За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • в огледалото на живота
Някой има ли опит с пъпна херния и прибирането на пъпчето с лепенки при бебета? Има ли ефект наистина? Други варианти, освен операция след време, има ли?
Мон,с дъщеря ми беше такъв случая.
Пъпния остатък падна на 20 ден.След първата консултация педиатърката забеляза ,че е твърде издаден напред и при плач се издува още повече.Повече от месец бяхме с такива лепенки и определено всичко се прибра и възстанови в форма.Нямаше проблем с къпането ;не пада изобщо пластира.
А защо смяташ,че е необходима операция  Rolling Eyes

# 106
Да попитам и тук - малката я клъвна кокошка ( домашна Simple Smile) по пръста. Не виждам видимо нараняване. А й тя казва, че са два пръста и на единия е около кожичката на нокътя- трябва ли да слагам ваксина тетатнус?

# 107
  • Бургас

А защо смяташ,че е необходима операция  Rolling Eyes

Не, не, не смятам, че е необходима, просто лекарката каза, че ако не стане с лепенките, това се прави след време  Confused
И на моята дъщеря не е голяма и би трябвало да се прибере с лепенките. Тук идва другият проблем - не съм сигурна, че ще мога сама да го залепя както трябва  Rolling Eyes Днес ѝ го залепи лекарката, но следващата лепенка трябва сама да си я правя... показа ми как става, ама ....

# 108
  • в огледалото на живота
Не е трудно Мон,но определено е хубаво някой да ти помогне да не шава бебето.
С два пръста -палец и показалец свиваш пъпчето да стане като фунийка и лепваш веднага пластира.
То сигурно са ти обяснили вече,но и аз да се изкажа  Simple Smile
Ще се справиш  Hug

# 109
  • Бургас
Благодаря ти  Hug

# 110
  • София
Да попитам и тук - малката я клъвна кокошка ( домашна Simple Smile) по пръста. Не виждам видимо нараняване. А й тя казва, че са два пръста и на единия е около кожичката на нокътя- трябва ли да слагам ваксина тетатнус?

Тя не е ли ваксинирана...след като няма и видим нараняване... може да се консултираш с педито по въпроса, но аз не намирам причина за  тревоги. (но пък и не ми се е случвало, драла го е само котка моят, повече от риванол не съм ползвала и то главно, за да е спокоен той)

# 111
Тя не е ли ваксинирана...след като няма и видим нараняване... може да се консултираш с педито по въпроса, но аз не намирам причина за  тревоги. (но пък и не ми се е случвало, драла го е само котка моят, повече от риванол не съм ползвала и то главно, за да е спокоен той)

Ваксинирана е - на 1г. и 6м.

Аз се консултирах Simple Smile, ама защото си нямам работа се обадих на 2 педиатри, единия каза да се сложи, другия не.

Проблемът ми е, че вчера имахме инцидент падна от високо на плочки и си удари главата и кръста и я снимаха и сега е под наблюдение и не знам дали трябва да я товаря и с ваксина, ако не е  необходимо?

# 112
  • София
А като е под наблюдение лекарите в болницата на какво мнение са? Ако е с ваксини какво налага да се ваксинира отново, ако се налага за чии ги биеш тези задължителните? Те от какво пазят в такъв случай?
Аз честно казано надали бих, при положение, че и рана дори не се вижда, иначе мен  са ме кълвали домашни папагали, не са ми били инжекции, нещо по-специално ли има при кокошките?

# 113
Ейнджъл, вкъщи сме си. Аз не исках да я оставят в болница. При това не сме в София Simple Smile - то затова ни кълват кокошки Simple Smile

Не мисля да я ваксинирам, аз рана не виждам. Само леко като одраскване.

# 114
  • София
защото каза, че сте под наблюдение, реших, че някоя местна болница..ясно, че в сф не ви калвът кокошките Simple Smile имах предвид със същите евентуално да се консултирате, ако сте под наблюдение сигурно и тел. имате...поне да станат мнанията за ваксинирането 2 към 1 в полза на някое... аз наистина не съм изпадала с детето в такава ситуация, та си разсъждавам чисто хипотетично..

# 115
  • София
  Момичета днес исках да си взема от личната направление за гърлен секрет. Тя обаче ми каза, че за тези изследвания не се давали направления. Така ли е наистина? Майка ми е ходила с направление, но тя пък е пенсионерка, да не би да има някаква разлика  newsm78

# 116
  • София
За детето винаги са ми давали за носен, той е същия като гърления, за мен и мъжът ми зимата не ни дадоха за гърлен, но ние бяхме казали че ще ги правим в цибалаб, може би там конкретно не ги минават тях, както и мн други по касата...

# 117
Самсара, тук прочетох, че си взела предвид 2 мнения. Съобрази се с това да не я боцкаш. Няма и за какво.

Гуанчи, ЛЛ трябва да даде направление за гърлен секрет. Дават се, и още как.

# 118
  • Варна
Здравейте, моля ви дайте мнение с какви дрешки се изписва бебе в средата на юли?

# 119
  • София
 Благодаря момичета. Не знам защо ми каза така за направлението. Тя личната ми лекарка е една баба на 70 години. Може би това е проблема. Сега юни направо я сменям, че ми омръзна да ме лекува всеки път независимо от симптомите с Биопарокс и Аугументин.

Общи условия

Активация на акаунт