Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 735
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
  • varna
Добрутру  bouquet
Аз пак съм като измък примък, нощес ми е жега, сутрин ми става студено - аман  Laughing
Пина, супер е станала стаята, браво.
Сандалке, много се радвам, че има развитие в БЕЛ насоката и матурите, че то онова не се траеше просто.Стискам палци щерката да се осъзнае по-скоро.
За циганите, да, вярно е, че има много работни и честни такива, обаче по-голямата част са долни мизерни крадци и си ползват жените като машини за помощи. Нищо против първите, ама вторите просто е най-добре с тежката ръка на закона да се налагат.

# 151
Добро утро,момичета!
Вече и аз мога да се похваля с безсъние,сънят ми беше от23.30 до 03.30,после си планирах бъдещи покупки.
Пина,стаята е много яка,обаче бебчето странично ли ще го обличаш на този шкаф,дали ще ти бъде удобно така,но аз съдя само по себе си,то май всяка майка си намира неин уникален начин на отглеждане...
Агнес,поздрави Гери Д. и и кажи да се появява отвреме навреме и тук,то годишното и приключване вече е приключило,няма оправдание.
На кола маска мисля да отида два-три дни преди операцията,но не знам как ще преодолея срама си.Обаче постоянно опитвам сама с ножички, с бръсначка...,еми резултатът е плачевен,както казват при нас-става на "фърчила".Тя колата там ще ми е за първи път и дано не ме боли,най-много да се разраждам и ще правим спешно секцио.

# 152
Пине,много хубаво сте направили стаята за бебенцето.Страшно ми харесва!
Аз подозирам,че на дребния вече не му стига мястото,защото взе да рита и бушува една идея по-културно.Сутринта ме събуди по мнооого сладък начин,леко подритваше и местеше едната петичка отстрани,а по принцип "добро утро" ми казва по много брутален начин.  Mr. Green На мама мишлето сладко  newsm32
За ваксините смятам,че са нужни.Предпочитам дребното да е кисело ден-два или да вдигне Т,отколкото да се разболее от болест,срещу която ваксина има.Вредни или невредни-здравето на детето ми е на първо място.

# 153
О, да, забравих да отговоря на няколко въпроса и коментари.
Сандалка, много се радвам, че е настъпило някакво развитие. Дано все повече се променят нещата там, сякаш бях останала с впечатление, че си е баш съвсем същото като по наше време, но нямам никакви директни впечатления.

Забравих кой ме пита за повивалник и сега Флай ми напомни с въпроса си. Не знам да слагам ли дъска за повиване. Първо мислех да слагам. После намерих у нас една тънка възглавничка и реших, че върху нея мога да постилам подложка от еднократните, така хем да е меко, хем да не пропуска и да е удобно, може би. Знам ли, колко пъти в живота си съм сменяла бебе, как мислите - нула! Иначе плота е широк 40см. Бебето мога да го слагам настрани, гледам снимки на бебешки стаи из нета това е масова пркатика. Не знам дали ще е удобно, но предполагам пак става. Ако си купя дъска мога да я слагам напреки и бебето да е срещу мен, както ще е по- удобно, струва ми се. Това е въпрос, който съм оставила да се реши от само себе си в практиката. Даже мога да го сменя на кухненския плот, който е 60см, колко му е.

И накрая да кажа, че си направих теста с юмрука под гърдите и дето твърдях, че не се събирал, ама май се събира  Shocked  и ся ко, ще раждам ли?  Thinking

# 154
  • София
Пине, ти кЪ я мислиш тая работа - рано е то още! Виж, нали се разбрахме - първа е Бихайнд, като гледам Бемол се е засилила след нея... Ти къде се буташ? На моята една - единствена родила приятелка, коремът й се смъкна в началото на 8 месец, а роди един ден преди термин. 

# 155
Рано ми е, рано ми е! Аз трябва да родя най- рано на 1 юли в 00. 01ч. защото бебето ще се казва Юлия и трябва да ми се вързва концептуално.

# 156
  • София
Мисти, аз не съм се будила, не съм спала тази нощ. От 7:30ч. съм в офиса и гледам да посвърша нещо, че време не остана, както се казва…
Скречиният пост го четох през нощта, но не помня точно кога. Даже в просъница се замислих, дали нямаше да е по-добре да съм се родила циганка, да ги накотя, раждайки ги там, дето живея, да не се занимавам с досадни подробности, като ваксините, какво, като  един ден осмото ми дете  хване морбили и  зарази  вашето /това си е ваша работа, аз нали имам още 7/.
Сандалке, напълно си права за това, че има и свестни роми. Карли е описала какви цигани имам предвид, няма да я повтарям. Но ми стана интересно каква и е концепцията на Скреч. Още откакто Масларова беше министър /всъщност откакто сме в ЕС/за ромите, като малцинство се направиха доста неща , има действащи оперативни програми за подпомагане на ромите. И като казвам подпомагане, нямам предвид само финансиране, става дума за интеграция, обучение и пр.
Пине, за какви антикампании срещу циганите говориш? Само да вметна, че Варна не е София: доста цигански села се опразниха, като обитателите им дойдоха именно в столицата. Тук те живеят на катуни, на гета или в най-добрият случай ползват две стаи на порутена къща или кооперация, като се настаняват по минимум 16 души. Освен с джебчийство се занимават и с „по-легални” дейности- продажба на контрабандни цигари, крадени стоки….
Държавата дава мизерни пари, истина е, но мизерниците са доволни на това и си им стигат. Ако аз давам 10лв за бучка сирене, Рамбо ще купи такава за 3лв. Да, има и много българи, които доят държавата: от майки студентки до такива, които точат ДДС. Но нито на едните, нито на другите не им се опрощават сметките за ток и децата им не са с предимство пред другите за прием в ОДЗ, просто примери.

# 157
  • София
Рано ми е, рано ми е! Аз трябва да родя най- рано на 1 юли в 00. 01ч. защото бебето ще се казва Юлия и трябва да ми се вързва концептуално.

Joy Joy
Как Юлия бе, Пине, Джулия трябва да е, да се връзва концептуално и с Джулай-дей  Laughing
Инак за повиването - мисля, че напълно ще ти послужи вариантът, който си намислила. Без да купуваш дъски или спец. повивалници. Аз мойте две предните съм ги повивала въобще върху спалнята (която беше доста ниска при това, коленичах на пода... не е нещо трудно) - слагах някакво покривало, дори не беше непромокаемо, и действах. Много малко бяха случаите, когато бебче да направи беля, много малко.
Сега смятам отново така да действам, че това със спалнята си има едно страшно удобство - като събуеш, съблечеш бебко, и то вземе ти пусне някоя усмивка, много лесно е да се нахвърлиш отгоре му и да се мачкате и лигавите и целувкате  Heart Eyes Има пространство, нататък - и гъделичкане задължително!  Mr. Green

Жалина, "слънчеви деца" е прието да се наричат децата с Даун синдром...
Да не искаш да кажеш "децата на цветята" - хипари?  newsm78
Или има нещо ново като понятие - "деца на слънцето" - настоявам за Просвещение!  Hug

За раждането вкъщи аз съм твърдо 'за'  - просто да има такава възможност Peace Много се ядосах, когато стана оназ работа с пълната забрана  Crossing Arms Че то си е право на всеки да си реши къде - повечето майки са пълнолетни и си носят отговорността и последствията пък. Какво пречи, ако решиш, да си платиш на акушерка, да я извикаш вкъщи и да ... се развихрите в кървища. А пък ако се получат усложнения, тя ще може да вземе решение и да ти помогне придвижването до болница, да събере лекарски екип... А сега - какво става? Тези жени (не са всичките луди де, макар и да има крайно побъркани), които искат да родят вкъщи, са с безкрайно застрашен живот, пък и бебетата им. Нека да има възможност за избор, защо да няма...

Не спите ли, а?
Ми аз не спя от месец сигурно. Веднъж седмично ми се дава цяла нощ, а така -- по 2-3 часа на денонощие, отврат е, ама май му свикнах. Ама е ОТВРАТ  Sick

# 158
Пина Joy е това беше  Joy Joy
Ние с теб явно си имаме тактика, аз вече реших и съм поръчала на момата да се ражда на 13/7 щото нали знаете каква дата е това /Кейт ще ражда тогава по последна информация/.
Джина   newsm10 абсолютно съм съгласна, въпреки че ти си по рязка в изказванията си, и сега всички майки студентки моля не напускайте форума, вие сте само пример. Аз лично се сещам и за една българка - моя роднина от Перник, която също като ромките, един ден няма трудов стаж и не сключи брак цитирам "за да се водя самотна майка" и само от помощи живее, понеже я познавам лично и й знам далаверите, ще ви кажа, че от помощи и детски взема колкото една учителка, която току-що започва кариерата си, та вие ще ми казвате как разчитали на мизерни помощи, да ама не са чак толкова мизерни, но добре че нямате поглед отвътре да видите за какви пари става на въпрос, не твърдя че всички са толкова хитри, но не би ме учудило ако 50% са такива. Ако някоя работи в банка и има достъп до сметките на такива може да види за какво иде реч. Да не ви казвам пък какво се случи с парите уж за пострадалите от Перник мин. година, имаше и пострадали, но да раздават на калпак суми, е това беше най-голямата глупост която можаха да измъдрят.

# 159
  • София
Пина,  Joy rotfImbo , "концептуално" ако се роди юни, какво ще правиш?  Mr. Green

Според вас колко е нормално да чакаш за отговор от Продавалника? И аз като Жалина съм обхваната от треска по новите неща и трябва да си ги получа възможно най-бързо!  Party

# 160
Интересен спор се заформя отново, ще следя развитието  Popcorn.
Пина стаята е супеер. Днес очаквам мебелите за нашата детска и после ще показвам снимки. Добре, че 24ти е почивен ден, дано успее мъжа ми да ги сглоби, че никак не са малко. Ей ти пък Юлия от сега има програма да изпълнява, като например кога да се появи  Laughing.

Мъхенце обикновенно до 24 часа ми отговарят. Ама то като те тресе треската за пазаруване, ти се вижда, че времето не минава  Laughing

# 161
Сега ме предизвикахте да покажа какво боди съм купила на дъщерята. Имаше и блузка с дълъг ръкав - комплект, съвсем същия десен, но не беше задължително да се купят заедно и аз не я купих. Нали сме ретро родители с мъжа ми, т.е. леко дърти, и бебето ще е ретро  

Ако се роди юни няма да е Юния, макар че имахме такива предложения и малко ни се подиграват някои приятели... Пак ще е Юлия, но аз още се надявам да устиска.

Да казвате задължително когато слагате снимки в снимка.бг, аз ги следя, но само да знам, че има нови, много обичам да гледам.

Мъхче, зависи от продавачите, всичко е нормално. Ако не ти отговорят до 24 часа може да са несериозни, ама може да са в отпуска хората, в командировка, да се е разболял някой, живи хора са и те. Ние (мъжа ми) доста се разпазарувахме от Продавалника, само една издънка имаме и то мъжа ми продаваше и клиента не си взе пратката и ни я върнаха за наша сметка, което беше тлъста сума, че тежеше. Но това е едно от 50 случая.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 16:46 от pina

# 162
Сандалке, аз така си ги наричам новият тип хипари - деца на слънцето Simple Smile Май такова понятие няма никъде, съвсем мое изобретение си е Simple Smile Но определено не става дума за дечица със синдрома на Даун, по-скоро точно хипари, но от онези новите, дето живеят на село и са мнооооого природосъобразни (раждат вкъщи, не ваксинират и са много био и еко )
Аз сега отивам до Джъмбо да си купя това онова за бебето, ще видя дали ще се престраша за дрешки, но одеало със сигурност ще си взема, че вече имам плат за чаршафите Simple Smile Хихи, нали ви споделих - шия си ги самичка чаршафите, излизат около 12 лв комплекта - трябват 3 метра хасе, шевна машина и съвсем мъничко умение (стига и онова от труд и творчество в 3ти клас Laughing

# 163
Момичета, много сте мили, благодаря за пожеланията за оправяне и тн.
Скрит текст:
Голямо съм магаре, спънах се в офиса, носех си болничния, сандалът нещо ми се заклещи, пирует, видях как падам на корем върху някаква машина, оттам явно съм се завъртяла на е*** ти страна и се озовах на земята, седнала с цяло тяло върху подвит на 2 глезен Sad И явно не знам какво е станало, обаче целият глезен е подут, а като го пипна, боли от всички страни нагоре по връзките. МАГАРЕ!!!! (Да беше от някоя лудория, да си мълча виновно, ма то... ето, виждате ли, като не правя лудости какво ми се случва Mr. Green).

Иначе мъжът ми беше заминал извън бг, един ден тук да вземат техниката и пак тръгнаха. И стоте дни са драматичната ми екранизация от вчера, до средата на юни май го няма, 15 - 18, нещо такова. Та, Пина, НЕЕЕЕ, Не, не, не искам да раждам, докато го няма Simple Smile Но се изпокарахме юнашки, той беше пренавил всички нерви и се държеше като зла свекърва Simple Smile)))

Връщам да чета. Мерси за милите думи още веднъж.   bouquet

# 164
  • varna
Луиза, егати късмета, върви на доктор все пак да го види тоя глезен, че виж Мисти как си изпати.
Има развитие с дядо, вече е вкъщи на хапчета. Оправили са му пикочната инфекция, но пък са му сложили диагноза Паркинсон и съответно са му дали пътека за Терапията. Обаче той нали е магаре, овикал всички и не искал да ходи пак там (беше м.г. за два-три дена вътре), и в крайна сметка нашите се видели принудени да го приберат при баба с един тон хапчета  #Crazy Направо не знам вече, дано поне е добре вкъщи, само този стрес ми липсва сега.
Поне да се похваля, че битката с госпожицата отново приключи успешно, малко сега е бразилски фешън, ама с опипване и наизуст с бръсначката толкоз  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт