Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 733
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Абе, замислих се да се дам и аз за пример. Много 'моя' беше литературата... На другите пишех темите, имах отлични оценки. На матурата се оказа, че се иска да препишеш/ напишеш ако си научил наизуст конкретните теми, давани по курсове. Който е писал различно - от себе си, няма успех. Така си имам 3 на матурата по литература.

Айде, ще чакам и аз новия спор, че да се включа пълноценно  Mr. Green

# 136
  • София
Весе, много хубав метод предлагаш. Обаче те и безтуй са й закачени-подредени на видно наградките. Че по сравнение с тези на брат й, са си направо мижави, незначителни. Затуй гледам да й избождат очите винаги, че и самочувствието да не спада... няма как, сравняват се винаги помежду си...
Но това, че се е подвела по останалите, си е чиста истина!
И лошото е, че не мога да я убедя, че ако темата не й дойде като муза, все може с есе да се спаси - както правилно е направила на Мисти дъщерята, а и мноооого други зрелостници. Поне това е една добра вратичка при днешните матури, а и нататък при кандидатстването го има като вариант, та не е нужно вече да скалъпваме мозъците на децата в литераторски демагогии и тези...
Ще видим... аз смятам, че има къде по-полезни курсове в този им период от живота, отколкото за матури.
Виж, синковеца направо отсега ще го запиша на БЕЛ - той има отчайващ проблем с писмените локуми, тя може и от там да гледа, ама такова тръшкане скоро не е имало, дори за купон  Shocked

Ани, я ги хвърляй насам късите си полички, а аз да ти дам моите дълги-повлекански  Twisted Evil Кога друг път ще ми се удаде случай да се 'поизвратя'  Mr. Green

Уф, а аз да ви се оплачаа - влизам в някакво мнооого странно състояние, никога не ми се е случвало.
Чувствам се като някакво животно, което иска да си намери една тъмна-тъмна дупка и да се завре там и бял свят да не види, докато не роди...
Нито ми се общува, ама с ни-ко-го, нито ми се работи, нито ми се чете, нито ми се мисли за дрешки, всичко ми е едно досадно, недоволно, смотано  Sick Sick Sick
(Депресия? ПРЕДродилна???  #Crazy - БАШ!)

# 137
Добро утро коремчета !
Аз май изтървах днешната фотосесия - много желаещи имало. За утре ще има друга, но с друг екип, може тогава да отида.
Ух.. исках и нещо друго да кажа, ама забравих какво беше ..... ooooh!
А за споровете .... досега не съм се включвала , но ми е неприятно,като чета такива неща. Факт е,че всеки е прав за себе си ... а и както неведнъж е споменавано - тук сме банда бременни , бушуват хормони и е нормално да прехвърчат искри отвреме навреме. Важното е после да няма лоши чувства  Hug
Ходите ли още на кола маска за госпожиците ? Аз срам не срам, така и не се наканих досега да отида, фризирам се слепешката с някакви ножички ,но не е същото.

Хубав ден желая на всички ви и много усмивки   bouquet

# 138
  • София
Мъхче, Пине, то сега не е както преди - да назубкаш нещо, дето е дадено за правилно и само него да можеш да изложиш за добра оценка. Слава Богу, дават им на децата да си изкажат и собственото виждане, ама стига да не е някакво абсурно де... и да е неадекватно по въпроса. Иначе критиката (теорията за автора и лит. направление), която покажеш, че знаеш, си е водеща, разбира се  Peace  И е хубаво да я има.
Но сега освен развитие на тема, се дава и заглавие за есе, по което можеш да си пишеш, ако се чувстваш неподготвен по лит. Бе не е зле хич... и проверяващите гледат предимно граматика и изказ, логика, а не се зациклят толкоз върху идейност.

# 139
Сандалке то и аз така в предродилна, ти поне на работа нали ходиш, виждаш се с хора, разнообразие, аз рядко излизам, щото се чувствам дебела, разплута, краката ме болят изобщо съм много лоша компания за когото и да е, за капак съм една апатична, като ви чета как багажа за болницата сте стегнали, аз нищо не съм подготвила, все си мисля, че има време, та не знам ако ме изненада по - рано какво ще правя. Гледай лили даже и за снимки се е нагласила, аз имам 2 или 3 тези които съм ви пуснала, и не искам и да чуя за повече, как ще си показвам корема, та той е огромен, изобщо мрън.

# 140
  • София
Айде, ще чакам и аз новия спор, че да се включа пълноценно  Mr. Green

Ама ще има ли?  hahaha Дето вика Мъхчето да изчакаме Джина с новини от чакалнята, да даде насока за темата на спора.
Хайде изчакайте ме малко, че ще изтичам да си взема поръчаната нощница. Трябва и няколко чифта гащи да си купя, че и джапанки. Мерих преди няколко дни 41 номер и не ми влиза кракът. Ужас, по принцип нося 38, а сега такива тупани имам, че не мога да си намеря дори и джапанки.

Пина добре е станало. А повивалник няма ли да слагаш върху шкафа?

# 141
Aaaa никакви спорове повече  Naughty

Мъхче явно аз съм си ги представяла по друг начин нещата с близнаците. Важното е накрая всичко да е ок, а и лекарите съм сигурна си знаят работата  Hug

Сандалка пазя се аз  Hug От как детето е на ясла се отдавам на активен мързел. Само вечер ми е зор, че трябва да сготвя нещо, а и мойта литературна муза нещо отлита.
А за реанимацията, аз ща не ща ще съм си там първите 12ч след операцията. Няма как  Tired От как съм бременна сънувам как ще раждам нормално. Явно много искам да се случи ама дали ще се получи  Thinking

Аз по английски на контролните пък все 3 изкарвах. Не ми оставаше време да си направя моето контролно от подсказване на останалите. Те имаха 4 и 5, пък аз 3  Tired Къде ми е бил акъла  ooooh! Сега пак я върша тая работа. На всяко контролно на племенницата ми, аз съм зачислена пред фейса да и пиша темите. Все едно учителката и е идиот и изобщо няма да разбере, че някак си успява да преписва на контролно. Обаче да се оправя. Знам че и правя мечешка услуга, но пък тя ми се реваншира от време на време да бави детето  Whistling А при нея е факт, че е наследила езиколюбието и от майка си и от баща си. Дори арменски не знае.

Пина много доре изглежда стаята. Изчистена, без допълнителна мебелировка. Много обичам така. После с играчки да я напълните  Hug

Гери наистина се изпокри, но днес сме се уговорили с нея да ходим на китайско.

# 142
  • София
За циганките и многолюдната челяд мисля, че ако не сте (не сме) съгласни някой да ражда безброй деца, а нашите пари да отиват за отглеждането им, трябва да се борим за по-адекватна социална политика. Задължителното слагане на спирала и какво да е противозачатъчно е против конституционните и човешки права на човек, защото нито държавата, нито обществото са дали работещи репродуктивни органи, за да им налагат ембарго.

Skrech, ама ти все едно живееш в друга държава и не си виждала циганин през живота си!  ooooh! Ако беше така, развитите държави с адекватна социална политика нямаше да екстрадират циганите обратно в България и Румъния, а щяха тихо и кротко да си ги асимилират. Просто някои култури не пасват по никой начин на държавното общество и вари ги, печи ги, няма друг начин да ги съвместиш с останалите, освен насилствено. Ето, вчера четох в един руски сайт (fishki.net Mr. Green) за някакви племена, Пинахи ли бяха, Пинохи ли, които имат супер уникално схващане за света, уникално поведение и език, дълго е за изброяване. Това, което искам да кажа е, че всякакви мисионери са се опитвали да ги накрат да приемат вярата в Господ, но не са успели дори да им обяснят идеята, просто, защото тези хора нямат понятие, нямат дори и дума за "днес", "утре", "един" или "единствен" и пр. Та и от циганите, ако искаш циганин да стане бял човек, просто трябва от съвсем малък да го отделиш от общността му и да живее и расне сред българи. Да кажем, всяко отделно циганско семейство да се настани в едно българско село, пълно с българи и да му се даде задължителна работа. Ама ще кажеш, че и това им е нарушаване на човешките права.

Каквото и да си говорим, раждането на 14 деца от една циганка, от които половината са настанени в социален дом, а на 90% от всичките тя не помни дори името, което им е дала, определено нарушава много човешки права, както моите, така и на нейните собствени деца!

# 143
  • София

За домашното раждане някой дали може да се опита да пише с аргументи или само емоции има? Не за ваш такъв избор, а за чуждия, който коментирате.
В едно цивилизовано общество, когато нямаш необходимите компетенции, не можеш да си позволиш да поемеш такава отговорност, защото става въпрос за човешки живот. Доказано е, че раждането у дома е рисково- у нас няма анестезиолози, реаниматори и неонатолози. Смъртност при новородените е имало, има и ще има. Но благодарение на медицината тази смъртност е сведена до минимум, абсурдно е сами да си повишаваме риска. За мен това са си някакъв вид сектантски интереси и нищо повече.
За циганките и многолюдната челяд мисля, че ако не сте (не сме) съгласни някой да ражда безброй деца, а нашите пари да отиват за отглеждането им, трябва да се борим за по-адекватна социална политика. Задължителното слагане на спирала и какво да е противозачатъчно е против конституционните и човешки права на човек, защото нито държавата, нито обществото са дали работещи репродуктивни органи, за да им налагат ембарго.
А, би ли ми обяснила според теб какви средства са необходими за борба за по-адекватна социална политика във връзка с конкретния въпрос? Ще ми бъде интересно наистина.

# 144
Хайдеее  smile3508 Джина се събуди и спора започна, ама няма да е интересно, щото скреч пише само през нощта, ако някой е на нейното мнение трябва да се включи без страх  Laughing

# 145
  • София
Хайдеее  smile3508 Джина се събуди и спора започна, ама няма да е интересно, щото скреч пише само през нощта, ако някой е на нейното мнение трябва да се включи без страх  Laughing

smile3532

Еййй, начи, не можем да мирясаме ние, голяма скука без спорове брей!  Laughing
Аз се придържам към мнението на Скреч - че ни е грешна политиката в Бг към сиганята, ама съм много съгласна и с мнението на Карли - имам доста опит просто.

Ще се включа!
Имам много работа, обаче като си организирам почивка, ще пиша по-подробно  Peace

Като за начало обаче искам отново да натякна една от любимите ми думички - толерантност. То туй не е стремеж към любов, а само търпимост, възможност за вглеждане към насрещния и неговите различия, преди да се стараем да наложим своето си. Да не се слагат всички (цигани) под една черта.

Защото има дори и у нас просто страхотни цигани, и то живеещи в своите си общности, не непременно разбъркани с българи. Има много честни, много работливи, много амбициозни роми, било то и не съвсем образовани. Има роми, спазващи техните традиции, а традициите им са съвсем прилични, без култа към синдрома на кукувицата.
Но ни се набиват на очи онези, другите - непукистите, нахалните, мърлявите крадливци... дето и на цигански сигурно не могат да скалъпят едно правилно изречение...
И баш те имат нужда от различна помощ, а не тази, която им се предлага в момента...

# 146
Скреч,
Цитат
fly2, неслагането на ваксини = престъпно поведение?  newsm78 Естествено, че ще е без съгласие на бебето! Ти ще го питаш ли иска ли ваксина? Дете без ваксина = аутсайдер. Брей, че логика! Щом не искаш да влизаш в спорове, не пиши скандални неща.
Да,престъпно поведение е спрямо детето,което един ден може да се разболее от сериозна болест заради модното напоследък:"Аз няма да го ваксинирам,защото това нарушава правата ми да вземам решения за собственото си дете",разбираш ли,същото като с домашното раждане.И пак ще се повторя,да,ще ваксинирам моето дете без съгласието му,за да може да посещавадържавни детски градини и училища и да не странят другите деца от него,дърпани от майките си,и за да не ме пита един ден:"Защо ми го причини?"И всъщност аз не влизах в спор вчера,изразих мнението си,не съм говорител на група бременни,а кое е скандално,можем да спорим,по моя дефиниция-скандално е нещо,което се различава от общоприетото и предизвиква най-малкото противоречиви коментари.Ти слагаш ли на децата си ваксината ДТК,или смяташ,че кампанията за събиране на средства за закупуване на ваксини срещу тетанус за децата в Африка е някаква халосия?Винаги има случаи на фатални последици от неправилно дозиране или преценяване на състоянието на детето,но и от един аспирин има смъртни случаи,но това е нищожен процент на фона на неразболелите се от лоша болест.В Европа няма едра шарка от десетилетия,благодарение на ваксините,а единичните случаи са точно на хора,които не са ваксинирани.Така,това е много малка част от мнението ми,относно ваксините и аз повече няма да влизам в словесни конфликти с теб,първо- не ми е приятно,и второ-не мисля,че ти би могла да обогатиш моята обща култура повече от позицията на годините ми опит и четене по темата.А ти си свободна да правиш с децата си каквото намериш за добре и правилно,имаш достатъчно време да експериментираш с тях и аз няма да съм човекът,който ще те упрекне или обвини.

# 147
Аз съм на мнението на Скреч. Не знам колко цигани познавате, но аз познавам доста работещи цигани и то работещи къртовски труд. Не всички цигани живеят на помощи. Има и българи, които доят държавата. То не е кой знае какъв живот с мизерните пари, които дава държавата, да не се бъркаме, все пак. Освен това тяхното малцинство умишлено е държано неграмотно и просто, за да може да бъде манипулирано и използвано. Последните 10 години се води целенасочена кампания срещу циганите и малко по малко българите започнаха да виждат в тях най- големия си враг и причина за всичките си несгоди. Причините в България нещата да не вървят са съвсем другаде, но е толкова удобно да фокусираш вниманието на тълпите към една такава ялова посока, вместо да вземат да се усетят къде са истинските проблеми и безвреме да затрудняват властта.

# 148
# 149
Добро утро,
да се включа и аз - за раждането вкъщи - отново казвам - за мен това е едно безумие, на онези  хора, които са решили, че това е естествено....а всъщност аз познавам от тези "деца на слънцето" и честно казано за мен те са едни лентяй, които пушат трева по цял ден и си мислят, че живеят много природосъобразно....и ние с вас, дето си купуваме колички сме едни будали, които си даваме парите на вятъра Simple Smile
За ваксините - също съм за....като цяло няма какво да се открива топлата вода. Баба ми е била ваксинирана, а щом тя е ваксинирана, значи това е нещо не толкова лошо и има смисъл от него. В общи линии нашите баби доста добре са си живяли и са знаели как стават тия работи Simple Smile
Напоследък се наблюдава едно завръщане към естественото, но тук е спора - кое точно е естествено и кое граничи със сектантска лудост....
И като за последно - много ясно, че бебето не осъзнава нищо и точно там е ключа върху, които всеки трябва да се съсредоточи - отговорността да бъдеш родител...да взимаш решения вместо наследника.
Ох, малко дълго се получи, но пък си казах всичко ....май е малко крайно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт