Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 654
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
То моето е заело изходна позиция от 2 седмици, а терминът ми е на 26-ти Laughing

За течението - възможно е да е тапата. При мен също има, но понеже в началото имах лека гъбична инфекция си пуснах една микробиология, пък да видим ...

# 361
  • Шоколандия
За цигарите: Детето не е виновно, че майка му има слаба воля, си казвам всеки път, когато видя бременна с цигара. Доводът, че е вредно да се спрат цигарите от раз, дори и изречено от лекар, ми се струва смешно и налудничаво. Сякаш пък като пушиш е полезно... newsm78

За запека: киви, в промишлени количества ядях, 'ем витамини, 'ем и работа върши. Сякаш хората, които не пушат, не ... smile3550

За обратния проблем пиех Смекта, ако е много тежко си помагах с чай от шипки, лимони, ако има и компот от джанки, дренки....

Моята тапа започна да пада седмица преди термина, падаше няколко дни, родих седмица след термина, и в деня на раждането отново падаше, по време на преглед лекаря изкара и остатъците от нея.....

# 362
 И мен това ме успокоява донякъде, защото той ми пусна микробиология и каза, че всичко е нормално, но.....притеснението за бебо си ми остават. Все му броя движенията и въпреки, че е доста активен.....страх ме е дали му е добре!

# 363
Има ли мами, които вече са раждали в чужбина ?
Има, разбира се. В американската ще получиш повече информация за възможностите, които здравната система на щата ти предлага.

# 364
Аз да задам още един глупавичък въпрос. След като бебо вече се е обърнал с главата надолу възможно ли е като се свивам или навеждам, или пък като седя да му създавам дискомфорт? newsm78

# 365
Ами сигурно му създаваш... но няма как да стоиш права и изпъната като струна по цял ден, нали?  Joy

# 366
  • София
Аз се съмнявам да му създаваш дискомфорт. Нали не си някоя йога, дето си качва краката на главата. Laughing

# 367
В по-късните месеци се усеща веднага, ако на бебето му е неудобна позата на майката.

# 368
  • София
В по-късните месеци се усеща веднага, ако на бебето му е неудобна позата на майката.
И аз си мисля, че ще се усети, защо иначе пъшкаме и охкаме толкова - защото ни е неудобно, за да бъде добре за бебето.

# 369
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ако не му е комфортно веднага ще разбереш, спокойно  Grinning

# 370
Няма как да му е некомфортно на бебето. То е заобиколено от околоплодните води. Те го предпазват и изолират. Дискомфортът е по-скоро за теб.

# 371
  • София !
И според мен , едвали му създаваш дискомфорт  Peace !! То в крайна сметка ще се усети !!
Което ми напомня една изцепка на ММ докаот бях бременна  Simple Smile
Вече в 9-ти месец бях , с големия корем , то не може да се наместиш , нито да лежиш , нито да седиш  Simple Smile . Та поседнала съм аз и леко съм се свила , и ММ ме гледа и и с един сериозен тон ми вика :
''Ти така как си се свила да не счупиш бебето''  Shocked ?  Joy

# 372
Фея Кръстница  много благодаря! Ще си задам въпроса там  Heart Eyes

# 373
здравейте,
остават ми още три седмици до термина, обаче от една седмица имам много неприятни и постоянни болки в кръста към единия крак-вероятно някакъв нерв или нещо подобно, куцам като вървя ,трудно ми е ставане сядане и т.н..... не съм ходила на лекар защото сега нито снимка може да ми направи нито пък имам време. Възможно е да е от разщиряване на таза си мисля аз.
Въпросът ми е , знаете ли някое от известните мазила дали е подходящо за бременни- тези от рода на волтарен и тем подобни.

# 374
Изабел, не се самолекувай. Иди на доктор. Не е задължително да ти правят снимка, за да поставят правилна диагноза и да препоръчат лечение, ако е нужно.

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 00:34 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт