За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Първо да пожелая на болничките бързо оздравяване.
А аз имам следния въпрос.Ходих да вземам бележка от педито за детски.Не ми даде защото не съм го водила на прегледи.Той не е боледувал вече 2 години.Та влязохме в лек спор защото му казах че мога да го меря и тегля даже в градината ги мерят и теглят през 3 месеца ама той не ще да му диктувам иска да го водя.Каза ми следното че за него през 6 месеца ,а за деца с проблеми -изоставане в развитието /физическо,психическо ,умествено и още какво беше/ през 3 месеца за тяхната възраст.Въпроса ми е някой знае ли ги тези правила кой през 3 кой през 6 месеца.Ама сякаш бях чела че някой беше писал че ги води през 3 месеца на нашата възраст ама не помня кой.И вашите ЛЛ съгласни ли са диктувате данните.

# 451
  • UK
За детските не трябва ли само бележка за поставените ваксини? Как така ще ти откаже да ти издаде, какво общо имат мерките и теглилките с ваксините, ако си ги имате всички, какво значение има колко често ходите при него и т.н. Според мен няма право да ти отказва.

# 452
За детските не трябва ли само бележка за поставените ваксини? Как така ще ти откаже да ти издаде, какво общо имат мерките и теглилките с ваксините, ако си ги имате всички, какво значение има колко често ходите при него и т.н. Според мен няма право да ти отказва.
Отказа ми.После заведох детето измери го претегли го и ми я даде.По тази причина останах без детски 1 месец.Защото не хванах срока.Трудно отсъствам от работа.А сега в сезона на почивките още по трудно.

# 453
  • София
Отказа ми.После заведох детето измери го претегли го и ми я даде.По тази причина останах без детски 1 месец.Защото не хванах срока.Трудно отсъствам от работа.А сега в сезона на почивките още по трудно.

Ето това са нещата, които са задължителни:
http://namama.bg/article-spisuk-na-deinostite-po-programa-detsko … opazvane-nzok/144

# 454
Прочетох ги.Само че освен ръст и тегло никой нищо друго не му е правил.На 3 и 3 месеца аз платих в лабораторията за изследване на кръв и уринПо моя идея беше защото и това не му беше правено.
А случайно да знаете аз ли трябва да поискам направление за изследване на психическото развитие.Доки не ми е давал.Физическото развитие предполагам че той го установява.

# 455
Успяхме да простудим малкия, вчера следобед излизахме, а доста духаше вятър, и резултата днес е хрема, кихане над 20 пъти, и сополи, а и я*кото беше леко редичко на два пъти.

Какво да давам?

# 456
  • Шумен
Аз знам че на 6 месеца, трябва да ги измерят - ръст, тегло, гръдна обиколка. За оценка на психическото развитие не знам кой трябва да го направи, май пак ЛЛ но е доста ограничено. Поне мен до 2 г. редовно ме питаха за думи, изречения, разбиране, сега единствено ме питат притеснява ли ме нещо в развитието и толкова. През миналата година на нашия набор се полагаше кръв профилактично, за тази не знам какво е септември ще разбера.

Аз друго се чудя, дали сега сме с разтройство или не  newsm78 След колко редки изхождания се смята че има разтройство? Мишето има за деня 3 изхождания, две от тях са редки. Но я няма онази специфична миризма на разтройство и допускам и АБ да играе някаква роля в картинката, днес беше 4-тия му прием давам и пробиотик, утре свършва (на 24 часа е приема).

# 457
Аз знам че на 6 месеца, трябва да ги измерят - ръст, тегло, гръдна обиколка. За оценка на психическото развитие не знам кой трябва да го направи, май пак ЛЛ но е доста ограничено. Поне мен до 2 г. редовно ме питаха за думи, изречения, разбиране, сега единствено ме питат притеснява ли ме нещо в развитието и толкова. През миналата година на нашия набор се полагаше кръв профилактично, за тази не знам какво е септември ще разбера.
И до 2 години не са ме питали.Той си говори съвсем спокойно с хората и тя доки преди все си приказваше с него.
Аз на ЛЛ за психическото развитие вяра нямам.Откакто на едно майче и казваше няма нищо а детето както не можеше да говори се оказа с леко изоставане.А мен да ме пита и аз не разбирам.На мен си ми изглежда добре.Аз питах за психическото развитие да не ми откажат детски защото и това не сме минавали.

# 458
Момичета препоръчайте ми нещо,което има ефект за колики. Пробвахме Еспумизан, чай Бебезан, от днес и Инфакол.... незнам помага ли нещо от изброените,но има моменти, в които нищо не може да утеши бебето да спре да плаче и да се превива,което ме кара да се чувствам адски безсилна да му помогна Sad(((((

# 459
Момичета препоръчайте ми нещо,което има ефект за колики. Пробвахме Еспумизан, чай Бебезан, от днес и Инфакол.... незнам помага ли нещо от изброените,но има моменти, в които нищо не може да утеши бебето да спре да плаче и да се превива,което ме кара да се чувствам адски безсилна да му помогна Sad(((((
Биогая.Но на моето момче нищо не помогна.

# 460
  • София
Може да пробваш методът на д-р Карп

# 461

Колийф безценен  Peace

# 462
Момичета, на 3г и 6м има ли полагаща се детска консултация или е чак на 4 години?

# 463
  • София
Имаше по спомен...до 7 години бяха на 6 м консултациите. https://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/document?id=48

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 08:18 от Angel_Dust

# 464
Angel, благодаря. Ще звънна на сестрата да запиша час. Тъкмо за коремчето ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт