Какво носите в жегите?

• 20 226
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
Има нещо много по-съществено от това да си в крак с модата, а то е да се носят преди всичко естествени материи. Инак се получава- отгоре гиздаво, отдолу гнидаво.
и миризливоооо.

# 226
Идеята на темата е да си кажете с какво ходите, а не какво не бихте облякли и да отричате чуждия избор. Laughing
Ще бъда благодарна ВЛ да покаже тук неговия избор-с какво ходи в жегите. Да почерпим опит.

Сложно става да снимам и показвам. Но пак ще го повтаря. Приличен панталон(например сив, бежов)+прилична риза с къс ръкав(едноцветна). В официални случаи на ризата вратовръзка. Дори тогава предпочитанията ми са към бяла риза. Когато е особено горещо пак такава риза, но по-тънка+къс панталон, но с хубава кройка. Миналата година купих два летни дълги и ги дадох да ги направят къси. Според мен е нормално в особено горещите дни да изоставяме дългите. Но за съжаление по магазините стилните къси почти отсъстват. Намерих такива само на две места по 60лева! Но пък тези, които преправихме на къси струваха 25, въпреки че бяха от подобен плат. Към сандалите също имам особени изисквания. Трудно се намират свестни, голямо търсене пада. А за официални случаи имам летни надупчени обувки с много мънички дупки по тях. Дори и за не толкова официални случаи стават, когато не е за сандали, но не е и за по-сериозни обувки. Например както е днес.

А за моята половинка да пиша ли?

Представям си те като скучно, а не стилно облечен човек  Wink
Липсата на въображение е равна на досада във всяко едно отношение.

А относно обувките - официални и надупчени не могат да са в едно изречение  Laughing

Какво значи скука в облеклото??? За първи път чувам това.

Надупчените кожени обувки, от които имам различни цветове са с връзки и са подходящи за летен официален костюм. Не ги виждам снимани в интернет, но тук там по магазините се срещат. Такива има бежови, бели, кафяви, а може би и други цветове.

# 227

Надупчените кожени обувки, от които имам различни цветове са с връзки и са подходящи за летен официален костюм. Не ги виждам снимани в интернет, но тук там по магазините се срещат. Такива има бежови, бели, кафяви, а може би и други цветове.

Такива ли?

# 228

На мен тези ми харесват. Особено тази с жълтото и тази с роклята най- в дясно.

# 229

Красива снимка. За някои може би това е "скучно облекло".

# 230

Такива ли?

Горния модел, долния не ми харесва. Но и черният цвят не ми харесва. Той е за зимни обувки. Моите от този модел са бежови и бели.

# 231
Малко ексцентрично е да се носиш по модата от преди 50 г. Снимките на бабите моите, де, защото и аз съм баба, също са много красиви с чадърчетата от дантели, но ще бъде доста интересно да се разкарвам така.

# 232
  • София

На мен тези ми харесват. Особено тази с жълтото и тази с роклята най- в дясно.

И на мен роклята ми харесва.
Между другото, има завръщана на шемизетите в световната мода, ама тук не виждам да ги носят.
И много елементи от 70те.

# 233
А, моля, 77-ма не беше преди 50г, още не съм ги навършила  Laughing
Точно такива модели си има и сега, някои марки и то от по- луксозните точно такива предлагат. Аз ги харесвам и съм носила от този тип, макар да не ми е целия гардероб такъв.

# 234
Сиво, кафяво-все едни соц-казармени-цветове. Остави, че моделите са кофти, дори баща ми предпочита втория модел показана обувка, а  не горната. Но всеки си има вкус. Интересно ми бе за материите-обувки-кожа-добре. И аз кожени нося. Панталона какъв е, освен, че е сив? Ризата каква е, освен, че е бяла? Ясно е, че към цветове всеки има различни предпочитания.
Инак и на мен ми е лесно да кажа-обличам се със зелена блуза и черна пола. Това не дава никаква представа.
Попитах, защото ВЛ коментира ленът като материал за дрехи. Той какво предлага просто, вместо лен.
Да, има завръщане, разбира се. Аз самата вадя едни рокли, от ученическите ми години, гледам на снимки от баловете някои така са се издокарали. Grinning
Специално материите ме вълнуват.

# 235
Малко ексцентрично е да се носиш по модата от преди 50 г. Снимките на бабите моите, де, защото и аз съм баба, също са много красиви с чадърчетата от дантели, но ще бъде доста интересно да се разкарвам така.

Това, което описваш май е било преди 100г.

А хубава лятна шапка(не сламена) имаш ли си?

# 236

Красива снимка. За някои може би това е "скучно облекло".

Да, на мен така ми изглежда и то не само скучно, ами прекалено старомодно, бабишко, абе не бих се облякла така

# 237
А хубава лятна шапка(не сламена) имаш ли си?

Не, но имам случка, т.е. майка ми. Бърза тя за работа, а бабата - И къде си тръгнала толкова рано? И без шапка?!

# 238
Всяка една материя може да изглежда добре или зле в зависимост от това доколко е изпипана кройката на дрехата, какво е качеството на шева и каква е фигурата на човека, който я носи. Обаче сигурно има връзка фактът, че ленът е една от най-прохладните материи, с факта че при търсене в гугъл словосъчетание от сорта на summer+linen дава далеч повече резултати, отколкото summer+друга материя. Не всичко ленено е намачкано до безобразие и безформено. Съществува и специално обработен лен, който почти не се мачка. Не е вината в лена, че дълги и свободни дрехи на ниски хора не отиват, независимо от материята. Ето тук няколко идеи за лен:

# 239
Сиво, кафяво-все едни соц-казармени-цветове. Остави, че моделите са кофти, дори баща ми предпочита втория модел показана обувка, а  не горната. Но всеки си има вкус. Интересно ми бе за материите-обувки-кожа-добре. И аз кожени нося. Панталона какъв е, освен, че е сив? Ризата каква е, освен, че е бяла? Ясно е, че към сцетове всеки има различни предпочитания.
Инак и на мен ми е лесно да кажа-обличам се със зелена блуза и черна пола. Това не дава никаква представа.
Попитах, защото ВЛ коментира ленът като материал за дрехи. Той какво предлага просто, вместо лен.

Аз пък си мислех, че тъмнозеленият цвят е казармен. Предлагаха ми такова яке освен черно. Отказах ги и двете.
Долният модел обувка ми напомня за маратонките.
Вече писах и за бежови панталони. Те могат да бъдат по-светли или по-тъмни. Сивите-също. Може и бял, но аз нямам такъв. Някога имах къс бял. Според мен тъмните цветове са за зимния период. Учудвам се, че сега през лятото масово се носи черно. То май през всички сезони преобладава. Пъстротата силно намаля. Относно материите като официален плат посочвам габардин, а от останалите не разбирам кой какъв е. Поради тази причина не съм в състояние да ги коментирам. Купувам това, което ми харесва. Понякога се случва даден плат много да се мачка и трудно да се глади. Но веднъж купен няма как веднага да бъде изхвърлен, нали?
Предпочитам топлите цветове ризи. Например розова, оранжева, червена, светлокафява.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 15:08 от vl

Общи условия

Активация на акаунт