Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 720
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • София !
Започна да ми се гади и повръщах нон стоп , че и по болниците лежах да не се обезводня беше кошмар просто от 6 г.с. някъде до към 14 г.с. все така бях .....

# 181
True Blue, консултирай се с личния си лекар, но обикновено упражненията, които не натоварват коремните мускули са ОК.  Наскоро жена роди по време на 1/2 маратон в Минесота. Тренирала е усилено и дори не е знаела, че е бременна, представяш ли си?

Има и сериозни тренировъчни програми, които са специално предназначени за бременни. В темата "Тренировки в домашни условия" имаме една съфорумка, която в момента е бременна и си тренира.

Мерси   bouquet

# 182
И мен много ме притесняваха тренировките.
Аз пък бягам и исках да си продължа. Намалих темпото и времето и пак си бягам.
На кростренажора, обаче, не ми се получи. Още с качването и ми беше супер некофмортно на тялото, опъва ми всичко, отказах го.
Пак си вдигам и тежести, но по-леки от преди.
Човек, който е тренирал и преди забременяването, мисля си усеща по-добре тялото.
Знаеш как се товарят мускулите, коя е хубавата болка, коя е травмата, как да дишаш.
Аз поне си познавам тялото, ако и ти така, просто следвай сигналите.

CieraLeon,
това с гаднето и повръщането е много индивидуално.
При мен почна в 6-та и отшумя към 16-та седмица.
На един му помага едно, на друг-друго, на трети-нищо.

# 183
И аз ходих на зала преди да разбера, че съм бременна от тестовете. Сега ми е депресирано, че ще кача много килограми (ще се търкалям буквално, понеже вече съм наддала мъничко и съм податлива) и че не мога да тренирам, както си знам - с щанги клекове, мъртви тяги, лег преси, дъмбели, коремни... Просто ме е страх да тренирам. Нещо като вътрешен глас ми се обажда да внимавам, да не тренирам, да пазя бебето. Същото усещане имам и когато съм на работа - мъкнем понякога тежки неща и сега колегите ги мъкнат вместо мен, помагат ми, за да не рискувам бебока. Но работата ни е на тринадесет часа повечето време на крак. Дори тази вечер като говорих с работодателя ми директно по този въпрос, той се притесни и каза, че ще дискутират дали има как да се направи така, че да ми е по-леко като време на смените, дни в седмицата и прочие. Какво може да се направи, т.е. Не знам вътрешно гласче ми крещи да пазя бебока. Нещо като интуиция. И понякога има бодежи долу, които все едно ми говорят "внимавай, не се ядосвай, не се изнервяй, не се напряга, не стой нон стоп на крак, не притискай корема" и т.н.

# 184
Имахте ли пъпки по лицето в ранните месеци и ако да - кога ви изчезнаха?

# 185
Бимба-тимба, ти си от тежката артилерия, поздравления!

Щом изпитваш страх, не тренирай. Или просто промени типа тренировки. Можеш да ходиш с гирички (макс. 1,5 кг на ръка в третия триместър). Ако искаш, ще ти покажа какви упражнения правех аз. Сега продължавам да ги правя, но ползвам 2,5 кг. на ръка. Ето това съм постигнала предимно с този тип упражнения (комплекс на Джо Дилън):

...

Що се отнася до "търкалянето", знаеш, че наддаването (в смисъл трупане на мазнини) не зависи толкова от тренирането, а от типа храна, която приемаш.

Трю, не съм имала пъпки, но е нормално да се появяват заради променения хормонален баланс.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 15:59 от Фея Кръстница

# 186
Фея Кръстница изглеждаш перфектно   bouquet Това тяло след раждането ли го постигна? Определено ще имам нужда от режима ти...

Е, ми аз съм в баш началото, та не знам дали е нормално да давам отговор, ама не - нямам пъпки, никакви. И май няма да имам. По-скоро ми казват, че изглеждам щастлива и добре...

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 02:20 от Bimba-Timba

# 187
Фея Кръстница изглеждаш перфектно   bouquet Това тяло след раждането ли го постигна?
Благодаря ти! След две раждания всъщност  Flutter
Скрит текст:
Ако знаеш откъде тръгнах... Не пазя снимки от онова време, че изглеждах ужасно. Не се снимах в цял ръст, а ако някой успееше да не хване в кадър, веднага триех.

# 188
Фея Кръстница изглеждаш перфектно   bouquet Това тяло след раждането ли го постигна?
Благодаря ти! След две раждания всъщност  Flutter
Скрит текст:
Ако знаеш откъде тръгнах... Не пазя снимки от онова време, че изглеждах ужасно. Не се снимах в цял ръст, а ако някой успееше да не хване в кадър, веднага триех.

Абсолютно същата суетня съм. Обаче съвсем сериозно те моля да ми напишеш режима си да го имам на файл. Наистина резултатите ти са прекрасни.

# 189
Имахте ли пъпки по лицето в ранните месеци и ако да - кога ви изчезнаха?
Преди да забременея, все ми излизаха около цикъла, но откакто забременях, нямам пъпки, подобри ми се състоянието на кожата, косата ми спря да капе, и расте по-бързо, ноктите също  Laughing Но при всеки е различно.

# 190
  • София
Фея Кръстница, браво. Много се радвам на жени, които поддържат телата си! Много нераждали момичета могат да вземат пример  Naughty

# 191
Извинявам се за леко неудобния въпрос, но бях чела, че в първите два месеца и последните два е рисковано да се прави секс. Ние днес правихме, но внимателно, но просто не мога психически да се отпусна - страх ме е и дори след това треперех като старец и още потрепервам. До колкото сте запознати, какъв е риска? Имало ли е усложнение при някои от вас в това отношение?
Сякаш ме е страх от всичко, което може да се отрази не добре на плода, някакво подсъзнателно е да избегна всичко рисковано. Предполагам, че е ранно усещане за закрила.

# 192
Ако бременността протича нормално няма проблем.

# 193
При нормално протичаща бременност (без кървене, силни болки, контракции, опасност от преждевременно раждане и т.н.) сексът не противопоказан.

# 194
Мили дами не знам дали тук е точното място на въпроса ми, но все пак да питам- За пореден път отивам на преглед и ми казват някакъв абсурден месец- водят ми термина на 24 Август. Миналия месец гинеколожката ми каза, че съм в шести месец а сега се връщам от преглед и вече съм в 8ми  Rolling Eyes С този темп другия месец ще ме вкарат да раждам... Преди да забременея имах много нередовен цикъл и до колкото разбрах не може да се изчисли точно термина. Следяло се по развитие на плода, но възможно ли е за един месец ние да се развием като за два  newsm78 Само аз ли съм толкова "бърза" или проблема е в гинеколожката  newsm78 Наистина вече не знам какво да си мисля. Дайте ми съвет  Sad

Общи условия

Активация на акаунт