За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 731
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Деси, моя син като бебе беше пухкав, по едно време врата му не се виждаше Simple Smile Захраних на 8м. До попара даже и не стигнахме, а и не му хареса.
Биволското мисля, че е по-мазно, пробвай с био-то.
Докато иска да пие АМ (или кърма), не замествай.

# 76
  • София
От хляб няма да спре да трупа, даже може и повече да почне, сравнено с мляко. Иначе бих предпочела да заместя с каша, но не и с попара.
И споко като почне да се движи няма да качва по-толкова, даже може да има месеци без да качи и грам или да почне да сваля.

# 77
  • София
Да, Angel_Dust е права. Моя син проходи късно. Като проходи нормализира теглото си.
Дъщеря ми скоро гледаше негови бебешки снимки и само каза "мале, колко дебел е бил".
Въведох глутена късно. Закуската му беше АМ.

# 78
  • София
Деси, моя син като бебе беше пухкав, по едно време врата му не се виждаше Simple Smile Захраних на 8м. До попара даже и не стигнахме, а и не му хареса.
Биволското мисля, че е по-мазно, пробвай с био-то.
Докато иска да пие АМ (или кърма), не замествай.

Неговият врат никога не се е виждал особено  Mr. Green Мерси, отивам да го изкисвам  Hug

От хляб няма да спре да трупа, даже може и повече да почне, сравнено с мляко. Иначе бих предпочела да заместя с каша, но не и с попара.
И споко като почне да се движи няма да качва по-толкова, даже може да има месеци без да качи и грам или да почне да сваля.

Каша яде - 3 пъти седмично, смесена с плодово пюре.

Botten Mary, ами дано го нормализира, лази активно, но този месец пак е качил 800 грама. Е, поне спря да трупа по килограм и половина, пак е нещо  Simple Smile

# 79
  • София
Деси изобщо тогава по-добре не давай тази попара.
Заместването няма да ви реши "проблема", моята ме караше да замествам, че да качва повече, твоята обратно... общо взето обаче не играе кой знае каква роля, детето така или иначе от едното или другото ще яде колкото му е нужно.

# 80
Момичета утре сме канени на бал...в заведение ще е не се пуши ...преди това ще изпратим абитурентката , малката е малко болна или поне беше тази седмица , обаче още кашли и кихна днес пак 2-3 пъти със сополи...сега се чудя дали да ходим...вие как бихте процедирали в тази ситуация ще отидете ли.

# 81
  • София
Зависи какво е общото здравословно състояние на детето. И времето.
Ако се чувства добре - отидете.

# 82
Ами кашли си от време на време , ама вчера лекарката каза , че това си е отхрачваща кашлица...иначе тя е 6 точки бяга скача нищо и няма.

# 83
  • Шумен
Когато сме болни и канени на събитие, разсъждавам по следния начин - ако е сбирка с други деца пропускаме, ако са само възрастни тогава зависи от състоянието на болната  Peace

# 84
Големи ще са хората , деца може би 6-7 годишни 2 мисля , че...първа братовчедка ми е и се чудя какво да правя ooooh!

# 85
  • София
Според мен няма проблем да вземете детето с вас.

# 86
Да питам нормално ли е от два дни бебето ми е акало точно 3 пъти и постоянно се носим сутрин и вечер вечно се напъва свива се  търси да яде преди малко му дадох АМ да видя колко ще изяде понеже сме на кърма и на АМ но го дохранвам най-много по 200 мл  на 24 часа ,давам и инфакол но досеа от него нямам проблеми от две седмици й давам

# 87
  • София
Да питам нормално ли е от два дни бебето ми е акало точно 3 пъти и постоянно се носим сутрин и вечер вечно се напъва свива се  търси да яде преди малко му дадох АМ да видя колко ще изяде понеже сме на кърма и на АМ но го дохранвам най-много по 200 мл  на 24 часа ,давам и инфакол но досеа от него нямам проблеми от две седмици й давам

Нормално е да не ака до 5 дни, така че не се притеснявай. А това присвиване ми звучи като колики, за които, между другото, не помага абсолютно нищо  Hug

# 88
  • на последния етаж
Хемоглобинът на сина ми продължава да е нисък: на 6 месеца беше 93, сега е 87. Лекарят не каза нищо, но аз се притеснявам. Какво мислите?

# 89
  • София
Референтните стойности за деца от 6-12 м. са 107-131. За мен е много нисък. С първото си дете се доверих на педиатъра за хемоглобина (беше винаги под нормата) и съжалявам и до днес. Според него нямаше нищо притеснително, особено когато детето е кърмено, но когато хемоглобинът е нисък продължителен период от време (няколко месеца) е доказано, че води до затруднения с говоренето, като цяло по-късно проговаряне и затруднения в обучението. Хемоглобинът носи кислород към всички органи, включително и мозъка, всеки сам може да си отговори какви могат да са последиците от намален приток на кислород  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт