Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 627
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Панева на мен ще ми е за втори път, и вярвай ми няма как да пропуснеш контракциите,  просто няма как да изтървеш момента  Laughing ужасно боли  Peace
А за това, че всеки втори вика айде ми е познато до болка, а най-мразя като вземат и акъли да дават и ми иде да ги  #2gunfire
А не разбрах, кое да е опасно за бебето??? Контракциите не са ако това имаш предвид  newsm78

# 436
Еми.....за всеки случай и при доки ходих-ама и той така вика-иска ти се, ама това не било нищо. Имало време още. Пък за хората-на мен ли го казваш-все едно аз съм го  вързала и не му давам да излезе.Баси луда ме правят-една даже ми вика цитирам " аз имам чувството, че ти го носиш от две години това дете. " Леле направо ми идваше да я нашамаря. #2gunfire Аз какво да направя-да си го извадя сама ли?
А за пола-доколкото знам има вероятност да ти го сбъркат, но....по-вероятно било....как да обясня по-ясно. Повече са случаите на объркване на момче с момиче, защото момчето можело да си крие атрибута. Но.....спокойно  и аз съм накупила всичко за момче-уж било сигурно, ама....докато не излезе нищо не се знае-накрая да не се окаже, че ще е момиче....  Joy

# 437
Панева, ама не са те за "шамарене", а ти. Що им се връзваш? Какво ти пука?! Пускай подобни коментари "у лево". Бебето ще излезе тогава, когато и то, и ти сте физически готови.

Не съм съгласна с Мистириъс, че контракциите болят "ужасно". Болят, да. Но болката е напълно поносима.

И да, ще разбереш, когато започне родилният процес. Обикновено това става късно през нощта, около 2-3 часа, защото тогава е най-високо нивото на две форми на естрогена: естрадиол (Е2) и естриол (Е3). Първо ще започнат болките в кръста. След това ще можеш да усетиш, че коремът ти се втвърдява от стягането на мускулите.

# 438
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Първо ще започнат болките в кръста. След това ще можеш да усетиш, че коремът ти се втвърдява от стягането на мускулите.
Освен това болката не е постоянна, а на интервали (първоначално неравномерни).

А за дразнителите - мен са ме погнали още от края на 8 месец.На мен ми е второ и честно казано не бързам  Whistling
Да не казвам и колко души специално ми звънят през ден, защото те били убедени, че аз съм в грешка и щяло да е момче  ooooh!

# 439
А за дразнителите - мен са ме погнали още от края на 8 месец.На мен ми е второ и честно казано не бързам  Whistling
Да не казвам и колко души специално ми звънят през ден, защото те били убедени, че аз съм в грешка и щяло да е момче  ooooh!
Олелееее... Ужас. Те понеже знаят, ама със сигурност.

Игнор, игнор и пак игнор.

# 440
Панева, ама не са те за "шамарене", а ти. Що им се връзваш? Какво ти пука?! Пускай подобни коментари "у лево". Бебето ще излезе тогава, когато и то, и ти сте физически готови.
Не съм съгласна с Мистириъс, че контракциите болят "ужасно". Болят, да. Но болката е напълно поносима.
И да, ще разбереш, когато започне родилният процес. Обикновено това става късно през нощта, около 2-3 часа, защото тогава е най-високо нивото на две форми на естрогена: естрадиол (Е2) и естриол (Е3). Първо ще започнат болките в кръста. След това ще можеш да усетиш, че коремът ти се втвърдява от стягането на мускулите.
Явно всичко е индивидуално, но пак казвам, жлъчни кризи изтърпях търкаляйки се по земята у нас, без да гъкна, но такова ужасно нещо като контракции, дето нито може упойка нито нищо, аз не съм изпитвала, като болка.За мен лично беше непоносима. И такова чудо като през нощта няма. При мен неравномерните бяха от 7 ч сутринта до към 14, когато се търпеше, но после, най-силните болки продължиха от 14ч следобяд, до като родих, което се случи в 23ч. Въпреки че хората масово лъжат за болките, че да не стресират бъдещата майка, и може би затова го казваш това. 
Калей и ти ли душо, ако знаеш в момента това ми е най-големият страх, даже и непознати ми честитят малчугана, и вече наистина почнах да си мисля, че са сбъркали пола на ехографа, и ме е страх да се роди, че да не са се объркали  Embarassed Толкова много съм се настроила на вълна момиче, а няма човек дето да не ми е казал, че ще е момче, щото съм била с голям корем  Embarassed то пък в 9-тия месец, на коя ли й е малък де ама принципно, почти почнах да им вярвам  smile3518

# 441
И с двете ми бременности познати и непознати "капацитети" с важност ми съобщаваха, че докторите са в грешка и ще имам момче  ooooh!
Преди повече им се връзвах, сега - хич.

Пък миналата седмица на прегледа при гинеколожката стана дума пола и как ме тормозят. Тя такава снимка ми изкара от ехографа, че ще засрами и най-големият "експерт"  Joy 

# 442
И да, ще разбереш, когато започне родилният процес. Обикновено това става късно през нощта, около 2-3 часа...
И такова чудо като през нощта няма.

Въпреки че хората масово лъжат за болките, че да не стресират бъдещата майка, и може би затова го казваш това.  
Писала съм, че родилният процес обикновено започва късно през нощта. Не съм писала "винаги".

И не съм от хората, които "масово лъжат". Изобщо се старая да не лъжа. Децата ми, например, никога не са били лъгани за дядо Коледа, Фея на зъбчетата и тям подобни.

Казах, че контракциите са напълно поносими въз основа на жизнения ми опит от две раждания. За второто даже не съм влизала в болница, а отидох в родилен център, където работят само акушерки и от който си тръгнах с бебето на ръце няколко часа след раждането.

# 443
Фея значи си късметлийка,  но не всички са така, дано пък вторият път да си променя мнението и аз  Praynig
Калей завидях ти на непукизма, аз нещо съм се сдухала на тази тема, и вече си мисля, че едва ли не съм от онзи 1% със сбърканият пол  Cry

# 444
За второто даже не съм влизала в болница, а отидох в родилен център, където работят само акушерки и от който си тръгнах с бебето на ръце няколко часа след раждането.
Направо ти завидях!  Mr. Green

Болката при контракции наистина си е до човек. Аз силни контракции, въобще не ги усещах много болезнени. Чак акушерката ми се чудеше.
Имам познати, които още при подготвителните умираха от болка  Peace

# 445
  • СОФИЯ
здравейте,аз от днес влизам в девети месец.бях на преглед и ми казаха че бебето е застанало много добре,единствено че е с личицето напред, Cryдокторът каза че има време и не е повод за притеснения,но аз естествено проверих в нета и малко се понаплаших....моля ако някой има повече инфо ,моля да сподели

# 446
lacuna coil някъде бях чела, че ако е в тази позиция, при добър лекар можело даже ръчно да се обърне бебето в последната минута. Освен ако не искаш да си секцио де.

# 447
  • СОФИЯ
lacuna coil някъде бях чела, че ако е в тази позиция, при добър лекар можело даже ръчно да се обърне бебето в последната минута. Освен ако не искаш да си секцио де.
ами мисля ,че от секциото ме е по страх отколкото от нормалното раждане.....да и аз четох за акушерската помощ ,надявам се там където съм се насочила да се справят,но преди всичко дано си застане в нормална позиция.... Praynig

# 448
# 449
  • София !
Според мен , всъщност не според мен ами то си е така  Mr. Green , всеки човек си е различен и понася всяко нещо по различен начин !!
Мен контракциите ме боляха доста .. имам познати който казват че ги е боляло като по болезнен цикъл . Дори повечето така ми казваха и аз все виках '' Еми тогава .. да ме боли , да ме боли .. колко па да ме боли '' - ами с чиста съвест мога да кажа че бая си ме поболя !!
Аз също не искам да лъжа , а и не виждам каква ми е ползата ако наплаша хората ... казвам си истината , или поне при мен как беше , и как аз се чувствах !!
Скрит текст:
Примерно една приятелка казва че като я заболи главата не може да търпи грам , а вика зъб да ме боли мога да си търпя  Shocked . Аз пък ако зъб ме боли ОТКАЧАМ , не мога да търпя ама изобщо .. виж глава пак е кофти ама определено търпя повече .. Аз изобщо съм такъв тип човек че не болка НЕ търпя !!! Мисълта с това ми беше че искам да каже че всеки човек си е различен и по различен начин понася както болка така и други неща !!!!
[/i][/color]

Общи условия

Активация на акаунт