НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава! Тема №7

• 23 514
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, от къде може да си купи човек възглавница за бременни(тези дългите). Преди година ги бяха пуснали в Лидл. През уикенда, ако успея ще отида до ИКЕА да проверя там. Ако някой има идея да сподели.

# 286
Здравейте момичета , кокичета
аз днес имах ужасен ден , не  е истина колко нерви изхабих , не стига че ми беше натоварено ми и това , ужас голям.
Реших да си поискам малко болничен в началото на другия месец, ама тъкмо се разбрах с шефа и се обадиха за нова експедиция от трети Юни и май ще ми се размине  Confused
А снощи се събудих от една странна болка в дясно на коремчето , все едно нещо ме натискаше от вътре, на едно и също място , не знам бебо ли беше или нещо други , ама се въртях на 100 места и не мина, чак в 4.30 съм заспала, почти 3 часа се борих с това усещане, сега съм гроги и съм се хоризонтирала, оставя ли компа и съм го отнесла.
Иначе и аз още си ся по корем , и нямам проблем , не чувствам че притискам бебо.
Аз още нямам корем , почти си ми е същия като преди , ще гледам да се снимам тия дни да ме видите, ама ще порасне няма къде да иде Simple Smile
Пожелавам ви приятна вечер момичета и мн гуш от мен Simple Smile

# 287
И аз съм с предна плацента и забравих да питам за какво става въпрос, но сега чета че нямало проблем, само дето трябвало да се следи с порастването на бебето да не се измести надолу   newsm78  Мами, които са били така с първото дете- моля, дайте някакво инфо

# 288
  • Varna
Здравейте, как сте, мами? Simple Smile
При нас след разнопосочни мнения, най-сетне стана ясно, че ще си имаме момиченце! Hands Clap sling stork-girl newsm44 Simple Smile
За спането - гледам да е на лява или дясна страна, на мен така или иначе по друг начин не ми е удобно Simple Smile
За плацентата - сега ми е задна, предния път беше предна. Лекарят ми беше казал, че не е нищо необичайно, един от често срещаните начини за закрепяне е Simple Smile
Аз утре ще пускам втория БХС, не знам дали не е излишно при добри резултати от първия, но все пак ще го направя.
За килограмите , май съм плюс един, коремчето ми си личи доста Simple Smile Днес един от док, при които се следя, ми каза да не прекалявам със сиренето, че аз все с мисълта да има за бебчо, ядях по стотина грама на ден+по едно кисело мляко+понякога и чаша прясно. А ми обясниха, че прекаляването с калций не се отразява добре. Аз  и заради самия протеин хапвах по толкова много де.  Изписаха ми и Ферофолгама, заради ниския хемоглобин (111). Някой друг пие ли подобен препарат? Аз вече съм ходеща аптека....ужас, хиляда вида хапчета Sad
За колички и обзавеждане за детска ми е още рано, може би ще изчакам септември, тогава ще пообиколя, ще набележа какво ми харесва и таткото като се роди човечето ще има да гастролииииииирааа Simple Smile
Светулка, аз каквото съм психо, си мечтая за едно домашно такова апаратче, вместо да вися като ме избие баланса пред АГто за спешен преглед  Laughing Няма да откажа и домашна лаборатория, домашен гинеколог, абе....луда работа  Laughing
Лека вечер на всички Simple Smile

# 289
Аз се надявам утре да ми кажат каква ми е плацентата и може би пола на бебчето.
За килограмите - в началото тръгнах страшно +8, като смятам стандартните си килограми от миналото лято. Не съм се мерила от тогава.  Simple Smile Но сега, на последните консултации съм +1; -1; +1 . Другия месец като ме мерят може да съм още отгоре, щото определено наедрях на корем, но бузите ми пък са хлътнали последните дни.
Мами и аз качих снимки в албума. Малко са старички, от началото на месеца. Корема ми е пораснал още малко, но са единствените които имам в момента. Гледах пак и вашите. На някой много им личи, а на други изобщо. Аз съм средно положение. Но най-важното е,че всички сме много сладки.
Искам да ви питам друго. Има ли някой от вас, който да гледа домашни любимци и по-скоро котки. Ще си правите ли изследвания за токсоплазмоза? Аз имам две и всички ме съветват да ги изгоня или подаря. А на мен много ми е жал. Мъжа ми е склонен да ги махнем, за да не навредят на детето, но други хора пък ме успокояват, че за детето ще е по-добре да израстне с животно. щяло да е по-човечно, добро към хората и животните и да не е жестоко. Аз лично смятам, че ще можем да се справим и с малкото и с тях, просто ще получат рестрикции да влизат в някой стаи, докато поотрасне бебчето, а то после ще си има другарчета. Simple Smile Вие какво мислете повъпроса с животните и бебетата? Ако ме бяхте питали преди 2-3 години щях да съм твърдо против, но сега съм разколебана...
Честито на новите мами, които знаят пола Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 23:00 от Jenny_83

# 290
Светулка, може ли линк към апаратчето?

# 291
Здравейте Simple Smile
Jenny, не мога да не се включа по темата с животните. Ние гледаме куче и чинчила, нито за момент не ми е минало през ума да изгоня или подаря някое от тях. С котките няма как да имате проблем, просто ги заведете на ветеринар да им направят нужните изследвания, а ти недей да чистиш тоалетната им и това е.
За мен домашните любимци са си част от семейството, дори не знам как може на някой да му хрумне да ги изгони, надявам се ако вземете решение да не ги задържите, че няма а ги пуснете на улицата и те душа носят  Peace
Извинявам се, ако съм прозвучала грубо Hug

# 292
Здравейте, момичета!

Не се включвам особено с често с коментари, че доста пътувания ми се насъбраха в последно време, но пък чета всичко редовно! А пък и вие много бързо пишете - аз в предната тема не успях да се включа, а и едва я изчетох -  вие вече бяхте тук!

Да се похваля и аз, че всичко върви много добре при нас.
Ще помоля за един розов щъркел, въпреки че ще потвърдя другия месец, защото точно когато почнахме да гледаме за пола, малкото калпазанче се надупи и не се видя особено много...

Единствения сериозен дискомфорт при мен е болката в кръста, която от няколко дни направо ме разкъсва! Не мога място да си намеря Sad С нетърпение чакам да почна йогата за бременни,защото вярвам, че това много ще ми облекчи болката...

За спането - аз не се стремя да спя в някаква специална поза - гледам да ми е удобно и смятам, че като на мен ми е удобно и спя спокойно и бебето е щастливо!

Иначе от време на време отнасям и аз по някой ритник, както част от вас вече  Heart Eyes Голямо щастие! Даже днес лекарят ме майтапеше, че крайно време било!

Като килограми съм +2,5, което смятам, че е добре на този етап, а и имайки предвид какъв бременен шкембак съм отперила... Laughing

По доста въпроси исках да се включа от всичко, което изчетох и сега не мога да си спомня за какво  Rolling Eyes Не знам дали и някой друг е така като мен, ама аз от както съм бременна с всеки изминал ден ставам все по разсеяна, че и по-зле от преди... Grinning

Спокойна вечер ви желая на всички и ще гледам този път да не пиша след 1 месец! Crazy

п.с. сетих се за част от нещата  Grinning По въпроса с животните - недей ги изхвърля! Това ми звучи много грубо спрямо животинките! Просто им направи изследванията и ако има риск вземи необходимите мерки, но при липса на такъв им се радвай, както до сега - не само че няма да навредят на бебето, ами и ще го направят един любящ и отговорен човек!

# 293
  • London
плодче ето го линка
http://www.amazon.co.uk/Angelsounds-Fetal-Heart-Detector-Doppler … rds=doppler+fetal
 Това е моето апаратче и съм доволна, аз прочетох отзивите и бяха добри. Не е точно като в клиниката де, трябва да го потърсиш малко, но се чува добре като се намери, може да включиш два чифта слушалки. Не съм пробвала възможността за запис все още, но има кабелче. И после използвам метроном за да определя темпото.Не знам обаче дали пращат до БГ, освен това отделно трябва да си купиш гел.
Иначе предполагам, че скоро ще почнеш да го усещаш бебока, при мен от два три дена се появява раздвижване рано вечер, май и то си има някакъв режим!
Мами, да ви кажа че тази вечер отидохме на кино да гледаме Великия Гатсби, в едно кино с кожени кресла за удобство и много ми беше приятно, все си мисля как от ноември натам кино надали ще има известно време  Wink
За възглавниците и аз си мисля че ако дългите са много скъпи, ще си потърся някаква по тънка обикновена, иначе като едно нещо е за бременни, цената му е някаква звездна...например ето това
http://www.amazon.co.uk/PILLOW-PLEASURE-MATERNITY-SUPPORT-COTTON … U/ref=pd_sim_by_4 - аз не бих дала толкова пари.. Пък и малко грамадна ми изглежда!
Лека нощ  smile3524

# 294
Звяра, Теди и аз съм на това мнение. Но се наслушах на уникални коментари и то от майки, няма да ги споделям. Относно изследванията -какво трябва да им се направи на тях? знам, че на майката се прави за токсоплазмоза, но на тях какво - идея си нямам? Предполага се, че аз съм изградила имунитет към тази болест преди година две, дори повече, съответно и мъничето има, но за всеки случай ще си направя изследване. Имат всички ваксини котаците. Само малкия вече втора година не може да се излекува от раничка в устата и през месец е на антибиотик. Лекарите още не могат да разберат какво му е. Тестовете му за котешка левкемия и спин са отрицателни. Иначе е осиновен от улицата, беше с калицивироза, едвам го спасихме. Но сега е едно весело и игриво коте, като изключим раната в устата- нищо му няма.
Относно тоалетната, чистила съм я 5 пъти за цялата бременност, защото съм забраванка. Мъжа ми и брат ми се грижат за нея от както разбрахме за бебчето. Ако ги пипам си мия ръцете. Дори купите за храна и вода не мия. Не им даваме да ходят или спят по леглата и диваните. Абе мисля, че няма от какво да ме е страх, ама... Кастрирани са и двамата, послушни са и умни. Ама, много натиск от околните...
Звяра, Категорично няма да ги пуснем на улицата Simple Smile! Аз от там ги прибирам Simple Smile просто коментарите на хората са такива ... Cry

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 01:09 от Jenny_83

# 295
  • USA
Aз от много тичане тези дни се сдобих със кафеникаво зацапване и на всичкото отгоре по закона на Мърфи се случи в неделя,а и понеделник ни беше празник ,та единствения вариант беше спешното.Гледах да не се панирам,защото знам,че кафявото не е проблем,но за всеки случай исках да го чуя и от специалист.Та човека ми обясни,че ако нямам болки и алена кръв ,всичко е нареди и щом е кафяво не е от днес и трябва да изтече,така че ще има още и да не се панирам.Ами не беше много въобще,но продължи до днес.Забрани ми да вдигам тежко,което е най трудната част с моя 12кг едногодишен син,който за нищо на света няма да оставя ревящ.Тати много помага,но все пак е ходи на работа.В сряда летим за Лондон ,а в четвъртък за БГ.Надявам се да нямаме повече притеснения и да си направим чудесна ваканция. Praynig
За бебето освен една плюшена играчка и малко дрешки няма какво друго да купувам,защото и сина ми е роден през декември и имам всичко.Купих си само ново кенгуру,че старото много ми избеля.Ето такова е http://www.amazon.com/ERGObaby-Original-Baby-Carrier-Camel/dp/B0 … ergo+baby+carrier

# 296
  • Стара Загора
Добро утро майчета! Аз днес в 18 часа съм на преглед да стискате палци всичко да е ок.
Относно животните- ако котетата ти си стоят само в къщи няма никакъв проблем, само няма да им чистиш. Аз цял живот съм била с животни когато живях с родителите си първо имахме Коли, после друго Коли, което гледахме с котка, сега с ММ гледаме Хъски и за момент не съм и помислила, че ще го дам на някой. Животинките са член на семействата ни и все едно да дадеш някой някъде. Ако си е здраво и обезпаразитявано няма проблем. Не искам да си налагам мнението, просто го споделям, така че не слушай кой какво ти казва ти си знаеш най-добре.
Усмихнат ден   love001

# 297
Мерси Дени. Със Звяра и Теди ми вдъхнахте кураж да се боря за тях. Simple Smile
След малко и аз излизам за преглед, стискайте палци!
Kalalily не се тревожи и всичко ще бъде наред, а ваканцията ви повече от супер!

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 08:34 от Jenny_83

# 298
Аз преди време имах проблем с лимфните възли и тогава ме изследваха за 100000 болести, както и за токсоплазмоза, всичко беше отрицателно. При родителите ми имам котка и заек на етажа, а в двора- още една котка и куче. Не ме притесняват, четох само че не трябва да им пипаме купите с храната и тоалетната. Но в дома на ММ, където вече официално живея и аз, по-точно в съседа му, с който ги дели една мрежа, има около 30 кучета, разхождащи се свободно из двора. Пълно е с бълхи, кучетата миришат, не знам дали ги ваксинира, ужас е направо. Това ме притеснява, а разбиране от негова страна няма. Не мисля да изхвърлям котката от нас, защото няма да е първото място където ще има и бебе и коте. Просто ще й се наложат много ограничения.

# 299
Мерси Дени. Със Звяра и Теди ми вдъхнахте кураж да се боря за тях. Simple Smile
След малко и аз излизам за преглед, стискайте палци!
Kalalily не се тревожи и всичко ще бъде наред, а ваканцията ви повече от супер!

Джени аз имам котарак и папагал (възможно най-лошата комбинация животни за бременна жена според хората) но и през ум не ми минава да ги махам.На мен вече ми правиха тест за токсоплазмоза и е отрицателен.Тоалетната му е чисти ММ,а котанчо даже спи при нас.Живот и здраве като дойде бебчо ще видим как се държи котарака,защото е малко лошичък и ще има ограничения,но за махане не може и дума да става.Той без мъжа ми не може.Само като излезне от стаята и започва да се дере като луд  Laughing Така че не се притеснявай,радвай се на животинките и недей да слушаш хората   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт