За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Да, сложи си протектор, няма да е лошо. Еднократните чаршафчета /постелки/, ако не се намокрят, могат пак да се използват. Има ги в аптеките, бебеборсите, и големите магазини. http://www.bilkovaapteka.info/tag.php?page=2&tag=%D0%95%D0%9 … %D0%98&lang=1  - тези не ги знам, защо са толкова скъпи, аз купувам 10 бр за около 5 лв.

# 376
  • Пловдив
Ние имаме такъв протектор за матрак- http://www.minimod.bg/3904/lorelli-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B … 0%BA%D0%B0-70-140 Отдолу е найлонов,а отгоре хавлиен.Като се напишка обаче се мокри и трябва да се пере,затова може би трябва да имаш 2бр.Материята не запарва.

# 377
  • Шумен
Тези от линка са някакви доста скъпи. На мен за болницата за след раждането ми искаха еднократни подложки, от детски магазин си взех такива залепящи се за чаршафа на около левче бройката. Купувала съм и големи за еденично легло пак са с подложка и останалото найлон, бяха по-евтини от залепящите се. Имам и една гумирана пелена - гума отдолу отгоре плат, на нея ги сменях на спалнята, доста пъти ни е спасявала матрака  Mr. Green

# 378
  • София
На Алекс купувах медицински чаршафи. Удобни са.

# 379
Здравейте, дойдоха жегите и се чудя с какво да се поохладим че ще измрем тук. Тедито е на 4 месеца и още преди да се роди се чудех за климатик. Зимата я изкарахме на радиатор, но сега с вентилатор няма как. Пак се зачудих дали да взема климатик. Чувала съм, че не е добре да има климатик в стаята с бебето. Вие какво мислите по въпроса с климатика?

# 380
  • UK
Медицинските чаршафи са пак за еднократна употреба само, нали така?

# 381
  • София
Медицинските чаршафи са пак за еднократна употреба само, нали така?

За еднократна употреба са.
Аз купувам, защото малкия започна да се напишква. Има и пропуски, но се напишква почти винаги по време на сън.
За детската градина му бях купувала протектор, квадратен. По описание е това, за което е писала desitoo. Т.е. пере се. Докато чаршафите се хвърлят директно.

nikita_, в хола сме на климатик. В детската за сега само проветрявам и през нощта държа отворена балконската врата.
Според мен няма проблем ако въздушната струя не е насочена директно към детето.

# 382
Момичета, искам да ви помоля за съвет. От 2-3 дни момченцето ми има няколко малки пъпчици на бузката,които според мен са от горещините, стоим си по вътре никъде не ходим още,но все пак не изчезват. Може ли да ми препоръчате някое кремче,с което да ги премахнем ???

# 383
  • UK
По-добре се посъветвай с доктора преди да мажеш с каквото и да е на сляпо, ако е от горещината не се маже с нищо, ако е хормонално изчистване, каквото повечето бебета на тази възраст карат, също, но при толкова малко бебе може да е всичко, може да проявява алергии към нещо, симптом на непоносимост към нещо, всичко може да е, което все още не сте установили.
Много е малък за да експериментираш с разни кремчета без да го погледне лекар.

# 384
  • София
julsssy, не мажете с нищо преди да се консултирате с педиатъра.
Както е писала dejie, ако са "хормонални" или от претопляне - не се третират. Предполагам измиване с отвара от лайка няма да навреди, но пак се консултирайте с лекар.

# 385
  • Варна
Момичета, искам да ви помоля за съвет. От 2-3 дни момченцето ми има няколко малки пъпчици на бузката,които според мен са от горещините, стоим си по вътре никъде не ходим още,но все пак не изчезват. Може ли да ми препоръчате някое кремче,с което да ги премахнем ???

Моята дъщеря дълго време беше с пъпки. Едните си заминаваха, идваха други. В родилното бяха много, купихме Адерма- Дермалибур. От тогава като изезе пъпка с него мацам. На следващата консултация питай педи, а ако толкова те притесняват още сега се консултирай.

# 386
Добро утро

От известно време на детето ми му се запушва нослето...От начало имаше и малко сополки,но после поотшумяха и остана това запушване след сън ной-вече.Постоянно си търка нослето в последно време и понякога се вижда малко секретче(от това търкане),но чак сополки или да му тече носа-не!Преди 3-4 месеца като беше болен изолира бактерия в гърлото и нослето и след като оздравя не сме имали проблеми и сеответно не съм пускала секрет,за да разбера дали се е изчистил напълно ooooh!Питанката ми е:Възможно ли е сега това запушване и лек секрет да означават наличие на някаква бактерия???
Детето е така от известно време,но не съм пускала секрет,защото като поотшумяха нещата мислех,че се е оправил.Мисля утре да го заведа,но все пак да попитам и вас!

# 387
  • София
iani87, консултирай се с педиатъра.
Възможно е да са бактерии, може да е на алергична основа, може да е от сух въздух...

# 388
iani87, консултирай се с педиатъра.
Възможно е да са бактерии, може да е на алергична основа, може да е от сух въздух...

Благодаря за отговора,Botten Mary  bouquet
Сух въздух-напълно възможно!В тези жеги,особено след сън моят нос също е запушен TiredСъс сигурност като взема резултатите от секрета ще ида при педи да се консултирам.Просто искам да пусна за мое спокойствие,понеже детето много се изнервя като не може да диша,не иска да яде,защото нослето го дразни и т.н.Реших обаче да пусна секрет без направление,защото не ми се чака повече...Така или иначе резултата е важен и евентуално лечение!
А ако е на алергична основа как се установява и какви мерки могат да се вземат?
За бактерията знам,че секрет се пуска,за да се установи,но за алергичните истории не съм запозната хич ooooh!

# 389
  • София
Ами пусни секрета още сега, после на връщане си вземи нещо да почистваш нослето - морска вода, низита или друго, за да му е спокойно на детето да се храни и т.н.
Алергичната хрема само се предполага по вида сопол, общо състояние и т.н., когато детето е още малко за тестове за алергии... може да се капят капки, може да се пият антихестамини, каквото реши лекаря, при такива съмнения...
Може и да е от рязката смяна на Т, горещо, хладно, може сух въздух, надухване, леко вирусче може много неща.

Общи условия

Активация на акаунт