За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Момичета при тегло на детето 5кг. кой размер пеленки са по подходящи 3-6кг. или 4-9кг.
Аз предпочитах по-големия размер в случая 4-9.Първоначално ще ти се видят смешно големи като ги сложиш но после ще свикнеш.Понеже детето е 5 кг ,а малкия размер е до 6 кг ,като почне да се пълне имах чувството че стяга детето дори и да е пишало по -малко.А по големия размер дори да го напълни много няма да го стяга.А иначе живот и здраве след месец ще трябва да сте около 6 кг.Така че хем ви е ред, хем ви се пада големия размер. Grinning

# 526
  • София
Emel1223 - като го води на лекар не прегледа ли детето тоз лекар. Т и паднал глас от гъбички... никак не вярвам, хванал си е нещо. Защо не го лекувате.. за такава Т няма защо да даваш Т-понижаващо, ако дигне над 38-38,5 тогава. При нужда разбира се се дава и по-дълго от 3 дни, 3 дни е посочено да не превишаваш даване на своя глава без преглед от лекар. Утре  заведи детето отново на преглед.

# 527
Емел1223 - температура от гъбички? Кой го измисли това?
Дактарина мисля че се дава поне 5 дни. Нищо, че не ги виждаш гъбичките.
И заведи детето на доктор - при температура повече от 3 дни се пускат изследвания.

# 528
здравейте!
Заради рефлукс ни изписаха Фризовом за дохранване след кърмене- 50 мл, а заради колики- Биогая. Вчера започнахме и двете като детето беше спокойно цял ден. Но днес е с болки в корема- не може да се изходи и пръцка, като се напъва и реве постоянно. Чета, че това АМ е срещу запек- възможно ли е при нас то да е дало обратната реакция?
Ако сега спрем това АМ и си продължа само на кърма ще се оправи ли бебето, как да го облекча? Струва ми се по-добре да си връща по малко храна отколкото така да се мъчи горкото  Sad

# 529
Едва ли млякото е дало при вас обратна реакция, то си е точно разхлабващо е не, че не е невъзможно. По скоро ми се струва, че от новата храна са се получили повечко колики, на приятелка пък на детето му се засилиха коликите като почнаха да дават Биогаята, въпреки че я дават точно за колики Rolling Eyes, след като я спряха и детето се поуспокои. Иначе пробвай с масажче на коремчето, за да избуташ газовете от червата.

# 530
  • София
И според мен новото мляко е причина за дискомфорта на бебето, явно е засилило коликите.

# 531
ами спирам тогава АМ и си продължавам с биогая. Ако и утре не успее да се изходи и продължава да се мъчи така ще взема мерки с термометъра  Rolling Eyes Бебе, което ака по 7 пъти на денонощие  и изведнъж само въздух  ooooh!

# 532
  Дива аз при условие, че детето се храни с кърма добре и няма проблем с корема никога не бих дохранвала с каквото и да е. Може да повръща, защото преяжда например, ако го и дохранваш още по тежко ще му стане. Повечето бебета имат рефлукс, стига да не е супер много, не виждам голям проблем. Моята дъщеря си повръщаше стабилно до 6тия месец, ама и лакомията и край нямаше...Като започна да яде твърда храна рефлукса спря. Както са те посъветвали, направи масажче, правете *упражнения* като леко му свиваш крачетата към стомахчето и скоро ще се изходи.

# 533
  • София
Аз бих намазала ануса със сапун. Дава добър резултат. И мисля, че по никакъв начин не съдава проблеми.

# 534
Благодаря ви!   bouquet
Снощи си свършихме работата успешно  Simple Smile, днес пореваваме малко от коликите само.
Иначе незнам доколко е проблем да връща храна, но на седмия ден бяхме вечерта  в бърза помощ- повърна кръв мъничето , най-вероятно от разранен хранопровод  ooooh! Затова и педиатъра иска да лекуваме рефлукса.
А и вече е на три седмици а е наддала само 400 гр. Отдавам го на повръщането.

# 535
  • София
дива77, според мен , нещо в храненето не е наред.

# 536
Не бих разчитала на резултатите от нормалната урина. Случвало се е в нормалната да има левкоцити и белтък, а стерилната да е чиста.

Опалесценция означава леко помътняване на урината.

Аз бих заложила на Феминела Урофорте сироп, докато излязат резултатите от стерилната урина.
Точно това се получи. Стерилната урина е чиста. Ще видя какво ще ми каже педиатъра и ще реша дали да купувам на своя глава този сироп

# 537
  • София
Gianna - като нищо може  обикновенната урина да е била замърсена, самата проба...

# 538
  • Шумен
Подкрепям за замърсяването. Първата урина която взех от бебе (успях с Миша първо) явно аз я замърсих или в лабораторията не знам. Излезе всичко лошо което може да излезе от нея, пуснахме нова на следващия ден и беше перфектна  Peace

# 539
Имам следния въпрос.Моя син е разпределен през август в друга градина.В Шумен живеем към момента.Въпросната градина е №2 /зад Военното училище/не че има значение обаче славата и е адси лоша.Първо четох из форумите.Нищо хубаво.После по случайност открих майчета които са били там едната е с преместено детенце от там.Мога ли да направя нещо и да го преместя в градина по мой избор.На мен ми казаха че не мога.Общо взето сградата била ужасна.После в първа група /вървяща към втора/ където ще е моето хлапе имало китайче/та/, близначки с изоставане в развитието, деца от малцинствата без да знаят български... и майките чакат вечер да стане да ги вземат.И персонала карал през пръсти.Това май е единствената градина която взема деца на безработни защото няма други кандидати.Какво да правя?Ако не иска да ходи там на градина няма кой да го гледа.
https://plus.google.com/116368325244708944949/about?gl=bg&hl=bg
Деситка, и моето мнение за тази ДГ не  е никак добро. Няма да доуточнявам. Но да вземем помещенията , в които се обучават децата - същински конюшни. Как не ги пообновиха толкова години?!  ooooh!

Но пък детето ти ще е временно там, ще го преглътнете.

Това е цитат на майка от майки по градове.

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 13:05 от desitkata77

Общи условия

Активация на акаунт