Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 724
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Хайде едно "запис" и от мен. Днес за малко ви изпуснах, че ми беше гърч в работата и вие чак на 9та страница избягахте, преди да успея да се включа... Много весело заглавие!  Peace Кате, много хубава тема!   bouquet

Цвети-дп,благодаря за съвета,мила.Точно това правя и аз,но резултат никакъв.Ако и утре нямам подобрение май ще се ходи на доктор.Всъщност на какъв лекар трябва да отида?
гифтче, ходи се на проктолог. Дано не стигаш до него!

Успех на зрелостниците, има ли вече отзиви как е минала матурата? Много интересно ми стана какво точно за Яворов се е паднало - знаете ли темата?

Аз имам една чуденка за вестителките - понеже термина ми е на един ден с Мисти и Агнес, а на Катето е на следващия - какво ще правим, ако дай Боже и четирите си изчакаме до термина и родим заедно? Между другото, ако идеята е да се праща шаблонен смс, Кате, не е ли добре да го сложиш някъде на видно място (на първа страничка шаблона)?

Аз да си кажа, че съм добре, макар че вече да броя дните до болничния и едвам да издържам на работа, ама какво да се прави. Малкия не спира по цял ден да се разтяга и да прави гимнастика - наистина не знам кога спи това бебе.

Ани, вече можеш да ми честитиш - най-накрая се обзаведохме със заветната люлка. Имаме си количка - с лятно и зимно кошче и столче за кола, ваничка, комплект биберони за новородено, даже вчера купихме 4 бодита - направо сме готови за бебето вече.  Mr. Green

Стискам палци на всички с болежки и проблеми да се оправят бързо и бебетата да си стоят в коремите поне до края на юни!

Хайде, отчетох се за тази тема и мога пак да изляза в нелегалност до следващата.

# 121
  • София
Katencetoo, нейде из интернет съм чела, че и от системата с окситоцин може да се увие пъпната връв около врата. Не помня добре точно какво се случваше, но май заради тези неестествени конракции, които се получават, без да е синхронизирано с действията на бебето... нещо такова, но беше толкова отдавна, че вече не помня конкретно как беше.
Данчето с трабантчето, че то бебето си ги гълта околоплодните води най-редовно. После ги изпишква/изаква и пак гълта  Mr. Green
fly2, неслагането на ваксини = престъпно поведение?  newsm78 Естествено, че ще е без съгласие на бебето! Ти ще го питаш ли иска ли ваксина? Дете без ваксина = аутсайдер. Брей, че логика! Щом не искаш да влизаш в спорове, не пиши скандални неща.
pina, това за болницата с трите дена раздяла е нарушение и на правата на родилката, като пациент, и на човешките ѝ права по подписани от БГ международни конвенции.
mysterious, аз традиционно съм си пестелива на комплименти и ми е малко излишно това да се изредят сто човека да се изкажат, но щерката ти е забележимо красива  Flutter

За домашното раждане някой дали може да се опита да пише с аргументи или само емоции има? Не за ваш такъв избор, а за чуждия, който коментирате.
 За циганките и многолюдната челяд мисля, че ако не сте (не сме) съгласни някой да ражда безброй деца, а нашите пари да отиват за отглеждането им, трябва да се борим за по-адекватна социална политика. Задължителното слагане на спирала и какво да е противозачатъчно е против конституционните и човешки права на човек, защото нито държавата, нито обществото са дали работещи репродуктивни органи, за да им налагат ембарго.

# 122
  • София
Добро утро и лек ден на всички!

Луиза какви ги вършиш? Изпуснем те от поглед и ти ще направиш щуротията. Като зимата с какъв борд беше, че не помня.

Мисти аз съм гледала снимки на Ивета но пак да си кажа, че имаш много хубава дъщеря.

Руми акушерката ми каза, че когато се смъкне бебето имаш разстояние един юмрук между гърдите и корема.

Бемол как ти е кръвното?

Хайде, отчетох се за тази тема и мога пак да изляза в нелегалност до следващата.

А стига де Мадлен!

Задължителното слагане на спирала и какво да е противозачатъчно е против конституционните и човешки права на човек, защото нито държавата, нито обществото са дали работещи репродуктивни органи, за да им налагат ембарго.

Не мога да ги понасям тези паразити. А не е ли противоконституционно да живеят като кърлежи за сметка на данъкоплатците? Нещо трябва да се измисли!

# 123
Добро утро и от мен  Laughing
Да се похваля, че тази нощ спах  newsm44 от 1:30 до към 6:00, ноо на фона на предната седмица съм направо супер  Wink
Днес съм на ЖК и ще се реши как ще раждам... по принцип не се притеснявах до сега, но ММ (зодия Рак) направо ме шашардиса  Crazy първо си мислел една нощ как получавам контракции и тръгвам да раждам, а на него му било много жал за мен защото ме боляло, а той не можел да ми помогне...  #Crazy после лелинчо му, който е лекар и шеф на болница в Сф като разбрал, че съм имала луксация се консултирал със гинеколози и ортопеди и всички казали,че има риск (минимален) и за мен и за бебето при нормално раждане и те препоръчват секцио... да не говорим, че и майка ми е имала луксация (та се оказва, че май ми е наследствена) и след 2 нормални раждания сега леко покуцва- да не говорим за болките, които търпи...та и тя много се притеснила за раждането ми...абе общо взето, както си бях спокойна и уверена в предстоящото ми събитие тези двамата ме стресираха направо (знам, че е защото са загрижени), но сега вече не съм толкова уверена, а това не е ок...  Crazy
Ох, много дълго сутрешно излияние направих  Joy дано не съм ви натоварила рано-рано...след прегледа ще пиша  Wink

Желая ви слънчев и усмихнат ден   love001

# 124
Добро утро!
 newsm20 благодаря ви, за комплиментите. На красота съм я докарала  Laughing
Каза, че по нейни изчисления на теста не прочела 3 въпроса от бързане, вместо кое е вярното тя писала, кое е грешното, и 1 си е сбъркала, та 64 точки от 70, но на есето не се знае колко ще има. Ще я видим.
Скреч за циганките, е каква социална политика повече искат, за тях си има социална политика, за нас няма. То не бяха детски, то не бяха помощи. Не е нормално за моето дете да не съм взела нито 1 лев за 18 години, а през това време съм внасяла осигуровки, с които не мога да броя колко циганки съм хранила, защото съм сигурна, че парите от помощите тя ги дава за да си купи цигари примерно. Така че аз съм за контрол на раждаемостта при тях.
Луиза е как го направи този номер? Ако беше зяпала сериалки на дивана нямаше сега да се чудиш какво ти е дошло до главата. Я лягай веднага  Naughty
Цвети браво на теб за спането, но защо слушаш мъжете, я си питай лекарката днес и не им обръщай внимание, каквото тя каже е по-миродавно от това на мъжа ти.
Весе Hug най-важната информация ми даде днес, все съм се чудила по какво ще позная, че се е смъкнал корема. Сега ще следя поне знам как.

# 125
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Мисти, стискаме палци за добри резултати на госпожицата  fingerscrossed

skrech, тогава от незнание позволих да ми сложат окситоцин и явно там е бил проблема и причината за увитата връв. Сега за второто изобщо няма да позволя да ми сложат, каквото и да било, а и се шегувам, че отивам в болницата чак, когато видя ухо или ръка  Mr. Green С Марти отидох на най-леките контракции и сбърках. Благодаря за инфото   bouquet

gemavar, ние определено се засичаме в термините. Ако искаш избери някоя по-активна мама с начален термин и й пиши. Ако искаш пък пробвай на някоя от нас, може да родим с голяма разлика/аз и без това съм се обзаложила, че ще раждам август месец  Laughing/. А за смс-а съм дала пример какво трябва да съдържа, под вестителките в скобите  Peace

Днес е нещо мръчкаво навън, надявам се и да е с една идея по-хладно, че много ме тормози тази жега. А да не казвам, че през нощта вече не мога да спя нормално - хем ми е топло, хем ме боли единия крак, пък и бебка ми тежи, та на никоя страна не мога да се обърна  Simple Smile Зарекла съм се, че първото нещо, което ще направя след като родя е да спя цяла нощ по корем  Crazy

Хубав ден ви желая, мами  Hug

# 126
  • София
Мистиии, ама голяма е красавица Ивета, наистина!  Heart Eyes  Да я пазиш Wink да не я грабне рано-рано някой келеш  Laughing Ама само как рогато гледа  Twisted Evil Пу-пу, нека да има много късмет в живота!

Мадлен, падна се "Заточеници" на Яворов на матурите. За мен това е лесна тема, защото е писано страшно много по нея и ако човек е чел отмалко за Яворов, все ще изсмуче нещо клиширано от пръстите си да положи на листа. Но разбира се, темата е доста трудна, ако човек желае отлична оценка, защото произведението се минава в 9 клас... доста вода изтича до 12-ти и за всеки е нормално да позабрави...

Аз съм доста шашардисана от моята щерка, направо не зная какво да правя...  Shocked
Скрит текст:
На нея й предстоят матури следващата година, ама като ми се затръшка още отсега, че иска да я запиша на подготовка по БЕЛ, много паникьосана е, дори си е избрала учителка и бърза да не я изпусне...
А точно тя няма нужда от такава подготовка - това й е силната страна всъщност - писането. От 5-6 клас участва и стига до последните кръгове на олимпиадите по БЕЛ, сега вече и по философия е така, пък там са все теми за развиване... пише си и нейни неща... и за мен никакви проблеми няма да има с матурата. Ама не. Паниката е голяма, всички се били записвали на извънучилищна подготовка и тя също не могла, видиш ли, да развие една тема нормално и нямало време, и ... от 100 кладенеца вода...  ooooh!
Аз по принцип пари за всякакво обучение не се колебая да пръскам, ама тук ми се вижда толкова излишно... какво направи системата с тия деца  Thinking Че човек, подредил награди и грамоти да се чувстван изгубен и неподготвен в своите си води... Направо не знам.

Алекс-84, благодаря ти за инфото! То всъщност, да - Токуда си е болница с доста развита база, те съхраняват у тях си и кръв, и плазма, и костен мозък - тъй че условия за съхранение на материал там има. Явно са и с достатъчно компетентни специалисти-хематолози, които да вземат кръвта. Иначе, зная, че от Александровска изпращат направо свой екип за тази работа, дори и към МД, но явно имат договореност с Токуда и им оказват пълно доверие по въпроса.

Агнес, ОХ. Боцна ме, признавам! Пожелавам никой да не ходи при никого в реанимация, защото такова нещо няма да има  Crossing Arms Сънят ти е бил просто фантазия на бременния мозък - Огнедар ти е запратил порция от въображението си  Peace Пази се, хей! По-леко с детенце  Naughty Успях да прочета предната тема и направо се изцъклих как така му позволяваш на Зар да ти скача на корема!  Shocked То не може хем да се караш на момичетата за по-ранно раждане, хем да извършваш самоубийствени действия към себе си  Naughty Създай друг вид игра помежду ви, това не е добре да се продължава. А и после да се чудиш откъде стягане, спадане, контракции...

Гифтче, уелкъм и от мен  Hug Ама и при теб ся оправия няма, все недоволна. Да бе, гадничко е сигурно болезнен хемороид, ама я ми кажи: кой е по-малкото зло - този на гъзето или оня - в гръчкия апартамент?  Whistling  Wink Hug

# 127
Значи и на мен не ми се е смъкнал корема, никак нямам юмрук под гърдите. А така е надвиснал пред мен, че мислех няма на къде повече.

Мисти, наистина си я докарала на красота! Аз вярвам, че не само това, ама ти си по- критична към нея като майка, сигурно е нормално.

Луиза, то всичко друго ще мине, ама искаш да кажеш, че ще раждаш сама ли? Всъщност то при всички положения ще си сама в тази борба, но и у дома преди/ след ще си сама. Това ще е кофти. Дано поне няколко дни отпуска има мъжа ти измежду тия 100 дни.

# 128
  • София
Зарекла съм се, че първото нещо, което ще направя след като родя е да спя цяла нощ по корем  Crazy

Ха, точно това го казах и аз снощи на мъжът ми. И ще се напия с кола. И ще се напуша с цигари, една от друга ще ги паля. И ще се наям на домати със сол (сега не смея заради киселините).

Сандалка тя се е подвела по другите деца. Сложи и грамотите пред лицето да ги вижда и да и се набиват в очите. Сама да стигне до извода дали и е необходимо на нея.
Аз така направих с Калин, когато ми донесе 5 по математика. Оправданието му беше "ама другите имат 3 и 4". Показах му грамотите от състезания и олимпиади и само го попитах "другите имат ли?".

# 129
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Сандалке, адмирации за желанието на дъщеря ти. Записвай я да се чувства по-спокойна, нищо, че й е силната част. Аз винаги съм мразила Литературата, но обичах да чета много от авторите - единия от тях беше Яворов...но да ги анализирам - абсурд. Все ни се разминаваха мненията с учителката.  Laughing Уж ме пита 'Какво иска да ни каже авторът според теб', пък после ми вика не е това  Crazy Е, явно е било според критиците, ама нищо де - от време на време имахме сходство  Laughing

Пине, и моя е високо горе. Само чакам момента да започна да дишам като бял човек  Simple Smile Ама нека си седят горе възможно най-дълго.

# 130
Някой беше питал за формулировката на матурата вчера - Изгубената родина.
Сандалке благодаря, ама това за келеша ако знаеш каква болна тема ми е, не ми се подхваща даже. Споделям опит пресен-пресен
Скрит текст:
тук има едни къща на художниците, къща на литература, къща на математиката, към ОДК не знам при вас дали има такова чудо, и събират по няколко човека и им правят уроци на съвсем прилични цени. Записах Ивета в началото на годината цената беше по 80 лева на срок, за по 2 часа на седмица, тя каза, че й е помогнало за българският език, а и за самият формат на матурата, бяха тя и една нейна приятелка в група, а за литературата на нея не й идвала музата ми обяснява, ама уж вчера е писала есе, на посочената тема, щото тема не е могла. При положение, че утре ако се издъни  излезе с номера, ама ти не ме прати на уроци, пък български в училище почти не се учи, само литература, няма да може да репликира
Кате леле колко ми е познато това със съня, вчера затова се изпокарахме с ММ,
Скрит текст:
който ми мрънка, че той колко е важно разбираш ли да се наспива, щото той работи пък аз можело да си спя до късно и не знам какво си, как се уморявал нашия виждаш ли. Като побеснях, ти ли викам дето като легнеш до сутринта си пън, не чуваш ни студенти, ни никой, а аз вече съм на парцал, от 6 месеца се събуждам от най-малкия шум, а и по два пъти ходя до 00, и третия път е в 7 сутринта, когато ставам окончателно, от 1-2 седмици и ставите ме болят, та не мога да си намеря място, като не ходя на работа не съм ли уморена, не мога да дишам, да мърдам и изобщо ми омръзна да съм бременна. Защо не може мъжете да ни сменят само за 9 месец, като се сетя, че после ще ми излезе с номера, еее колко му е то едно бебе, аз на работа ходя и ми иде  #2gunfire

# 131
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро!
Ами моят корем като  е ниско и няма на къде да се смъква.... newsm78 просто ще ме изненада някой ден  Laughing!Тези дни ще трябва да излезна да си накупя летни дрехи,че от мойте ми стават само 3 поли ама те са къси та къси и мойто мило казва,че било извратено с корем и токло къса пола Simple Smile!Ами сега нови дрехи то всичко ми е супер късо Naughty!

# 132
добро утро  Hug

# 133
Понеже съм се разхвърляла из форума със снимки, да покажа и тук завършването на бебешката стая и по- конкретно мястото за повиване - етажерка и над нея добавен органайзер с джобове, в които мисля да съхранявам доза памперси - пробвах събират се 5, пакет мокри кърпички, вече сложих кремчето Бочко за подсичане - то си е миниатюрно и подобни каквито изскочат в движение неща.

http://farm8.staticflickr.com/7356/8780605124_49a6d7d9b3_z.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8393/8780608444_fbce5c95e4_z.jpg

Не, че и отдолу, по все още празните рафтове и кутии няма възможност, ама приготвям се за голямо вещотрупане.

# 134
  • София
Добрутру! Днес май ще вали.  newsm44 Дано, че вчера се чувствах като жЕгосана - в която и стая да се завра, жегата си я носех с мен.

Сандалке, то и аз бях така навремето - грамоти, олимпиади, не-знам-си-какво, и много си повярвах, и накрая на изпитите - 4-ка, щото не съм писала, каквото пишело по книгите с анализите... Майка ми не можеше да си го прости, нали тва е нейната сфера - колко чужди ученици идваха при нея на уроци, а собствената й дъщеря - йок!

Ани, за одеалцата - те са памучни и ми се виждат сравнително тънки. По принцип памукът е много добър материал и при жеги, и при студ, както и вълната. Между другото, вълна можеш да си носиш и лятото и няма да ти е по-горещо от обикновено (стига да е тъничка и добре изработена). Аз ги взимам само за първите дни, когато още няма да са се аклиматизирали мъхчовиците и ще трябва да им е по-топло. Още повече, че у нас много се пуска климатик лятос, а те ще са в същата стая. Вярно, че са доста на завет, ама да не стане беля. Пък и ще си ги ползвам и като почне да захладнява после.

Агнес, как да няма планово секцио при близнаците? Именно тях ги вадят по график - само те чакат да влезеш в 9тия и айде под ножа!

Жалина, сега са те изолирали, ама после като забременеят и те ще видиш как само на теб ще звънят! Simple Smile

Пина, хахаха, как си го заковала тоя мечо на стената!

Днес за какво ще се дърляме? А, да, чакаме Джина да мине през чакалнята и да се върне със свежи теми!  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

А бе къде са всички останали? Гери Д. я няма също - вдигна ръце от нас и тя. Стига, че не ми останаха котки в квартала!

Общи условия

Активация на акаунт