците да си гледат бебетата както те си искат.

Аз отивам да чистя прозорци и да си дезинфекцирам къщата, че и трябва едно основно пролетно почистване. Хубав ден на всички

# 642
Вени-Виви, било е много хубава изненада!  Heart Eyes
Обаче пък ми харесаха възгледите на финландците!  Mr. Green
Не се засягай! Hug Сигурно и аз така бих се въпротивила, ако някоя бг акушерка дойде и ми нарежда да си къпя бебето всеки ден, с козметика, да му давам водичка, че и с глюкоза и още и още!
Всеки трябва да си гледа детето както намери за добре и да не му се бъркат чужди елементи.
На твое място само бих кимала, съгласявала и после от едното влезло, от другото излезло! Mr. Green

# 643
Здравейте мами Simple Smile Исках само да благодаря на всички, които са ми честитили и на свой ред да поздравя родилите. Бебета се сипят на потоци - нека всички да са живи и здрави. Ние сме си в къщи от вчера следобед и сега е борба да вкарам в тях повече калории. Искам по-скоро да стават дебели бебета Mr. Green Сега се връщам да сканирам още малко от написаното преди малките ми кутрета да се събудят и пак да почнем да се молим да сучат...

# 644
Дейзи, бебчо може да ака и попръцква по малко през цялото хранене, най-вече към края - и всеки път му прекъсваш храненето и го премяташ по повивалника?! Не се ли дразни и не губи ли апетит? Ама ако си се е нагодил човек към дадена схема и тя действа, значи всичко е ок!:) На мен са ми казали Судокрем само при подсичане, а на всяка смяна на памперса - обилно намазване на дупето с Белла - педиатрите много го харесват, беше зачезнал по едно време.
Днес бебчо повърна много млекце на фонтан, и през носа изкара малко даже .... много често взе да връща част от папото. По повод обривчето: нашата педиатърка втори ден упорито не си вдига телефона, което вече е престъпно според мен. Свързах се с д-р Азади от 25 ДКЦ, Младост, тя ми обясни всичко, въпреки че е извън София в момента, после звънях и на един педиатър, препоръчан от приятелка с малко бебче - каза същото човека: претопляне. А той даже няма собствена кола и въпреки това предложи да дойде утре, ако чак толкова сме притеснени. Но май много го обличаме и завиваме бебчо - дадоха ни съвети хората ... А за постоянен педиатър Азади ще ни насочи към някой от 25 ДКЦ за здр каса, тя ще консултира на кабинет и така. "Нашата" я забравяме - егати безхаберието! Само дойде да ахка колко са ни хубави бебето и стаята, сложи една слушалка, надве-натри обясни и уж да я търсим по всяко време - е няма що!

Ееее, днес се мерих - точно съм на килата отпреди бременността: върнах ги за 1 седмица, не мога да повярвам!

Общи условия

Активация на акаунт