Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 705
  • 745
  •   1
Отговори
# 210

В началото бях така, имах чувството, че са пълни със силикон  Laughing до 3-тия месец все бях така, после изчезва като с магическа пръчка, и това и подуването на корема

A, имаше ли подуване на цялото тяло, понеже аз имам чувството и видимо, сякаш или съм подута или съм качила? Това в областа на ханша, бедрата и корема.

# 211
Bimba-Timba абсолютно, около корема основно, имах чувството, че съм напомпана, хората викаха, че корема нараства след третия месец, при мен си имах огромен корем,по моите представи,  още в началото, отказах цигарите и се оказа, че до първата консултация била съм в трети месец, вече бях качила 5 килограма  #Crazy но после от 5-ти до 7-ми месец, корема ми беше все един и същ, така че явно при всеки е различно, спокойно на 100% от оплакванията ми докторката каза че са нормални, и всичко с бременността и бебето е наред, а останалото стискам зъби и си казвам много мина мъничко остана.

# 212
A, напълняването е предимно на хормонална основа, нали така, ако не се лъжа? Предполагам, че заради това след раждане не малко мами от самосебе си влизат във форма, когато отново се "преподредят" хормоните?

# 213
  • София
Bimba-Timba, прекалено много се притесняваш за килограмите, които евентуално ще качиш. Истината е, че няма две еднакви бременности, както и няма еднакъв следродилен период. Болшинството жени качват от папкане, а не от хормони  Wink Ако се храниш разумно и продължиш да се движиш активно, не би трябвало да качиш много. В повечето случаи в родилно се оставят около 10 кг. Хормоните могат и дълго да играят, особено ако кърмиш дълго. Но в голяма част от случаите, майките свалят неусетно именно заради кърменето. Наслаждавай се на бременността си.

# 214
A, напълняването е предимно на хормонална основа, нали така, ако не се лъжа? Предполагам, че заради това след раждане не малко мами от самосебе си влизат във форма, когато отново се "преподредят" хормоните?
Да, така е, но не мисля за килограми, по-важното е детенцето да е добре, защото пък има и случаи майката на диета, и детето не наддава добре и само проблеми, за килограмите ще мисля като родя.

# 215
Здравейте ,днес бях на лекар в 6 г.с. съм каза че всичко е наред но видя и субсерозен възел (миома)26мм. може ли да ми дадете повече информация?

# 216
Здравейте ,днес бях на лекар в 6 г.с. съм каза че всичко е наред но видя и субсерозен възел (миома)26мм. може ли да ми дадете повече информация?

Информация за миома има много в Интернет, а иначе сестра ми износи здраво бебче и роди нормално с миома, така че дано всичко е наред, но няма страшно.

# 217
И моята сестра така.

8 мм плоден сак на коя седмица отговаря според вашите впечатления от прочетено до тук?
Аз вчера бях на 1вия ми ехограф (вагинален) , казаха ми, че съм 6 г.с. , а плодния сак 8 мм. Все още нищо не се вижда вътре. Но 8 мм не е ли малко за 6 г.с ?
Последния ми цикъл беше на 03.05.13, а според мен съм забременяла на 23.05.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 15:28 от -True Blue-

# 218
Трю блу, отпусни се бре, жена! Щом докторът не е имал никакви притеснения, недей да си измисляш сама причини за тревога. Не се вторачвай в мерки и теглилки. Бременей си, храни се правилно, движи се, намери си някаква техника за релаксация и разтягане (примерно йога за бременни) и позволи на тялото си да извърши чудото "създаване на нов живот".

Бимба, съгласна съм с Ендира: тупането на излишни мазнини по време на бременност е по-скоро резултат от неправилно хранене и липса на движение. И не, не става дума за правене на диета, като Мистириъс спомена. Разликата между правилно хранене и диета е огромна. В първия случай даваш на организма си в максимално естествена форма всичко, от което той се нуждае, за да работи нормално. Във втория случай се ограничаваш от суета, с цената на лишения и с риск за здравето си.

# 219
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
8мм си е съвсем в нормата за тази седмица, спокойно.

# 220
тупането на излишни мазнини по време на бременност е по-скоро резултат от неправилно хранене и липса на движение.
Де при всички да беше така, правих си без да искам експеримент, до петия месец, не се спирах, на 2 работи в двата края на града, само пеша, пълна лудница, и всеки месец си качвах по 2 кг твърдо, след което навехнах много лошо глезен, и се залежах, тъкмо почнах да се оправям, и втори път повторих навяхването, абсолютно същата работа по 2 кг на месец, та при мен определено няма никаква връзка с движението, наблягам на плодовете и зеленчуците, щото само това основно ми се дояжда, като изключа факта че последния месец, и сладоледа ме изкушава, и се оказва, че хормоналния дисбаланс си каза думата. Само в 7 мия нищо не качих, но пък от 10 дена направо кантара се побърка. От половин диня за един ден съм качвала и по килограм

# 221
А, аз не съм се шашнала кой знае колко. Но като отговорих за сестра ми, реших да попитам и за това. Все пак Божа работа си е. Каквото - такова. След 2-3 седмици като ида , ще видим. 7

едит: всъщност единственото ми притеснение са почти постоянните болки ниско долу, а понякога и по-остри, ту вляво, ти вдясно. Лекарката ми изписа Papaverin Actavis , но като прочетох листовката направо се чудя дали да ги пия.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 16:50 от -True Blue-

# 222
А, аз не съм се шашнала кой знае колко. Но като отговорих за сестра ми, реших да попитам и за това. Все пак Божа работа си е. Каквото - такова. След 2-3 седмици като ида , ще видим. 7

едит: всъщност единственото ми притеснение са почти постоянните болки ниско долу, а понякога и по-остри, ту вляво, ти вдясно. Лекарката ми изписа Papaverin Actavis , но като прочетох листовката направо се чудя дали да ги пия.
На много бременни от темата в която пиша им е изписвано и са го пили, но аз не съм щото съм нямала нужда. Така че спокойно  Peace

# 223
Благодаря!   bouquet

# 224
True Blue, и аз знам, че могат да се взимат от бременни, пробвай да видиш дали ще ти помогне за болките Peace

Общи условия

Активация на акаунт