За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А имаш ли достатъчно кърма?Да не би да е недохранено?Аз бих изчакала и с дуфалака и с клизмата.Ще си влезе в режим детенцето,дай му време.

# 151
  • In Hell
При кърмените бебета е нормално, моето първите месеци си правеше и по седмица пауза, но пък пишкаше обилно и качваше по килограм на месец. Следи за напишканите пелени, ако са в нормално количество 6/7 че до десет обилно напишкани, значи детето не е недохранено. Можеш да следиш за твърдост в стомахчето и видно напрежение в бебето (да се напъва и преревава)тогава е добре да  правиш леко масажче на коремчето и леко да свиваш крачетата към корема. Разхлабително не бих давала, ако няма доказателство в пелената, че е запек, понякога се забавят, но изхождането си е нормално като консистенция

# 152
  • UK
При бебе само/ единствено и изключително на кърма няма как да има истински запек, твърдост в корема, твърди изпражнения и т.н. И аз си мисля, че или не му достига кърмата или усвоява всичко, ако качва в норма и пишка достатъчно всичко е наред.  Ако е недохранено или усвоява всичко, което поема, ни дуфалак, ни термометър ще му помогнат да изходи нещо, което го няма.

# 153
Яж разхлабителни неща. На мен ми бяха казали да ям овесени ядки с мляко, сини сливи, печена тиква и др. Давай вода между храненията. Аз докато я къмрех акаше по няколко пъти на ден, но от както почнахме АМ имаме проблем с акането - пъне се, пръцка, но нищо. На 3-4 дена веднъж. Казаха ми да ям разхлабителни и да и давам повече вода. Сега ака почти всеки ден по веднъж. Рядко (ако изпие много вода ) 2 пъти. Случва се и да прескочи ден, но е много по добре от колкото да прескача по 3-4 дена. Опитвам да давам повече вода, защото явно тя ни оправя проблема. Иначе педиатърката ни изписа лекарство, но не съм и го давала. И с термометъра на бъркала. Аз за да и меря температурата не го правя (купих термометър за ухо и чело), че заради акането ли. Пробвай с вода, макар че вие сте на кърма и би трябвало да си ака.

# 154
  • София
А детето на поискване ли се кърми или под час? Нощем суче ли? Колко пишка?

# 155
Благодаря ви, дуфалака не помогна - малко с термометъра му помогнахме и беше .....много,но нормално като консистенция , след това самичко се справи на сутринта Simple Smile Дано не се налага повече по този начин

# 156
  • в огледалото на живота
Благодаря ви, дуфалака не помогна - малко с термометъра му помогнахме и беше .....много,но нормално като консистенция , след това самичко се справи на сутринта Simple Smile Дано не се налага повече по този начин
Дуфалак му трябва малко повече време за да подейства.Давал съм на дъщеря ми еднократно сутрин и най-късно на другата сутрин е имало резултат.
Не те съветвам да опитваш втори път с термометъра.... Confused

# 157
  • В море от любов
Незнам дали въпросът ми е за тук, но ще го задам.
Давате ли на децата си Coca-Cola ?
Не я употребяваме твърде често, но когато има и децата посягат към нея, синът ми е на 11 и му давам по малко, но дъщеря ми е на 6 и за сега я ограничавам. Как смятатае мога ли да и дам или да се въздържа?

# 158
Давате ли на децата си Coca-Cola ?

Никога! Аз самата не пия нищо газирано, не давам и на него - почти на 6 години е.
Защо - защото съдържат ужасно много захар (още по-лошото - царевичен сироп, който 100% е ГМО), бои, вредни подсладители и пр.
Колата съдържа и кофеин, в този смисъл не мисля, че е подходяща за деца.

И за да не звуча фанатично - спасение от вредностите няма, но поне нещо да спестя.

# 159
  • Бургас
Дадох веднъж на сина ми /на 7г и 8 мес е/, защото много искаше да опита, гледайки негови приятелчета, че пият кола. Не му хареса и това беше.
Аз не обичам и не пия, вкъщи също не се купуват газирани неща. Той като гледа, че ние не пием, нарочно или не, поддражава и той самият също не иска.

Наистина не можем да се спасим от всичко вредно, но колкото неща мога, се старая да спестявам.

# 160
  • на последния етаж
И ние не купуваме и не консумираме газирани напитки вкъщи. Дъщеря ми не е опитвала досега.

# 161
  • В море от любов
И аз съм на същото мнение, затова няма да и дам, но лошото е наистина, че гледат от другите деца и вкъщи става мамма мия. Mr. Green
Аз пия много рядко, когато ми се допие, после минават месеци без да се сетя за газирано.

# 162
  • София
Не бих давала Кока Кола на децата си. Избягваме бутилирани напитки, както и купешки сокове.
Газираните безалкохолни напитки са много вредни за зъбите (освен всичко останало).  

# 163
  • Шумен
Кока колата, Пепсито и кафето са в графа "Децата не пият това", така ги наричам а малките всеки път като видят вкъщи (от време на време си взимаме газирано) ми го напомнят сами и не искат. Опитвали са газирани напитки, кое харесали кое не щом мама каже "Не е за вас" не се тръшкат поне за газираното Simple Smile

# 164
  • София
Аз съм единственото куку явно, което дава кола. В къщи почти никога не купуваме, но като седнем в ресторант давам да си поръча. Аз така или иначе не се вманиачавам на тема вредно-полезно, гледам да има някакъв баланс между двете и толкова.
Пък като тръгнат на у-ще в лафките - кеф им кола, кеф им студен чай, кеф и други боклуци за ядене и пиене Wink

Общи условия

Активация на акаунт