Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Здравеѝте
искам да попитам,след две операции едната цезарово другата за   отстраняване на яѝчник,влияе  ли на още една бременност  и раждане отново с цезарово .Благодаря предварително newsm12 newsm12
javascript:void(0);

# 151
Здравейте,искам да попитам необходимо ли е след като се вземе първо направление за консултация при гинеколог,необходимо ли е след това да се взима пак за консултациите през цялата бременност?Защото моята лична лекарка каза,че ми било рано(аз съм в 5 с и 3 дни) за първичния преглед и да изчакам,че не знаела после дали ще може да ми даде пак направление,ако се наложи!!!

# 152
Направлението за проследяване на бременност е различно от това за преглед при гинеколог.

# 153
Здравейте,искам да попитам необходимо ли е след като се вземе първо направление за консултация при гинеколог,необходимо ли е след това да се взима пак за консултациите през цялата бременност?Защото моята лична лекарка каза,че ми било рано(аз съм в 5 с и 3 дни) за първичния преглед и да изчакам,че не знаела после дали ще може да ми даде пак направление,ако се наложи!!!

Така е! Направлението за установяване на бременност при гинеколог е едно , а за водене на бременността друго, но добре си помисли след третият месец при кой искаш (гинеколог) да си водиш бременността, по  принцип се завежда след 3 месец , защото после не, че  не можеш , но става по-трудно изместването чакаш да изтекат 30 или 45 дни от предходното направление , за да се местиш при друг гинеколог!

# 154
  • София
Мисля края на седмицата да направя още един за всеки случай  newsm78
За теста е ясно. Според мен обаче консултацията с гинеколог не можете да я отложите за август. Направете консултация с гинеколог в Чехия, а след като се приберете тук ще се запишете при гинеколог, който ще ви следи бременността.
Вземете си фолиева киселина.

# 155
Мисля края на седмицата да направя още един за всеки случай  newsm78
За теста е ясно. Според мен обаче консултацията с гинеколог не можете да я отложите за август. Направете консултация с гинеколог в Чехия, а след като се приберете тук ще се запишете при гинеколог, който ще ви следи бременността.
Вземете си фолиева киселина.

Мажа  ще разпита тук как стоя нещата, ние ще се приберем само за две седмици в България, но мисля тука да раждам в Чехия, понеже само той работи аз не и нещата са малко по сложни..  newsm10 newsm10 newsm10

# 156
Здравейте! Днес следобяд имам час за преглед + записване за ЖК, тъй като лекарката при която ходя на профилактични прегледи не води ЖК си избрах друга, в 9 г.с. съм и си взех направление от личния, той каза че няма проблем, че не е 12г.с. но тук като чета май всички чакат до тогава... Дали ще има проблем да се запиша сега?! Още нещо ме интересува - сега като отида до ДКЦ-то трябва ли да мина през регистратурата или направо при гинеколога отивам? може да ви се строи странен този въпрос, но до сега не ми се е налагало да ходя по болници и лекари (което е много хубаво, според мен), но се притеснявам къде какво и как трябва да се направи...

# 157
  • София
frequently444, в нашата поликлиника първо минаваш на регистратура, плащаш или даваш направление и отиваш да чакаш. Също така се съобразяваш с пациентите с час, не знам защо го направиха така. Говоря за 25-та поликлиника в Младост 3. Аз не съм минавала по тази процедура, защото моя близка си е следила двете бременности при доктора, който бях избрала за ЖК, та малко шуробаджанащина направихме. Добре е, че в 9-та седмица си се ориентирала, защото аз си чаках да дойде 12-та и когато отидох, се оказа, че не може да ме вмести в графика (споменах за близката ми, която дойде след това с мен, за да уредим нещата)

# 158
Здравейте Simple Smile до сега съм имала МЦ редовно с болки но миналият месец ми дойде на 8 и ми вървя 4 дена без да усетя даже че ми е дошъл МЦ без никакви болки и беше слабо и розово.Този месец вече ми закъснява с 6 дена правих тест и е отрицателен ходих на лекар но ми каза че нищо няма за сега намам и никакви проблеми.Какво тогава може да е това? Simple Smile

# 159
Какво тогава може да е това? Simple Smile

Хормонален проблем.

# 160
Правих си и хормонални изследвания но резултатите в нормата

# 161
Здравейте,

Понеже ми е първа бременност имам доста въпроси, които се раждат. Надявам се с времето да не ви дотегна. За първи път в живота ми...
Искам да ви попитам как спряхте цигарите. Чета, че на повечето им се е гадило от тях, но при мен не е така. Поне все още не е. Една приятелка ме посъветва да ги пуша до половината и така ще ги намаля, а после ще ги спра. Тя така правила (тя също е бременна в 5-та г.с.) Е, може би само имам усещането понякога, че ми идва до гърлото самия никотин като препушване, но е само това. Мога да пуша по половинки, но докога така. Знам, че е позволено до максимум 5 цигари на ден, а най-добре е до една, ако не могат да бъдат отказани. Аз минах на половин кутия за един ден, но пак е прекалено много. Трябва по най-бързия начин драстично да ги намаля за кратко време, няколко дни.
Другия ми въпрос е за г.с.-ци. Не съм сигурна дали съм ги сметнала правилно. Знам, че се брои от първи ден на последна менструация. Тя беше на 08.05. . В коя седмица би трябвало да съм? Искам да знам, за да чета и следя какво се случва с бебока седмица по седмица.
Третия въпрос ми е... Нямам трудов договор засега. Трябва да ми пуснат тези дни, но осигуровките са на четири часов работен ден, което ми казаха, че в такъв случай е все тази дали ще бъда с договор и осигурявана за майчинство или ще се справям сама, понеже са малко. Отделно, че следобедите на работа не съм трудоспособна. Изнервена и уморена се чувствам тогава и правя отчети, които винаги ме притесняват всичко да е окей - напрежение. Чувствам някак си, че поради това напрежение, умора и понякога вдигане на тежко рискувам бебока. Понякога усещам леки тъпи болки пробождания ниско долу, когато се изнервя или вдигна тежко. Чудя се дали да не напусна. Дори поисках др. седмица да ме сложат възможно най-малко работни дни, както и ще искам отпуска Юли.
Не знам и кое по-напред да подхвана спрямо себе си (освен отказването на цигарите) и бебето оттук-нататък. Все едно съм първокласник.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 10:32 от Bimba-Timba

# 162
Bimba-Timba, първо честита ти бременност.
Относно тютюнопушенето - аз имам периоди, в които просто не ми се пуши - често като хвана такъв период и не пуша около 3-4 месеца. Такъв период хванах и миналата година около октомври. Може би, защото имах няколко командировки и в чужбина и там някак си не ти се пуши като не виждаш хора около себе си, които не пушат. Та така де, бременността ми не беше така да се каже планирана и просто уцелих двата момента. Не пуша от октомври да речем, но не мога да кажа, че сега не ми се допушва - когато ми е нервно, когато съм пренатоварена - пуши ми се. Има много бъдещи майки, които просто си пушат по-малко и по-слаби цигари примерно 1/1, но не мисля, че те ще компенсират никотиновия глад. Имам и приятелки, които пушеха през цялата бременност. Не казвам, че това е вариантът, но всеки решава за себе си.
Относно седмиците - аз не си ги изчислявах. Дали не си сега в 5.г.с.? Нека и други момичета да се включат ...........
Относно счетоводните въпроси - ето темата, в която се коментират
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719815.msg25437395;topicseen#msg25437395

# 163
  • София !
За седмиците - Би трябвало да си в 5 г.с.  , ето ти един интересен калкулатор http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html  Peace
За цигарите - Какво да ти кажа , аз например преди бременността пушех , после като разбрах че съм бременна ги спрях .. Беше ми кофти малко от начало ама свиква се , пък и бебето е по важно , да не говорим че ме хвана едно гадене и повръщане нон стоп до 4-тия месец , и то само мисълта за цигара ме караше да  Sick , камоли пък да пуша  . След като отмина тоя период , е имало случай да ми се допуши , но веднага хапвах нещо  eat и забравях  Simple Smile . Признавам си че половин цигара дръпнах преди да тръгна към родилното  Simple Smile ! Та мой съвет е да ги спреш , това са само 9 месеца , вярно че така звучи много лесно , само който е минал през това може да те разбере . Ама бебчето което расте в теб , е по важно от цигарите , помисли за него !! Не искам да ме разбираш погрешно , давам ти съвет пък то вярно че всеки си знае сам за себе си !! Или поне пуши по една/две цигари на ден , не знам просто не знам какво да те посъветвам освен да ги спреш !! Замести ги с нещо , примерно със семки нещо знам ли , аз така съм правила като ми се е допушвало , хапвам нещо или семки люпех  Simple Smile . Аз също имам приятелки който пушеха по време на бременността , и не по цигара/две , а по половин кутия - което е УЖАСНО !!!! Успех ти желая , и лека и безпроблемна бременност , с един хубав финал - здраво и пухкаво бебче  Hug !!

# 164
Благодаря. Simple Smile

Момичета, а, къде мога да отида на ехограф, например днес? И колко струва да ме видят без направление? Говорим за София.

Общи условия

Активация на акаунт