За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
beginner_mamma, а Яна ползва ли биберон-залъгалка?
Ако не - в мига, в който видиш палеца в устата й просто го махай. В случай, че заспива с него, намери друг начин за успокоение, в случай, че играе и го лапа - обърни й внимание с някаква игра, говорене, песничка.

Ако ползва биба - махаш палеца на мига и даваш бибата.

И аз със бибата оправих нещата.То добре че ми казаха че бибата след време се маха ама пръсти трудно се отучват.Около нас познавам деца който се смучат пръстите на нашата възраст но с биби няма.Единствено една майка каза че до 5 годишна е смукала биба.

# 301
  • Варна
Здравейте, преди няколко месеца по бузките на детето се появиха пъпчици, когато и ставаше топло или плачеше, се зачервяваха. Появиха се малко по раменцата и по крачетата - същите. Отидохме на дерматолог, каза: вид екзема. Изписа един крем с кортикостероид, каза да мажем 15 дни. Мажа вече 8 дни, по лицето не минават, а останалите по тялото сякаш завяхват. Мазали ли сте с кортикостероид вашите деца, кога се наблюдава подобрение? Дебел или тънък слой трябва да се маже?

# 302
Кортикостероид мазах, когато беше бебе на 2 години и получи някаква екзема на пръстчето на единия крак. Втривах до пълно попиване, на око.

# 303
  • Шумен
С кортикостероди съм мазала при контактен дерматит 10 дни, пъпките дори не помръдваха, единствено спряха да се разнасят при миене. Едва няколко дни след като го спряхме почна завяхването, та не знам той ли помогна или не. Втривах и аз на око, до пълно попиване.

# 304
  • Варна
Благодаря ви дами   bouquet

# 305
  • UK
Мазах около 2 седмици на 1 г. 7 м., започна от крачето с малко петънце с пъпчици, за тези 2 седмици се разнесе по цялото тяло, мажех от ушите до петите. Още съм бясна на дерматоложката, която го изписа, оказа се контакен дерматит, спрях всички мазила и всичко отмина. 10 пъти ходих да го види по време на тези 2 седмици, тя всеки път ми обясняваше да продължавам да мажа, накрая каза "Не знам, заведи го при някой друг". 2 седмици мазане за няма нужда. Другият с един поглед каза от какво е и как ще мине. Непоносимост към ликрата в чорапогащника.

# 306
  • София
Аз също съм мазала с кортикостероид. Обривите изчезват за около 2 дни.

# 307
Обривите изчезват за около 2 дни.

Много зависи каква е причината обаче.

# 308
  • София
Здравейте, преди няколко месеца по бузките на детето се появиха пъпчици, когато и ставаше топло или плачеше, се зачервяваха. Появиха се малко по раменцата и по крачетата - същите. Отидохме на дерматолог, каза: вид екзема. Изписа един крем с кортикостероид, каза да мажем 15 дни. Мажа вече 8 дни, по лицето не минават, а останалите по тялото сякаш завяхват. Мазали ли сте с кортикостероид вашите деца, кога се наблюдава подобрение? Дебел или тънък слой трябва да се маже?

мъжът ми се е мазал, детето не сме, въпреки че е имал проблем, аз съм против. Но маже се тънък слой и ефекта е до ден-два-три макс. Аз лично предпочитам по-бавно, но по-трайно и безобидно лечение с не кортикостероиди.

# 309
То и аз, но не съм дерматолог и не зная причината за екземата, например, която получи на пръстчето си.
Отдавна известен факт е, че АД с кортикостероид не се лекува, но то е друго.

# 310
Аз не съм се сблъсквала с тези неща.Но доколкото знам при контактния дерматит е достатъчно да се премахне дразнителя и кожата ще се успокои.Т.е прах за пране,сапун , шампоан...Но чак с кортекостероиди да се маже контактен дерматит ми се вижда много.При екземите е по друго.Там реакцията на организма е по остра и причините са доста по дълбоки.Тогава трябва да се търси причината и екземата се маже с кортикостероиди.Увреждането на кожата е по дълбоко.

# 311
  • Варна
Здравейте отново, пак се нуждая от съвет: детето някъде е "скрило" лосиона си за слънце... не мога да го намеря, имам на Биодерма 50+, но е отворен преди 9 месеца янкъде, използвала съм го точно 2 пъти и съм го прибрала, обаче пише, че е годен 6 месеца след отваряне, ако намажа само 1 път с него дали ще е проблем, както сме и с екзема  newsm78

# 312
Ох пъпки...нашата болна тема вече 2 месец...мазахме се с 5 вида кортикостероидни кремове , сега сме с Адвантан и Цикалфат на Авен(той не е стероид и можел да се маже всекидневно) но нищо не минава , зачезват почти и хоп изведнъж пак всичко на ново все едно нищо не съм лекувала Cry на краката и се от вътрешната страна и от два дни се разпространяват явно от жегите Sad ходили сме на  2 лекари и двама кожни лекари , като кожните на частно я водих , до сега съм дала сигурно 200лв и нищо ooooh!

# 313
  • София
svetl@ - недей рискува, направо го хвърляй.

# 314
  • UK
Аз не съм се сблъсквала с тези неща.Но доколкото знам при контактния дерматит е достатъчно да се премахне дразнителя и кожата ще се успокои.Т.е прах за пране,сапун , шампоан...Но чак с кортекостероиди да се маже контактен дерматит ми се вижда много.
Така е, но обикновено не се установява лесно от какво точно се получава, докато се премахне дразнителя, да не говорим, ако дерматологът не го разпознае и сложи грешна диагноза... както стана при нас. Беше убедена, че не е това, после обривът алергизира, започна да се влияе от храна и от всичко, и тогава още по-трудно се разпознава, разпространява се на места, при които няма контакт, и накрая става мазало.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт