Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Мисълта ми беше дали има нещо,което да ми помага,когато ми се допуши да правия нещо,което да отвлича мисълта ми за цигарите
Дъвки? "Тик-так" или "Лукче"?

Според мен мисълта за детето, което расте в теб би трябвало да е повече от достатъчна.

Може да не е лошо да започнеш занимания с някоя система, която да възпитава самоконтрол. Бих препоръчала йога и медитация, които ще повлияят добре и на бременното ти тяло.

# 346
  • На брега на морето
Мисълта ми беше дали има нещо,което да ми помага,когато ми се допуши да правия нещо,което да отвлича мисълта ми за цигарите

Бебето! Мисълта за него би могла да е доста силен мотиватор.
Аз ги спрях от раз в момента, в който видях 2-те черти на теста, вече мина година и 4 месеца все още не съм пропушила.

# 347
Весела като разбрах, че съм бременна,  изпаднах първо в шок, не от бебето, а от  как аз трябва да спра цигарите  Shocked Спешно намерих прословутата книга на Алън Кар, щото една колежка ми я беше хвалила преди няколко години, ама аз тогава й казах, аз не искам да ги спирам, зависима съм, и ми харесва. Обааааче в случая нямаше как, докато четях пушех като от кутия на ден, ги намалих на мах 5 цигари на ден, което за мен си беше голямо постижение, след това не знам как ми проми мозъка тази книга, ама ги махнах от раз, казах си от 3/12 е стига толкова на 2 вечерта изпуших последната си цигара, чудейки се какво пък толкова намирам в тази смрад, и оттогава не пуша, парите не ги спестявам, щото почнах да ги давам за плодове и зеленчуци, нещо което преди не поглеждах, а като се сетя за бебето в мен, да ти кажа не се й сещам даже, преди няколко дни кумът ми дойде за едно кафе на гости, и да си кажа все бързаше да си ходи, а ние се чудехме защо ли, оказа се, че не можел да пие кафе без цигара, ама ние даже сме забравили. Иначе накарах ММ да ги откаже заедно с мен, щото не мога да устоя той да е на терасата аз вътре, скучно ми е, а не можеше все да вися при него, изкушението е голямо, а и пасивното пушене е същата работа. Та и той от 1/1 ги махна и така, няма невъзможни неща.

# 348
Подкрепям за Алън Кар - с тази книга спрях цигарите от раз преди повече от шест години и не ми е хрумвало да запаля оттогава, а дори не съм имала специален мотиватор като бебе например Peace

# 349
Най-силната мотивация е бебенцето, което расте в теб. Не бих рискувала здравето му Rolling Eyes Имах приятелка, която не можеше да има дете, правеха опити 2-3 години, ходиха по лекари. Когато забременя спря цигарите от раз, а беше страстна пушачка. Аз също пушех преди това, но пак ти казвам, че бебето е най-важно, спри ги от раз, вместо да се успокояваш че днес ще изпушиш 5, а утре 3 и т.н.

# 350
Мам Весела сега видях, че не пиша в темата "Да спрем цигарите заедно, а в бременни"  Embarassed Ако не родя скоро чисто ще изкукуригам  Laughing Ами значи ако искаш запиши се и в темата "Да спрем цигарите заедно" И се чудя аз защо пък всички дето писаха сутринта са бременни  newsm78 Е, честито да ви е  Grinning на всички

# 351
Здравейте, и аз наскоро видях  EFP и съм в 6-та седмица,но трябва да откажа цигарите и тай,като ми е първа бременност, бих искала да ви помоля за съвет как по лесно да ги откажа така,че през цялата бременност да не пуша все пак не искам да увредя детето Поздрави от една бъдеща майка  smile3522 pregnant smile3525

Мила, видях , че си получила доста отговори, но да  си кажа и аз мнението: С 1-та бременност не съм пушила , но след нея в течение на времето (мъжът ми е пристрастен от 20 години), пропуших ги и то доста по една кутия на ден не ми стигаха. Даже ходих на работа бях, като разбрах сега , че съм бременна и бях шокирана, намалих ги рязко до 5 на ден. За тези които пушат знаят , какво е мъчение - качих 3 кг от тъпкане и ядене и то защото ми се пушеше и се  мъчех! После питах АГ , каза ми ако не мога да ги намаля до 3, почнах и запек да имам - знаете комбинацията кафе и цигара , е на мен ми липсваше! Лично АГ-то ми каза , че не е добре рязко да се спрат и до 2 максимум 3 цигари на ден при пристрастените пушачки е препоръчително! В интерес на истината към края на 3 месец почна едно отвращение от някои видове храната , а какво остава за цигарите , взе да ми се гади от кафе и от цигари и сама ги спрях! Не знам дали съм от  щастливките , но направо си ги спрях от гаденето не ми оставаше време да мисля за цигарки , а и ми се отврати и дима, не мога да го обясня мъжът ми е наказан и пуши на терасите , защото от върла пушачка сега му мрънкам само Simple Smile !!! Пожелавам ти лека бременност и да ти се отвратят от  само себе си! Леко бременеене на всички мами и по-леко!

# 352
Кажете нещо за разтройство с болки  Sad Enterol на прахчета дали става? Питах аптекарката, тя каза че не знае. Нямам лекар още, за да се обадя. Помагайте, че е много гадно.  Praynig

# 353
  • На брега на морето
Компот от шипки, може и чай, но действието е по-бавно.

# 354
True Blue - Ентерол и Смекта стават.
Колкото до пушенето - мога да кажа че всичко е абсолютно постижимо. Спрях цигарите 3 дни след като видях положителният тест за бременност. Когато го видях изпаднах в ужас че няма да мога да ги спра. Бях 12 години активен пушач. Единствената цигара изпуших няколко часа след раждането. Родих следобяд. Около 8 вечерта дойде акушерката и ме попита имам ли нужда от нещо...ДА. От кафе и цигара. Жената ми купи кафе и ме заведе да пуша една цигара....може би си дръпнах три пъти. После пропуших отново след като спрях да кърмя. Просто една сутрин си направих кафе и си запалих цигара Embarassed Пуша отново. Имам приятелка бременна от Инвитро която не спира да пуши. Твърди, че не можела да ги спре. Лично аз като върл пушач смятам тази постъпка за безотговорна. Вярно, че има много цигънки дето раждат нормални деца - но мисля че никой не изследва нивото на интелектуално и психическо развитие на тези деца. Та мисля,че човек просто решава дали за себе си дали е по-важно да пуши или да изложи детето си на риск. Сори за лекцията - но пуша, не смятам да спирам - но цигари и бременност не ми се виждат съвместими.

# 355
Здравейте, мами и бъдещи мами.   bouquet

Аз ще си имам момиченце през Октомври и имам един Денис белята, който ме изцежда тотално. Малко се притеснявам понеже няма да раждам в България. Има ли мами, които вече са раждали в чужбина ?   smile3525

# 356
Кажете нещо за разтройство с болки  Sad Enterol на прахчета дали става? Питах аптекарката, тя каза че не знае. Нямам лекар още, за да се обадя. Помагайте, че е много гадно.  Praynig
За смекта съм на 100% сигурна, на няколко пъти ми се случва да я използвам, още след първото прахче, ми действа  newsm10

# 357
Момичета, възможно ли е тази тапа да пада в продължение на седмица? Днес пак имах такова странно течение. А вчера бях при моя лекар и той каза, че бебето се е обърнало, но не било стабилно и нямало изгледи да е тази седмица?

# 358
  • На брега на морето
Възможно е. Част от моята падна в началото на 9 месец. След това лекарят ми извади друга част и по време на раждането падна останалата.

# 359
Иначе бебо от сутринта си рита стабилно-даже и в момента не спира.

ivaneliq_q МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР-просто вземам да се притеснявам така, а имаме още доста време до 20-ти.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 19:33 от Botten Mary

Общи условия

Активация на акаунт