Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 620
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Така е, всеки човек има различен праг на болка. Познавам хора, които за една пломба на зъба искат упойка, боли ги.
Все пак при цикъл някой жени ги боли повече от други, смятам,че и при раждането е така.

# 451
Така е всеки го боли  различно, с първата бременност и аз имах ужасни кризи - бъбречни, бях с албумин и високо кръвно (в последствие преекламсия) , накрая не му стигало кислород и започнала съм да раждам от предната вечер а на следващият ден трябваше да съм на последна консултация преди раждане , така моето голямо момче избърза с 15 дни и се роди със спешно секцио отдиох на 4 крака почти , с адски болки и контракции , като си спомня пиех даже течен аналгин  Crazy мислейки че е бъбречна криза вечерта , а аз съм имала разкритие и човечето вече тръгнало да излиза от зор и то, естествено с позволението на доктора , който каза да не се прекалява с аналгина!  От секциото си спомням само болката от излизането от упойка и раздвижването  тя беше най-страшна, но не и непоносима, с всеки ден се чувстваш по-добре!
 Колкото до клюкарките да се похваля и аз в 6 месец съм, окончателно ми казаха , че ще си имам още едно момченце и тъй като моето голямо момче е доста палаво и непослушно , седнаха да ме съжаляват , че ще е пак мъжко и не ми блазяли! Направо ме изнервят с пожеланията за момиченце въпреки това и че видеозона грешал, е ми за баткото ми познаха от 3 месец сега от 5 ми каза така, че му вярвам на моя лекар, пък каквото е да  е  живо и здраво няма да го връщаме! Дразнят ме с това "ама въъъъйй не ти блазя трима мъже на главата ..." Е И??? Тъкмо ще се грижат за мен нито съм първата , нито последната , така че майната им !  Не им обръщайте внимание да си лаят Simple Smile  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 452
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Valcheva_1985 ако бяха само момичета пък щеше да чуваш изказвания от сорта " Не му заблазявам на таткото с толкова жени"  Crazy
Свекървата като й съобщихме пола на каката ми заяви "Е нищо, поне ще те слуша". Как не загуби някой зъб тогава и аз не знам  Banghead

# 453
Valcheva_1985 ако бяха само момичета пък щеше да чуваш изказвания от сорта " Не му заблазявам на таткото с толкова жени"  Crazy
Свекървата като й съобщихме пола на каката ми заяви "Е нищо, поне ще те слуша". Как не загуби някой зъб тогава и аз не знам  Banghead

Grinning Laughing Joy Joy ооо посмях се от сърце, боже нацяло са откачили какво им влиза в работата де !!!  Няма угодия така е , сестра ми и тя с две момичета и колко критики изяде от свекървена страна , че няма мъж да продължи ИМЕТО, ама сега ги глези и се гордее с внучките си -принцеси , наше лошо няма!!!

# 454
  • СОФИЯ
благодаря за бързите отговори и за линка,в книгата която чета имаше подобни упражнения.ще пробвам надявам се да помогне  Wink

# 455
Оле , верно -пък като се сетя моята свекърва как реагира като и казахме, че ще е момче. Направо ми идваше да я убия. Ние с мъжлето супер много се зарадвахме, че е момче (особено аз,защото ще го даря с наследник-много се възгордях), а тя шматката, защото искала момиче много ми вика цитирам "Е, нищо де, тя другата снаха ще ми роди момиче!" Представяте ли си? #CrazyБаси отговора. Ама нищо де-аз си се радвам и толкоз-въобще не и обръщам внимание. 

# 456
p_paneva тия свекърви май все са недоволни, моята пък не ме е виждала откак съм бременна, ама ММ й пратил снимка, че да се похвали, и нашта взела, че заключила "Ааааа ми тя снахата се поразхубавила, кажи й, че няма как да чака момиче, докторката нещо сигурно се е объркала"  #CrazyВикам на моя, абе ти кого пита, че да пратиш единствената ми бременна снимка на свеки, а и нали бях грозновата, сега съм се поразхубавила  #2gunfire И забраних изобщо снимките като бременна, щом не знае как да се държи, тази ще му е единствената за спомен.

# 457
Вчера забравих да пия фолиева к-на, днес мога ли да взема 2? Пия по 1 хапче/ден, 400 мг.

# 458
Вземи си едно, не повече.
Не е проблем, че вчера си пропуснала  Peace

# 459
  • На брега на морето
аз дори и не я пиех особено. Или я забравях, или ми ставаше супер зле от нея и накрая я зарязах.
Карай си по схема, не си увеличавай дозата за сметка на изминал ден.

# 460
Допълниелният прием на фолиевата киселина от бременните е по-критичен през лятото, защото слънцето я унищожава. Но не се притеснявай, Блу. От един ден няма да му стане нищо на бебето.

Сред естествените източници на фолиева киселина са спанакът, аспержите, броколито, бобовите, портокалите, авокадото.

# 461
Момичета, водите четах че могат да изтекът не на веднъж. А това спонтанно ли става? От сутринта непрекъснато ми се ходи да тоалетна, ама нз дали нещо не съм настинала и примерно да е лека форма на цистит

# 462
Ако започната да ти текат водите, дори и по малко, те просто си текат.Не е същото като да ти се ходи до тоалетната, не можеш да го контролираш.
Моите си изтекоха малко по малко. Седиш си и усещаш, че нещо потича.   

# 463
Благодаря ви за отговорите за фолиевата к-на!

* Сиренце *, ти си личи, кога е цистит. Ако ти е пикае често, а пикаеш малко с болки към края на уринирането може и цистит да е. Пий повече вода, за да може да не те боли.

# 464
Аз усетих на 2пъти че е неконтролируемо и имах няколко капки, веднага изтичах до тоалетната. А цистита ми е познат като чувство и си мисля че ако е,  то е в мн слаба форма (без болки ит.н)
За сега ще изчакам, ама ако продължавам така ще звъня в болницата.
Благодаря!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт