Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Ако става въпрос за София, можеш да отидеш в почти всяка частна болница. Струва между 30 и 80 лв. приблизително. Като цяло в 5 г.с. още е рано за преглед.

# 166
 WinkНа мен ми диагностицираха бременността в 5 г.с., видя се оформено сакче, така че не мисля, че е рано. Пуших първите два месеца от бременността,като след като разбрах, ги сведох до 5 максимум, после до 3, после си взех 2 седмици болничен и ги спрях.  ConfusedМного ми беше гадно, защото, когато се чувствах добре, мнооого ми се пушеше. Сега даже не мисля за тях, не е много приятно да си представиш пафкащо бебе ooooh!а наистина много обичам цигарките, пушех поне по кутия, не мога да повярвам, че ги спрях Whistling
Колкото до ехограф, аз отидох в един частен център в Бизнес парка, в Малинов също са ме приемали без час.

# 167
Не я разбирам манията да се хукне към лекаря в момента, в който се види положителния тест, без да има някаква медицинска причина за това, но всеки си има глава на раменете. Щом държите да си създавате излишни притеснения, няма лошо.

# 168
WinkНа мен ми диагностицираха бременността в 5 г.с., видя се оформено сакче, така че не мисля, че е рано. Пуших първите два месеца от бременността,като след като разбрах, ги сведох до 5 максимум, после до 3, после си взех 2 седмици болничен и ги спрях.  ConfusedМного ми беше гадно, защото, когато се чувствах добре, мнооого ми се пушеше. Сега даже не мисля за тях, не е много приятно да си представиш пафкащо бебе ooooh!а наистина много обичам цигарките, пушех поне по кутия, не мога да повярвам, че ги спрях Whistling
Колкото до ехограф, аз отидох в един частен център в Бизнес парка, в Малинов също са ме приемали без час.

Можеш ли да ми кажеш как да стигна до там, къде по-точно и колко е ехографията.. Мерси  Hug
Аз преди малко се обадих на гинеколожката ми от Бургас да я питам дали мога да ида вече на ехограф и тя каза, че да и че не е рано, щяло да се види.

# 169
 ThinkingКаква точно медицинска причина може да има? И за каква "мания" говориш, като на мен лично това ми е първа бременност, изобщо не беше планирана и чакана, просто исках да съм сигурна.

# 170
  • София
ThinkingКаква точно медицинска причина може да има? И за каква "мания" говориш, като на мен лично това ми е първа бременност, изобщо не беше планирана и чакана, просто исках да съм сигурна.

Кървенисто течение, зацапване, болки. И положителният тест за бременност си е почти винаги 100% истинен. Освен ако не е след аборт, тогава може и да не отчете правилно. С първата ми бременност ходих на гинеколог в 7,5 г.с., с втората в 9 г.с.

# 171
Е, ми, добре, аз като имам понякога леки болки при носене на нещо или изнервяне, не е ли причина да посетя гинеколога да ми каже, че всичко е наред, дори и ако нямах такива... Мисля че контролния преглед от рано не е никак излишен, по-добре рано, отколкото късно, ако има нещо да се хване о време... А и един разговор с гинеколог никога не е излишен. Бях чела, че е добре и да се иде в началото, за да се установи, че не е извънматочна. За извънматочната предполагам, че тестовете пак биха показали положителен резултат, но не съм сигурна, понеже нали го показват, когато вече е имплантиран зародишът в матката, та нещо не ми се вписва едното с другото.

# 172
  • София !
Една позната си направи тест , беше положителен , отиде на лекар и първоначално не се видя нищо , бяха и казали да дойде еди кога си . Отиде пак и пак нищо не се видя , тя беше притеснена , цикъл няма , положителен тест има , в матката нищо не се вижда . Имаше страшни болки в к орема и кръста , отиде при някакъв специалист и се оказа извънматочна бременност . Аз примерно отидох веднага бях в 5 г.с. , веднага след теста отидох при АГ , може би нямаше да бързам толкова ако нямах зад гърба си спонтанен аборт . Според мен всеки си има глава на раменете и си преценява сам за себе си какво да прави  Peace .

# 173
 PeaceАбсолютно съм съгласна с bunny.

# 174
Една позната си направи тест , беше положителен , отиде на лекар и първоначално не се видя нищо , бяха и казали да дойде еди кога си . Отиде пак и пак нищо не се видя , тя беше притеснена , цикъл няма , положителен тест има , в матката нищо не се вижда . Имаше страшни болки в к орема и кръста , отиде при някакъв специалист и се оказа извънматочна бременност . Аз примерно отидох веднага бях в 5 г.с. , веднага след теста отидох при АГ , може би нямаше да бързам толкова ако нямах зад гърба си спонтанен аборт . Според мен всеки си има глава на раменете и си преценява сам за себе си какво да прави  Peace .

Точно за това говоря. Ти го подкрепи с доказващ случай. По-добре раничко, отколкото късно.
При мен болките са тъпи и тук-там през деня, нищо особено. Просто ме е страх малко, не искам да го рискувам. Дори съм готова да напусна работа (както и моя иска да направя), за мине спокойно всичко и малко по-сигурно, отколкото за единия оборот на работодателя да рискувам детето си.

# 175
  • София
Когато има история преди забременяването, като предишен спонтанен аборт, аборт по желание или заболяване, което би застрашило бременността или здравето на майката, тогава, съгласна съм, ранно посещение при АГ е необходимо. Но в повечето случаи, може да се изчака.

Всеки преценява сам за себе си. Което е добре за едни, за други не е.

Аз например работих и през двете си бременности и се чувствах чудесно.

# 176
От кога започна да ви се гади?

# 177
Още не е започнало  Grinning

# 178
Здравейте, в първия месец съм, утре ще ми е първият преглед и ще разбера точно в коя седмица съм (забременяването е станало около 23.05 така, че са минали само 3 седмици от тогава) и въпросът ми е - мога ли да си продължавам да карам велоергометъра? Разбира се без да се изсилвам.   bouquet

п.п. също така имам периодични силни болки ту в левия, ту в десния яйчник, а понякога постоянна поносима болка ниско в корема. Това дали е нормално?

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 19:36 от -True Blue-

# 179
True Blue, консултирай се с личния си лекар, но обикновено упражненията, които не натоварват коремните мускули са ОК.  Наскоро жена роди по време на 1/2 маратон в Минесота. Тренирала е усилено и дори не е знаела, че е бременна, представяш ли си?

Има и сериозни тренировъчни програми, които са специално предназначени за бременни. В темата "Тренировки в домашни условия" имаме една съфорумка, която в момента е бременна и си тренира.

Общи условия

Активация на акаунт