Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 693
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • На брега на морето
А, аз не съм се шашнала кой знае колко. Но като отговорих за сестра ми, реших да попитам и за това. Все пак Божа работа си е. Каквото - такова. След 2-3 седмици като ида , ще видим. 7

едит: всъщност единственото ми притеснение са почти постоянните болки ниско долу, а понякога и по-остри, ту вляво, ти вдясно. Лекарката ми изписа Papaverin Actavis , но като прочетох листовката направо се чудя дали да ги пия.

Доста АГ-та изписват Папаверин и също така много бременни жени го пият. Все пак ти е изписан от лекар, който е наясно с това, че си бременна. Според мен си го пий.

# 226
сутринта се наведох по рязко и получих много силна криза със страшни болки в кръста,не мога да ходя от болки дайте съвет  Praynigв 6 г.с. съм

# 227
сутринта се наведох по рязко и получих много силна криза със страшни болки в кръста,не мога да ходя от болки дайте съвет  Praynigв 6 г.с. съм
От много неща може да е, аз съм имала дни в които не мога да мръдна от схващане в кръста, но няма нищо общо с бременността, тогава си знам какво да правя, но при теб да не би да нещо контракции знам ли  newsm78 обаждай се на лекаря си.

# 228
Да не са нещо бъбреци?  newsm78

Иначе благодаря ви, момичета. Пия си ги аз тези папаверини. Само че се проявяват и някои от страничните им ефекти, та ще питам лекарката дали мога да ги заменя с Но Шпа.   bouquet

# 229
От много неща може да е, аз съм имала дни в които не мога да мръдна от схващане в кръста, но няма нищо общо с бременността, тогава си знам какво да правя, но при теб да не би да нещо контракции знам ли  newsm78 обаждай се на лекаря си.
едва ли  ,имам стеснение на прешлените и аз знам какво да правя п принцип но сега незнам нищо не може да се пие корема не ме боли

# 230
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И аз в началото и на двете бременности имах проблем с кръст и възпалени нерви. Много голяма гадост.
Гинеколожката ти какво казва? Трябва да има все нещо за облекчаване на болката, което да става за бременни  Thinking

# 231
  • София
savovche, консултирайте се с гинеколога си.
При мен от време на време се защипва нерв в таза. Няма връзка с бременността. По време на втората ми бременност се бях схванала, не можех да ходя. Гинеколожката само ми рече, че трябва да потърпя, нищо не ми е изписвала.
Пробвай с разтягане и масажи.

# 232
Ако си е на кръста, веднага ти казвам на мен от какво ми минава - Активен гел от дяволски нокът с масло от чаено дърво, масаж с това чудо, ама моя мъж не че кой знае какъв масаж ми е правил, просто ми го втрива в кръста лягам си  и на сутринта съм нов човек.

# 233
Здравейте, момичета...
Днес ходих за първи път след положителните тестове на вагинален ехограф. Потвърдиха наличието на бременност. Вижда се плоден сак, но по-малък от стандартното, което трябва да е за 6-та г.с. . Ембриона все още не се вижда, но се вижда жълтото тяло. Каза, че е добре, че се вижда жълтото тяло, това означавало, че бременността протича нормално. Също каза, че може би поради факта, че имам 30-дневен цикъл, имам следователно и по-късна овулация, което евентуално е причината (тук не помня добре за кое от двете говореше или и за двете) за по-малкия плоден сак или за това, че все още ембрион не се вижда. Спомена да отида на ехограф отново след 2 седмици.
Какво мислите? Мен ме притеснява, че плодния сак бил по-малък от обичайното, присъщо за 6 г.с. и че ембриона още не се виждал...  Confused

# 234
Ами аз писах преди няколко страници, че избързваш с ходенето на гинеколог и най-вероятно само ще си създадеш излишни притеснения, но какво ли пък разбирам аз, в крайна сметка...  Tired

# 235
Ами аз писах преди няколко страници, че избързваш с ходенето на гинеколог и най-вероятно само ще си създадеш излишни притеснения, но какво ли пък разбирам аз, в крайна сметка...  Tired

Знам, че каза, помня. Отидох, защото ми казаха, че би трябвало да се види, но явно не винаги се вижда. Прочетох и че на други не се е видяло. Притеснява ме не това толкова - може да се види след две седмици.
Притесняваме, че плодния сак бил по-малък от обичайното за 6 г.с. .  Какво трябва да рече това, така и не разбрах... Нещо изоставаме ли, какво?

# 236
Bimba-Timba не се връзвай, на мен също ми бяха казали в началото, че е по-малък, после една друга докторка каза че има петна около сакчето и я притеснявало дали не е изтичане на околоплодна течност, едва ли не ме подготвяха за най-лошото, обаче аз щото си знаех, че по-късно я направихме нашта бебка, а не според техните изчисления не им се вързах. Просто трябва да изчакаш малко, ако и ти имаш по-късна овулация, не отговаряш на нормите, но не се притеснявай излишно.
Оффф сега видях по-горният ти пост, значи е точно така както и предположих.

# 237
Bimba-Timba , помъчи се максимално да сведеш до минимум ходенията без ясна причина на лекар, не се травмирай с изследвания, които други са си правили, нито се води по това какво се е случило на други, имащи сходна или подобна на твоята ситуация.
Явно причината за по-малкия плоден сак е именно в овулацията ти. Какво те притеснява? Спри да четеш и да се плашиш излишно. Приемай добрите съвети, както и Алекс те е посъветвала.
Понякога форуми създават направо психози и нервни кризи в човек.
Съсредоточи се върху хубавите теми тук и избягвай онези, които ти носят негативизъм!!!
  bouquet

# 238
Bimba-Timba, колко мм ти е плодния сак? Ако не са ти казали, на снимката трябва да пише.

Sonderzeichen, лекарката при която бях на прегледа ме посъветва същото , което и ти пишеш в последния си пост Simple Smile

# 239
Bimba-Timba, колко мм ти е плодния сак? Ако не са ти казали, на снимката трябва да пише.

11,2 mm.

Общи условия

Активация на акаунт