Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 705
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София !
Е колко и да е нередовен цикъла , да ти е грешен термина със седмица/две ама с месеци не ми се вярва Crazy  Laughing !! Не знам нека и други мами се включат , но на мен ми се вижда абсурдна цялата тая работа .....

# 196
Future_mam,
Изчисляването на термин според МЦ е стандартно изчисление. Ако ехографа на гинеколожката ти е 3Д или 4Д, то има основание да ти каже, че си в Осмия месец, тъй като е измерила (предполагам) главичката на бебето, а и бедрената кост - така изчислява колко е голямо и на коя седмица отговаря, но да си прескочила два месеца не ми се вярва. Предполагам 2-3 седмици е нормално да има разлика в развитието на плода + -, а и ехографа понякога дава разлика в теглото на бебето, но да видим какво ще кажат другите мами. И задължително потърси 2-ро мнение.

# 197
Според мен е станала някаква грешка или недоразумение. Търси второ мнение.

# 198
Ами не и е 3Д ехографа, но миналия ,месец към 15.05 ходих и каза ,че съм в 6ти. Днес мери главичка и каквото там трябва и ми казва ,че съм в 8ми месец. Утре мисля на частен преглед да ходя някъде  newsm78

# 199
Мили дами не знам дали тук е точното място на въпроса ми, но все пак да питам- За пореден път отивам на преглед и ми казват някакъв абсурден месец- водят ми термина на 24 Август. Миналия месец гинеколожката ми каза, че съм в шести месец а сега се връщам от преглед и вече съм в 8ми  Rolling Eyes С този темп другия месец ще ме вкарат да раждам... Преди да забременея имах много нередовен цикъл и до колкото разбрах не може да се изчисли точно термина. Следяло се по развитие на плода, но възможно ли е за един месец ние да се развием като за два  newsm78 Само аз ли съм толкова "бърза" или проблема е в гинеколожката  newsm78 Наистина вече не знам какво да си мисля. Дайте ми съвет  Sad
Ти си точно един месец след мен, моя термин е за 23 юли, и съм последната седмица на 8-ми месец, значи ти си последната седмица на 7 месец, НО т.к. бебето ти върви малко по-едро, примерно с 1 седмица пред стандартните норми, ти е казала, че си в 8 месец, т.е. първа седмица на 8 месец.

# 200
Може да си била в края на 6-ти, началото на 7-ми месец на 15.05, а сега да си края на 7-ми, началото на 8-мия + - седмица - две. Може и да е наддало много. На прегледа не ти е казала в началото, по средата или края на месеца си, оттам идва объркването. Утре питай на каква седмица отговаря бебо и си отметвай всяка следваща седмица. Ето и съотношението гестационна седмица = месец.

Бременността се изчислява в лунарни месеци. Всеки лунарен месец е равен на 4 седмици или 28 дни.  
1седм-4седм=1месец,   5седм-8седм=2месец,    9седм-12седм=3месец,  13седм-16седм=4месец,    17седм-20седм=5месец, 21седм-25седм=6месец, 26седм-30седм=7месец, 31седм-35седм=8месец , 36седм-40седм=9месец
 А може и да не е сметнала правилно г.с. - месец

Само информативно при нормален МЦ и термин 24 август си в 30-та г.с., което е края на 7-мия месец, т.е. последния цикъл е бил някъде ноември.  
Бебето ако е по - голямо със седмица или две - 8 - ми месец.

# 201
Фея Кръстница изглеждаш перфектно   bouquet Това тяло след раждането ли го постигна?
Благодаря ти! След две раждания всъщност  Flutter
Обаче съвсем сериозно те моля да ми напишеш режима си да го имам на файл. Наистина резултатите ти са прекрасни.

Всъщност е много просто.

Като начало ти трябват леки гирички - половин кило на ръка ще е идеално. Тренировките могат да са в домашни условия, във фитнес зала (на бягаща пътека) или навън. Ходиш с такова темпо, че да не стигаш до задъхване. Тренировката трябва да е мин. 30 мин, поне 3 пъти седмично. Редуват се следните упражнения (на Джо Дилън), като се правят в тази последователност:

Скрит текст:

Схемата на повторения за всяко упражнение е такава:

Сиреч, през първата седмица повтаряш Pump and Walk 25 пъти, след това Flyes 25 пъти, след това пак Рump and Walk 25 пъти, после Laterals 25 пъти и т.н. Това в продължение поне на 30 мин. Следващата седмица увеличаваш повторенията на 30, по-следващата - на 35. И така, докато завършиш седмицата с 50 повторения. На следващата седмица започваш пак от 25 повторения, но с по-големи гирички - от по 1 кило. Ако си в напреднала бременност, не преминвай 1,5 кг. гирички. Ако не си бременна, можеш да увеличиш до 2,5 кг на ръка. Оттам нататък си преценяваш дали искаш да увеличаваш тежестта или да си тренираш с 2,5 кг, както правя аз.

Храненето ми е почти напълно лишено от бързи захари. Ям основно сурови зеленчуци, плодове, ядки и кълнове. Добавям яйца, бяло птиче месо, риба, мляко и млечни продукти. Много рядко ям колбаси, при това само такива, за които е видно какво са (свинско филе или шунка от бут, с кост). Пия много вода, зелени, бели и билкови чайове (ок. 2 л. на ден).

# 202
Тя това ми каза днес, че съм 30та седмица, а миналия път каза ,че съм 23гс. колкото и в края да съм и да е наддал бебо - 7седмици newsm78 Вече не знам... препоръчайте ми някой добър гинеколког в София...Тя другия месец ще ме вкара да раждам така, вече съвсем не знам какво се случва...

# 203
  • София !
По ехограф и на мен ми е показвало със седмица/две на пред , понякога си е било точната седмица , то по ехограф ми излезнаха и 20 термина  Simple Smile . Ти не знаеш ли кога е бил последния МЦ ??

# 204
Последния ми цикъл беше на 17 Ноември и те изчисляват по него термина. Но доколкото разбрах това изчисляване става само ако ти е редовен цикъла а моя никога не е бил редовен.

# 205
  • София !
Значи по калкулатор излиза че си в 30-та г.с.  и термина ти е на 24 август !! Точно както ти е казала лекарката , не виждам къде е проблема тогава ?? Моя цикъл също е нередовен , термина ми беше за 04.02.2013г. , аз роди на 06.02.2013г.  , разминаване може да има около седмица/две според мен  Peace . Потърси и второ мнение !!

# 206
Момичета, да ви питам, вас кога спряха да ви болят гърдите? Аз съм в 6г.с и гърдите ми са страшно подути и болезнени, не си намирам място вечер като заспивам. Изчезва ли това напрежение по-нататък или е така до края на бремеността?

# 207
вас кога спряха да ви болят гърдите? Аз съм в 6г.с и гърдите ми са страшно подути и болезнени, не си намирам място вечер като заспивам. Изчезва ли това напрежение по-нататък или е така до края на бремеността?
Мен не са ме боляли гърдите при нито една от бременностите. Усещах леко напрежение, като преди цикъл, но беше толкова непостоянно, че дори не мога да посоча кога спря...

# 208
При мен до онзи ден беше съвсем леко напрежение, ама съвсем леко, но от вчера започна да се засилва и като си легнах ме понаболяваха. Ако са ми правилни изчисленията на 19-ти влизам в 6 г.с. . Утре ще гледам да ида на преглед да видим какво се случва, че така ми е малко несигурно да говоря за бременността.

# 209
Момичета, да ви питам, вас кога спряха да ви болят гърдите? Аз съм в 6г.с и гърдите ми са страшно подути и болезнени, не си намирам място вечер като заспивам. Изчезва ли това напрежение по-нататък или е така до края на бремеността?
В началото бях така, имах чувството, че са пълни със силикон  Laughing до 3-тия месец все бях така, после изчезва като с магическа пръчка, и това и подуването на корема

Общи условия

Активация на акаунт