НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава! Тема №7

• 23 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Плодче, аз също не го усещам всеки ден. 4-5 дни не бях го усещала и също се бях притеснила, но вчера на прегледа всичко беше ок.  Peace

# 196
Честит празник!

# 197
 bg Честит празник на всички!!!
Така ви се радвам, че рано са ви казали пола на бебето. Аз когато и да ида док отсича: Да се съсредоточим върху важните неща, които трябва да се видят....бебето така или иначе ще го видим до края:(( Егати успокоението. Ама след 2 седмици трябва да ходя на втората си ФМ-така, че ще искам да ми каже докторката със сигурност(че предния път каза на момче и приличало...ама било рано в 13-та и да не ме лъже следващия път ще потвърди:-).
Голям кеф, че почивам 3 дни. Вече ми дотежава и като вървя повече и се задъхвам, амма то с този голям търбух....уж само 2кг съм качила Rolling Eyes
Много хубаво, че след седмица вече ще съм отпуск и после захващам болничните, че да си почина и отспя.
Относно движенията....на седмица веднъж усещам пулсиране, че и външно се вижда и после нищоооооо. Само боцкане, което предполагам, че пак е бебето:)
Най-после и аз качих в snimka.bg моя търбух Joy

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 13:36 от tanya_misha

# 198
  • София
Не се шашкайте, че не усещате бебета всеки ден. Нормално е, дори като са по големи да не ни ритат всеки ден. Grinning  те се нуждаят от много сьн и си поспиват  Grinning
Аз сьм 15-16 седмица и вчера ме сьбуди с як ритник. Laughing Все едно се протегна. После цял ден ме побутва, а от снощи кротува. Hug

# 199
Честит празник, момичета. Радвам се за всички, които усещат бебоците вече. Аз все още нищо не усещам, пола също не успяха да ми кажат онзи ден. Докторът не бил сигурен, а той, ако не е 100% сигурен, не казвал нищо.Сега чак в началото на юли трябва да ходя на ФМ, казаха ми между 20 и 21 седмица, и тогава може би ще вземе да се види най-после какво ще е Simple Smile
Досега 2-3 пъти си мислех, че съм го усетила, но докторът каза, че не е било бебето. Рано било. След още 1-2 седмици вече ще трябва да се усещало.

# 200
Точката, ти при кой доктор ходиш на ФМ? Simple Smile

# 201
Аз още не съм ходила, но моят доктор ми каза да се запиша при Д-р Стратиева. Преглежда в I-ва АГ Св.София. Там съм се записала. За Пловдив не знам никой, но ако те интересува,мога да попитам две бременни  приятелки, които ходеха тук.

# 202
Плодче, аз бебчето не го усещам всеки ден. По принцип го усещам само вечер или когато съм легнала и спокойна, но за сега е през няколко дни по-осезаемото побутване  Wink

За количката и аз още нищо не съм решила. За близначките ползвах една от по-обикновените колички на Бертони, но бях много доволна. Единствения проблем беше, че е тежка. Иначе не е имала зимен кош, но има напълно легнало положение, има зимен и летен вариант на тапицерията, голям сенник и чувалчета за крачетата, както и огромен каш за багаж. Две години изкарахме с нея и не е мръднала. Сега се каним със сестра ми с тази количка да си возим бебетата, когато излизаме заедно на разходка  Laughing

Светулка, и моя корем расте всеки ден. С ММ се разделяме за по 3 дни в седмицата и като се върне всеки път ми казва, че много ми е пораснал корема  Grinning

Симонка, бързо да се появяваш, да не си дърпаме ушите  Hug

# 203
Здравейте,
Честит празник на всички! Току що се регистрирах в сайта и още разучавам...Както и да е,исках само да кажа,че аз съм в 14 г.с..Терминът ми е на 25.11. Днес ми казаха,че ще имам момченце и съм много щастлива,въпреки че подсъзнателно го знаех от преди. Wink
С приятелят ми живеем в Малта,тук ходя на лекар и тук ще раждам.Като гледам спрямо вас,тук практиката е съвсем различна спрямо тестове-следващият път ще отида за пълни изследвания т.е. след 3седмици..
Въпросът ми е дали вече сте започнали да купувате необходимите неща като колички ,кошарки и всички дреболиики,които са безчет..Ако някой може да даде идея или съвет .Аз се спрях на преносимите кошарки,които са на две нива-за спане и игра ,а количката,която гледам е на Cangaroo 2в1 за окло 430лв. Което на фона на всички други ми се струва добра цена-качество Simple Smile
Ще се радвам на отговор  Wink)   Hug

# 204
  • София
 Iki_to, добре дошла при нас, лека и приятна бременност и да се забавляваш тук с нас!

Да ти кажа, аз не съм започнала да купувам нищо, много рано ми се вижда още. Сега само разглеждам и си набелязвам разни неща, та като наближи момемнта да знам какво искам. Голям проблем ми се виждат количките - да не е прекалено скъпа, да е лека, да има средно големи гуми - ако са малки, тук в BG улиците и тротоарите не са много лесно проходими и с малки гуми ще е доста трудно, а ако са мн.големи количката става мн.тежка и други разни съибражения...А в преносимите кошарки бебето ще може да спи докато стане около 12 кг. и после пак ще трябва легълце, та затова и аз се чудя.  Hug

# 205
Точката, аз мислех, че живееш в Пв иначе аз си имам лекар Simple Smile

Iki_to, по отношение на количките всеки е с различни предпочитания и финанси Peace Аз лично с първото дете преди почти 6 г. приложих следната схема - през месец септември ми дадоха назаем количка Маг Ингланд /недотам красива с  големи гуми и подходяща за зимата/. Нямат зимен кош, само покривало - отвътре слагах поларено одеялце и с добра екипировка и покривало сме правили дълги разходки и в големи студове, имах и дъждобран  Peace Пред месец март реших, че вече няма такива студове и си купих лятна количка на Чиполино - триколка, с пълно легнало положение, 4 степени за гърба, алуминиева и тежаща само 6 кг. /килограмите не са за подценяване/,  и табличка отпред коята се маха, с цяла дръжка и отзад с прозрачно прозорче, сгъвах и разгъвах я с една ръка. Перфекна. Карах с нея почти година и половина, никакви оплаквания и откъде ли не съм минавала, а колко пъти съм я носила на ръце с бебето  Peace Почти когато детето навърши 2 г. или малко по-рано, ми я откраднаха пред асансьора. Детето започна да ходи пеш /така поне го научих, че да ходиш пеш е полезно и не боли  Mr. Green/ и приключих с количките. Така, че всеки си преценява какво точно ще купи Peace Аз лично не робувах на марки и пари и тази я взех за 10 минути, защото бебето беше с нас /това в първите дни след раждането... Crazy

# 206
Честит празник и от мен! Нека макар и трудно да успеем да запазим красивите си език и писменост от така 'необходимите' чуждици и да благодарим на братята, че са ни дарили с такова богатство!
Дорис, ужасно преживяване, и на мен ми се случи подобно, но не успях да припадна, а само ми причерня и мнг ми се виеше свят, изпотих се със студена пот, получих сърцебиене, кошмар. Бях продължително време в църква, мисля че е от тамяна, но странно, че се случи точно когато попът ми заговори как е мнг лошо да раждаме деца без брак, после казал на майка ми, че злите сили излизали от мен и затова така ми станало...... Нося си вода и се опитвам да избягвам затворени, задушни помещения с мнг хора. А никога не съм припадала по принцип.
Момичета, мнг съм притеснена, моля, ако някоя може да ме посъветва. От няколко дни усещам голяма жажда и все ми е едно пресъхнало. Прочетох, че може да е признак за гестационен диабет и се шашнах. Урина ли трябва да си пусна и нещо по-специално трябва ли да кажа в лабораторията, че мисля в понеделник да се изстрелвам натам без да се обаждам на АГто?
Също исках да ви кажа, ако ще пазарувате по-големите неща от БГ да следите за намаления, защото едни 25%, които правят Хиполенд например няма да са малко, ако сте харесали количка, легло и т.н.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 20:35 от Лимонче

# 207
Момичета, честит празник! Аз си почивах малко тези дни и докато се включа сте изписали 4 страници! Много емоции ми се събраха, но няма да ви натоварвам. Хубавото е, че от сега нататък ще ни чакат само хубави неща. Относно количките и другите неща, аз нищо не съм избирала още, но някой неща ще взема от приятелки и тъй като са запазени ще ми спестят доста пари.
Лимонче, и аз пия много вода, знам, че това е хубаво, защото бъбреците ни преработват неща и от бебето, които през плацентата и кръвта стигат до бъбреците. Според мен при това положение е нормално да ти се пие повече. Но ти все пак се посъветвай с лекаря си.
Дорис и на мен ми прилоша - в метрото, явно е защото не е достатъчно въздуха. Аз се усетих и клекнах, за да ми се вдигне кръвното  и да дишам малко въздух, който не дишат и другите. И чак тогава се усетиха да ми направят място. А преди това една жена ме избута, за да седне на единственото свободно място. Не ми стана приятно, но нямах сили да се разправям. А след като ми стана лошо, тази жена дори не мръдна... Хора всякакви... А уж вече доста ми личи...

# 208
  • София
Лимонче, не се шашкай. Аз още преди да забременея имам инсулинова резистентност и затова сън много по-предразположена да развия гестационен диабет. Затова доки ми иска всеки месец да изледвам следните неща в кръвта: 1. глюкоза 2.гликиран хемоглобин и 3.инсулин трикратно- пъвро на гладно, веднага след това да се нахраня и един час по-късно пак взимане на кръв, и след още 1 час треия път. Каза, че трябва да се следи околоплодната течност, ако стане повече от нормалното - това е знак за гест.диабет. Според мен пусни си на първо време глюкозата и гликиран хемоглобин в кръвта и доки да ти каже по-нататък.Не се притеснявай, може жаждата да не нищо или просто да си прекалила МНОГО със сладките и тестени неща. Тестените неща са все едно си хапвал захар, така че и с тях не трябва да се прекалява във връзка с диабета. Както Jenny_83 казва, нормално е да ни се пие повече вода. Успех и пиши другата седмица да кажеш какво става.  Hug

# 209
  • София

За количките - от доста гледане в нета ми харесва тази:

http://www.bebe-best.com/2013-espiro-detska-kolitchka-atlntik-at … reen-p-50081.html

Но не съм я виждала и изпробвала на живо, дали е лесно движеща се и дали не е прекалено тежка.

Общи условия

Активация на акаунт