За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • в огледалото на живота
Ползвала съм голяма част от продуктите им - кърпи, препарат за съдове, перилния, крем за подсичане, шампоаните за коса и тяло от бебешката серия, пастите с флуор и без, течен сапун, репелента против насекоми, кремчето против вятър и студ - ок са за мен поне.
Слънцезащитната им серия не съм пробвала, но познавам редица майки, които са доволни.

Чери,детска паста на Бочко има ли с флуор?
Дъщеря ми ползва тази серия в която няма:
Скрит текст:
Аз ли не откривам снимка в нета на такива с активен флуор за деца.... newsm78

# 256
  • Шумен
Има, ние се мием с Бочко дъвка (синия) с флуор, води се 3+. А картинката е същатата като тази без флуор  Peace

# 257
На Бочко има с/без флуор /1.70лв/ и без флуор, която е съвместима с хомеопатия, ако приема детето /3лв/

# 258
  • в огледалото на живота
Благодаря,стана ми ясно.
Аз досега все без флуор купувам за нея,макар да изплюва успешно.
Разсъждавайки за него стигам до извода,че такава паста е само като профилактика за млечните зъби,но пък колко е вредно ако едно дете ползва флуоридна паста в по малка възрст......

# 259
Девичка, ето ги тези с флуор на Бочко:

Моят съвет е да ползвате паста с флуор или поне да редуваш с безфлуорна, щом вече жабури успешно.

# 260
  • в огледалото на живота
Чери, Hug
Жабури и плюе доста успешно.Занимането е особенно приятно,когато се прави с мама  Laughing

# 261
В такъв случай да ти препоръчам Колгейт 0-6 - ментова е, много хубава Hug.
Пастата на ДМ Донтодент Кидс за деца до 6 години е ягодова и измива много хубаво, няма парабени.

# 262
  • в огледалото на живота
В такъв случай да ти препоръчам Колгейт 0-6 - ментова е, много хубава Hug.
Пастата на ДМ Донтодент Кидс за деца до 6 години е ягодова и измива много хубаво, няма парабени.

Ще потърся,благодаря за споделеното  Hug

# 263
Здравейте мами Simple Smile имам към вас един въпрос, моето бебе е на 13 дни, докато бяхме в болницата ни даваха по 30мл. хумана за дохранване,но аз почти нямах кърма и карахме само на нея,но очевидно не му стигаше,защото беше неспокоен. Когато се прибрахме вкъщи започнах да му давам по 50-60мл. В началото беше спокоен и спеше по 3 часа, но сега на втория час се събужда, плаче и си смуче ръчичките - очевидно е гладен. Въпросът ми е колко храна да му давам 80-90мл. много ли да на едно хранене за бебе на неговата възраст?

# 264
  • In Hell
Можеш, прави му по 100 ml и не го насилвай да го изпие всичкото, нека остава малко в шишето.

# 265
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
По принцип на кутията трябва да пише по колко е нужно да му се дава. Има и по-лакоми деца, които могат да изядат двойно повече, но после повръщат. Твоето бебче може и колики да има, та да си мисли, че е гладно, а всъщност да го боли коремчето. При нас беше така. Синът ми преяждаше и повръщаше. Ако искаш му прави около 90-100мл. мляко и виж колко ще изпие. По-добре да остане в шишето, отколкото да не стига  Peace

# 266
Един въпрос на който мамите от компанията не можем да намерим верния отговор т.е. го гадаем.Ако някой може да даде верен отговор или повече инфо.На едната майка детето тази година началото навърши 3 годинки.От септември е на градина.През миналата година тя искаше да го води на преглед защото не говореше и ред други притеснения който Личната лекарка не отразяваше като проблемни.През декември го заведе на частен преглед и установиха леко изоставане.За документите  в градината Личната лекарка писа нормално физическо и психическо развитие.Тя не й каза за прегледа на частно.Сега майката се притеснява че е възможно в градината да установят това и да я накарат да мести детето.Та въпросите са от рода могат ли в градината да преценят че детето е "изоставащо" и да го преместят или какво се предприема ако се установи.И въобще в градините установяват ли се такива неща?Детето си ходи вече на логопед и прави някакви упражнения за финна моторика така че ще навакса.

# 267
  • София
Къде да го местят? И какво се очаква да предприемат?
Не ви разбирам притеснениятаа, аз бих казала и на личната и в градината, за да го имат предвид, като работят с детето, че може в началото да се нуждае от по-специално внимание, след като ще навакса, разбирам, че не е нещомного сериозно и т.н. т.е. с малко помощ от всички страни вероятно  би се решил по-бързо проблема на детето.
Иначе не знам дали ще установят или забележат учителките...вероятно да. Все пак ще прекарват доста време с детето.

Няма обаче близки деца с проблеми, така че, без личен опит говоря...
Все пак обаче по градини и у-ща има деца със СОП, не ги гонят като прокажени, пък и не става ясно точно колко и какви са му проблемите на конкретното детенце.

# 268
Къде да го местят? И какво се очаква да предприемат?
Не ви разбирам притеснениятаа, аз бих казала и на личната и в градината, за да го имат предвид, като работят с детето, че може в началото да се нуждае от по-специално внимание, след като ще навакса, разбирам, че не е нещомного сериозно и т.н. т.е. с малко помощ от всички страни вероятно  би се решил по-бързо проблема на детето.
Иначе не знам дали ще установят или забележат учителките...вероятно да. Все пак ще прекарват доста време с детето.

Няма обаче близки деца с проблеми, така че, без личен опит говоря...
Все пак обаче по градини и у-ща има деца със СОП, не ги гонят като прокажени, пък и не става ясно точно колко и какви са му проблемите на конкретното детенце.
Тя не казала на Личната Л защото я било страх че като подава документите за градината в бележката ще напише дигнозата и няма да го вземат.А сега се притеснява да не я карат да го мести защото чула за такива случаи.А то има деца със СОП но те са установени преди градината и се приемат по други правила.Това го прочетохме.Да детето не толкова зле.Т.е. в учебния процес на градината определено ще се забележи иначе не.

# 269
  • София
Къде да я карат да го мести и на какво основание не разбирам? Иначе наистина мисля, че  е по-добре  учителките да знаят, за да могат да реагират адекватно към детето. Може би по-добре да попиташ в  подхорума за деца с увреждания..знам ли в темата за трудното проговаряне може би...

Общи условия

Активация на акаунт