За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
Аз пък мислех царевицата за запичаща Simple Smile)  Поне при нас царевичните продукти така действат, каши, корнфлейксове и т.н., но все пак знам че има разлика между царевично брашно и цели царевични зърна. 

# 481
  • София
dejie - чу ли се с лекар, какво каза за скарлатината?

# 482
  • UK
Да, благодаря, че питаш. Каза, че трябва да пуснем гърлен секрет и двамата, но поне няколко дни след контакта, за да бъде коректен резултатът. Нещо от сорта, че е прекалено скоро все още и ако има заразяване, няма да го отчете изследването. Дотогава да не го изолирам от света съвсем, но все пак излизаме само сами и на усамотени места. Някъде четох, че скарлатината била заразна от последните два дни преди проявата на симптомите, последните 2 дни от инкубационния период, което няма как да знам кога е, тъй като той варирал от 2 до 20 дни. А след няколко дни съм при гинеколожката, ще пусна и вагинален секрет, че четох тук из темите, че много често се изолират стрептококи и там, което малко или много е опасно по време на бременността. Много се бях паникьосала, когато питах.

# 483
  • София
При мен поне царевицата действа разхлабващо. За маслините... не бих казала.

# 484
  • София
dejie - дано всичко е наред и само отрицателни резултати да получите и двамата от изследванията Simple Smile

# 485
  • UK
Дано, в краен случай ще си изпием антибиотика и двамата, но поне да е преди да се развие болестта.
За маслините си мисля, че в по-голямо количество може и да действат разхлабващо, по логиката, че при трудно изхождане се препоръчват повече мазнини и зехтин в храната, но чак до разстройство, ако това се пита, надали могат да доведат.

# 486
Здравейте   bouquet
Имам едно прекрасно и слънчево 10 месечно бебе. Проблема е в това, че все още само стъпва на крачетата /т.е струва ми се че има добра опора / , но само когато го държа аз  . Не може да се задържи с ръчички и да стои самичък . Децата на мои приятелки вече стъпват стабилно че и правят крачки , а моето дори не иска да стъпи на крачетата си. Още повече  , че имам и по-голямо дете , което на тази възраст също правеше крачки. Притеснявам се наистина , въпреки , че го оправдавам с това , че детето е много спокойно , по-мързеливичко спрямо брат си и тежи повечко - 10 кг. в  момента. Иначе е много жизнен , непрекъснато размахва крака и ръце , претъркаля се върти се в страни и седи много стабилно , но ... не стои. Да се притеснявам ли или е рано ?
Не споменах също и че с проходилката се придвижва много добре назад и в страни .

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 08:45 от udis*

# 487
  • UK
Няма за какво да се притесняваш, моето на 9 или 10 месеца за първи път се изправи сам с опора, доста време мина, докато започна да стои сам без чужда помощ на краката си, не е ползвал проходилка, не знам дали това има значение. Проходи на 1г. 1 м. Според мен са малко тези деца, които на 10 м. правят крачки, като тези на приятелките ти.

# 488
  • на последния етаж
udis*, и аз смятам, че няма защо да се притесняваш. Моят син от съвсем скоро започна да прави крачки ако го държа.

# 489
  • София
udis*, стига си се ошашквала. Прохождането на 10 месеца по-скоро е изключение, като правило децата прохождат около 1 годинка. Моето дете на 9 месеца тепърва започна да се изправя в кошарката, определено не чакам на 10 да проходи само  Simple Smile Да не говорим и че не лази изобщо. А щом се справя в проходилката, значи изобщо няма проблем  Peace

# 490
  • Варна
Здравейте, искам да попитам нещо: дъщеря ми е с температура, сега ще давам Панадол, но се чудя следното пише:10-13 кг /1-2 години - 7 мл,       13-15 кг/ 2-3 г - 9 мл. Колко да дам, тя е на 1,9г и е почти 14 кг?

# 491
  • София
Зависи колко е Т, ако е ниска и държиш на лекарство по-ниската доза, ако е по-висока може да дадеш и 9мл, по принцип дозирането е според кг, не според възрастта.

# 492
Аз винаги гледам кг, а не възрастта. Но както каза и Angel_Dust  зависи от Т, ако е била съвсем малко висока съм давала и по половин доза.

# 493
  • Варна
Аз ако е по-ниска от 38 не давам по принцип, но сега е 38,3 и ще давам, но погледнах дозировките и се зачудих.

# 494
  • София
за 38,3 бих дала 7мл, понеже детето ти и като кг е по средата на дозите, а Т не е мн висока, за около и над 39 бих дала 9 мл, но това все пак са си мои разсъждения според моето дете и без опит конкретно с панадол.

Общи условия

Активация на акаунт